Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
MLÁDEŽ
7. září 2017

Mládež vstupuje do nové sezóny, do hry se dostanou junioři i oba dorosty

Přípravné období mají všechny mládežnické kategorie více či méně úspěšně za sebou. Už není na co čekat, v pátek a sobotu budou o první body bojovat junioři a starší dorostenci. Mladší dorost má první kolo na programu v neděli.

Junioři

8.9., HC Slavia Praha – HC Olomouc

V loňské sezóně šlo o dva celky, které se většinu základní části přetahovaly o nelichotivé poslední místo. V pátek ovšem začíná zcela nový ročník juniorské extraligy a vše může být úplně jinak. S letní přípravou ale nemůžou být spokojení ani slávisté ani Olomoučtí.

Obě mužstva totiž slavila vítězství jen ve dvou případech. Moravané si poradili po samostatných nájezdech se Zlínem a pak poměrně hladce přehráli slovenskou Nitru. To červenobílí slavili výhru po prodloužení ve vyrovnaném derby se Spartou a na domácí půdě porazili i Litvínov.

9.9., HC Slavia Praha – Aukro Berani Zlín

Zlínu se podařilo v loňské sezóně probojovat z posledního místa do play-off, ve kterém ovšem poměrně hladce vypadl hned v úvodu s Třincem. V novém systému to však nebude mít žádný tým lehké.

Starší dorost

8.9., HC Slavia Praha – BK Mladá Boleslav

Podobně jako juniorka i starší dorostenci začnou doma v Edenu. Na domácí půdě přivítají Mladou Boleslav, která má ve své sestavě několik bývalých slávistů. Před nedávnem se do středočeského klubu vydali brankář Adam Dusil a obránci Mikuláš Hovorka a Matěj Houška.

Ve Slavii pak působí bratr posledního jmenovaného Vladislav Houška, ten však celou přípravu propásl kvůli zranění a z největší pravděpodobnosti nestihne ani start extraligy.

Při porovnání přípravného období jsou na tom lépe sešívaní, kteří mají na kontě více vítězství, dvakrát dokonce soupeřům nasázeli deset a více gólů. Mladá Boleslav si zase vyzkoušela hrát i proti dvěma německým celkům, Berlín i Düsseldorf porazila.

9.9., HC Letci Letňany – HC Slavia Praha

Ve druhém duelu by na sešívané naděje měl čekat lehčí soupeř, Letňany totiž v přípravě ani jednou nevyhrály a trenéři celou dobu hledaly ideální sestavu. Ta se zatím najít zřejmě nepodařilo, mezi Letci se navíc během léta protočilo docela dost hráčů.

S Letňany se v přípravě dvakrát potkali i slávisté a ani jednou soupeři téměř nic nedovolili. Na domácí půdě vyhráli v klidu 7:1 a na Letců vstřelili ještě o tři branky navíc.

Mladší dorost

10.9., HC Slavia Praha – HC Energie Karlovy Vary

Jako poslední načne nový extraligový ročník mladší dorost. Ten na domácím ledě přivítá Karlovy Vary, které už mají jeden soutěžní duel za sebou. V předehrávce 2. kola nezvládly souboj s kladenskými Rytíři, kterým podlehly 1:4.

Pražané za sebou sice nemají úplně povedené přípravné období, to však mnohdy nic neznamená. Mezi světlejší okamžiky přípravy červenobílých patří výhry nad Libercem nebo Mladou Boleslaví.

Autor David Mencl
Nepřehlédněte
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Volno navíc je naše výhoda, pochvaluje si před semifinále Vosmík

V poslední minutě třetího čtvrtfinále svým gólem využil přesilovku, čímž poslal juniory do čtvrtfinále. Útočník Adam Vosmík tak výraznou měrou přispěl k tomu, že slávisté Porubu vyřadili v ...

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více
ROZHOVORY 26.3.2024

Když se nedařilo, fanoušci nás podrželi, oceňuje kapitán Knotek

Podobně jako celý tým i kapitán Slavie Tomáš Knotek zažil turbulentní sezónu. Do přípravy se sice zapojil až na konci, na začátku ročníku ale byl mezi nejlepšími střelci ligy. „Takovou zkušenost jsem ...

Číst více