Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
OHLASY
30. srpna 2017

Souboj sešívaných gólmanů? Polívec mi pěkně vynadal, smál se Frodl

Taková věc se stává málokdy, aby proti sobě v zápase chytali gólmani, spoluhráči, z jednoho týmu. V přípravném zápase s Pardubicemi byli opravdu v akci oba slávističtí brankáři. Divák neznalý věci mohl být trochu zmatený, avšak za vším je dohoda o střídavém startu Patrika Polívky, kterou východočeský klub využil právě v zápase se Slavií. Jak se však ukázalo, nebyla to jediná kuriozita tohoto duelu.

„O možnosti, že by Patrik nastoupil, se vědělo už asi tři týdny dopředu,“ vysvětloval nevšední gólmanský příběh trenér brankářů Roman Málek. „Bylo jen na něm, jestli chce chytat proti svým spoluhráčům a ještě doma v Edenu. Nebylo to pro něj jednoduché, ale souhlasil. Zápas byl pak pro Patrika mnohem těžší, přičte-li se k tomu ještě zpoždění začátku zápasu kvůli poruše autobusu,“ připomněl patálii pardubického týmu na trase do Prahy vítěz extraligy z roku 2003.

Jak Málek zmínil, byl zápas odstartován později. Nakonec začal s více jak hodinovým zpožděním, Patrik Polívka se v pardubickém dresu teprve rozkoukával. „Bylo to zvláštní, neznal jsem skoro tři čtvrtě týmu, absolvoval jsem s nimi jen rozbruslení a to bylo všechno. Když to začalo, já ani nevěděl, kdo je obránce a kdo útočník. Navíc tam mají docela hodně cizinců a já na ně řval česky, takže mi asi nerozuměli,“ líčil svízelné chvíle v úvodu zápasu druhý slávistický gólman.

Jestli byla výhoda, že zná celý kádr Slavie a může sešívané snadněji vychytat, jednoznačně netvrdí. „Pro útočníka je to výhodnější, že se znají. Když má brankáře přečteného, může dělat mnohem víc variant, kdežto já jsem pořad stejný,“ uvažoval Polívka.

Porucha busu a čekání. Hodně nepříjemné, říká Polívka

Hned při prvním výjezdu s Dynamem zažil situaci, která není rozhodně běžná - poruchu autobusu a dlouhé čekání na opravu. „Bylo to hodně nepříjemné, čekali jsme nekonečně dlouho na sluníčku, nebylo se kam schovat. Z cesty Pardubice – Praha to bylo nakonec jako Pardubice – Třinec. Hráči si mě do toho ještě dobírali, že jedu s nimi poprvé a už je průšvih. Ale to přece nemůže být možné, že bych za to mohl já,“ vyvracel zlomyslné vtípky s úsměvem Polívka.

Jeho protějšek a kamarád ze sešívaného týmu Dominik Frodl měl za sebou v té době už rozcvičení a spolu s týmem čekal v kabině, jestli se soupeře vůbec dočká. „Zápas to asi ovlivnilo, protože se sem už asi některým hráčům moc nechtělo. My na ně museli zase čekat, takže to bylo víceméně stejné. Teď už je to jedno, vyhráli jsme, porazili extraligový tým, a to nás těší,“ radoval se slavistický gólman.

Hecování nebylo, po zápase mi ale pěkně vynadal, směje se Frodl

I Frodl se musel vyrovnat se skutečností, že na druhé straně stojí v brance parťák z kabiny. A dalo by se čekat, že se rivalita a hecování přirozeně projeví. „Něco jsme si psali přes telefon, když se jim to stalo s tím autobusem, ale jinak jsme žádné kravinky nedělali. Oba jsme se chtěli vytáhnout, takže to šlo stranou. Po zápase to bylo jiné. Polívec se do mě nepublikovatelně opřel, co jsem to dostal za góla,“ vrátil se slávistický brankář situaci, kdy v době pardubického oslabení po vlastní chybě inkasoval.

Možnost střídavého startu druhého gólmana v přípravném zápase s Pardubicemi v Edenu hodnotili trenéři kladně, v zajímavém zápase oba zachytali dobře, jejich nadřízený Roman Málek si vlastně nic lepšího nemohl přát. „Má to takhle každý extraligový klub, nikdy se neví, co se v dlouhé sezóně stane. Pro kluky i pro Slavii to je dobře, okusí extraligovou atmosféru, psychicky půjdou nahoru,“ myslí si bývalý vynikající brankář o možnosti, kterou regule nabízejí.

Autor Martin Svoboda
Nepřehlédněte
ZÁPASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Junioři ovládli první semifinále, Šumperku nastříleli deset gólů

Slávističtí junioři odstartovali v Edenu semifinálovou sérii proti Šumperku jednoznačným vítězstvím 10:2, hattricky se blýskli Vojtěch Polák a Viktor Štípek. Druhý duel je na programu v pátek od ...

Číst více
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Volno navíc je naše výhoda, pochvaluje si před semifinále Vosmík

V poslední minutě třetího čtvrtfinále svým gólem využil přesilovku, čímž poslal juniory do čtvrtfinále. Útočník Adam Vosmík tak výraznou měrou přispěl k tomu, že slávisté Porubu vyřadili v ...

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více