Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
OHLASY
6. září 2017

Mohli jsme vyhrát, za výkon se stydět nemusíme, říká Kubica

V posledním přípravném duelu sešívaných před novým ročníkem WSM Ligy byl jediným střelcem. Na ledě Sparty vyrovnával v závěru základní hrací doby po dorážce Koptovy střely. Slávisté nakonec svému rivalovi v derby podlehli po prodloužení, přesto byli týmu hrajícímu extraligu vyrovnaným soupeřem.

Máte za sebou přípravné utkání se Spartou, jak ho hodnotíte?
Byl to pro nás těžký zápas, Sparta ukázala, že má kvalitní tým a určitě bude znovu bojovat v extralize o nejvyšší příčky. Z osobního pohledu to bylo i z naší strany kvalitní utkání. Nehrála se žádná plácaná, ale hokej s přesnými přihrávkami a plný emocí.

Byl duel se Spartou v něčem jiný oproti ostatním přípravným utkáním?
Mělo to velký náboj, vůbec se to nedá srovnávat s ostatními přípravnými zápasy. Přišlo skoro šest tisíc lidí, takže byla i skvělá atmosféra.

Hráli jste proti několika soupeřům z extraligy, který byl pro vás nejtěžší?
Podle mého názoru byla Plzeň nejtěžší soupeř z extraligy, protože nás asi nejvíce dokázala přehrávat. Se Spartou je to ale úplně něco jiného, to se asi moc nedá srovnávat.

Je škoda, že jsme to nedotáhli do vítězného konce, smutní Kubica

V závěru jste srovnával z blízka, jak se celá situace vyvinula?
Dostali jsme se do přečíslení, ve kterém to Jarda Kasík chtěl už za modrou dávat rovnou na mě, ale trefil Koptu jen do bruslí. Ten se snažil rychle zakončovat, jenže mířil jen do brankáře. Puk mu ale vypadl a odskočil přesně ke mně, takže jsem už neměl moc složitou práci.

Mrzí porážka hodně? Po prodloužení a navíc s takovým rivalem?
Samozřejmě nás to mrzí, když už jsme to takhle dotáhli až do prodloužení. Bylo by hezký, kdybychom ten rozhodující gól dali my, ale bohužel to nevyšlo. Ani nevím, jak se to tam přesně seběhlo, Uher tam najednou vyplul na levé straně sám a dobře to trefil.

Zaměřovali jste se v trénincích na hru ve třech proti třem?
Občas jsme si ho vyzkoušeli, ale speciálně jsme se na něj ještě nepřipravovali. To ale není ani moc o tréninku, ve třech je důležité, aby si každý hlídal svého hráče a nepustil ho do šance.

Ještě zapracovat na přesilovkách a hurá za body, burcuje Kubica

Před vámi stojí ostrý start, jste na něj dobře připravení?
Ještě nám moc nejdou přesilovky, dáváme z nich málo gólů. Jsou to části hry, které rozhodují zápasy, takže je musíme vypilovat, abychom pak byli pro soupeře nebezpeční.

Sezónu začnete proti Havířovu, co od tohoto týmu očekáváte?
Nebude to nic příjemného, protože Havířov docela slušně posílil. Navíc je to první kolo, takže všichni budou nažhavení, nikdo nebude začít porážkou. Nesmíme vypustit žádný souboj, a pokud budeme hrát jako tým, můžeme uspět.

Autor David Mencl
Nepřehlédněte
ZPRÁVY Z KLUBU 19.4.2024

Klapka už pálí v NHL! Stihl první trefu i bitku

Slávistický odchovanec Adam Klapka ve svém šestém zápase v dresu Calgary poprvé skóroval. V noci na pátek otevřel skóre zápasu proti San Jose a pomohl svému týmu k výhře 5:1.

Číst více
MLÁDEŽ 18.4.2024

Luboš Jenáček povede juniory i v extralize!

Luboš Jenáček dovedl v právě skončené sezoně juniory jako hlavní trenér do extraligy, teď s nimi bude pokračovat i v nejvyšší soutěži. Slavia se s ním dohodla na pokračování u nejstarší mládežnické ...

Číst více
ROZHOVORY 18.4.2024

Havrdovo volno? Užil si lyžovačku v Itálii, chystá se i do exotiky

Ve Slavii hraje odmalička a v červenobílém dresu si postupně plní hokejové sny. Letos přidal v Edenu další sezónu za A-tým a klub si jeho služby pojistil i pro příští ročník. Jak dvaadvacetiletý ...

Číst více
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více