Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
MLÁDEŽ
8. září 2017

Od hráčů chci vidět v každém střídání maximální zaujetí, říká Josef Beránek

Po několika letech se na střídačce sešívaného staršího dorostu objeví nový muž. Místo Miloše Pecky, který se přesunul k juniorům, zaujme Josef Beránek. Ten si v minulosti vyzkoušel koučovat juniory, mladší dorostence i áčko, do sbírky tak přidá další kategorii. Přípravu se svým týmem zvládl velmi dobře, a tak se očekává i dobrý vstup do extraligy staršího dorostu.

Jak jste spokojený s přípravou, ve které jste vyhráli většinu zápasů?
Z mého pohledu jsme odehráli velmi dobrou přípravu. Někteří kluci podávali lepší výkony, než které jsem od nich očekával. Dařilo se nám proti všem soupeřům, což bych byl rád, aby pokračovalo ideálně celou sezónu.

U staršího dorostu jste nový, bylo těžké se sžít s týmem?
Ono moc nezáleží na tom, že jsem u staršího dorostu nový. Vzhledem k tomu, že se u mládežnických týmů hráči každý rok posouvají, tak i kdybych tady byl už delší dobu, musel bych se s částí kluků seznamovat.

Budu vyžadovat plné nasazení, říká Beránek

Na čem nejvíce budete v průběhu sezóny pracovat?
Budeme se snažit pracovat na individuálních dovednostech jednotlivých hráčů, aby mohli být mnohem více prospěšní pro celé mužstvo. U spousty hráčů mi chybí dostatečná fyzička, takže to budeme chtít také zlepšit.

Během předsezónního období jste několikrát zužovali kádr. Jak těžké bylo se rozhodnout, koho pošlete pryč?
Nebylo to vůbec jednoduché, jelikož jsme měli třeba hodně obránců narozených v roce 2000. Někteří hráči tedy neodcházeli z toho důvodu, že by za ostatními zaostávali, ale pustili jsme je na hostování, aby co možná nejvíce hráli. Pro každého mládežnického hokejistu je potřeba, aby nastupoval, co to jde, bez toho se nemůže dále rozvíjet.

Chybí vám nějaký typ hráče v týmu?
Asi nemá moc smysl se bavit o tom, jestli mi v týmu někdo schází. Když trénujete mládež, musíte počítat s tím, že jste limitovaný podle toho, jaké hráče daný klub nabízí. Já budu chtít rozvíjet hráče, které mám k dispozici, a budu od nich vyžadovat plné nasazení v každém zápase.

Soupeři mě vůbec nezajímají, záleží mi jen na naší hře, popisuje Beránek

Po delší době se změnil systém soutěže, jak se na něj díváte?
Upřímně se vůbec nechci vyjadřovat k systémům soutěží a podobným záležitostem. Já se soustředím na svoji práci a k tomu můžu dávat nějaká hodnocení.

V přípravě jste třeba dvakrát lehce přehráli Letňany, které máte ve skupině. Je to pro vás nějakým způsobem vypovídající?
Na jedné straně jsou výsledky, ale v potaz se musí brát i předvedená hra. Já budu vést hráče v každém zápase s tím, že chceme vyhrát, ale důležité pro mě bude i to, aby to všichni odmakali a do každého souboje šli naplno. Vůbec neřeším, jaké máme týmy ve skupině a kolik jich je, principem pro mě je, abych u každého viděl, že na tom ledě nechal maximum.

Ve skupině budete mít celkem čtyři soupeře. Máte už nějakou představu o tom, jakou kvalitu budou mít jednotlivé celky?
Mně je vlastně úplně jedno, proti komu budeme hrát. Nechci polemizovat, kdo bude nejtěžší nebo nejlehčí soupeř. Důležité je, abychom my hráli co možná nejlépe bez ohledu na to, jestli proti nám bude stát Sparta nebo Letňany.

Takže to znamená, že je pro vás prioritní předvedená hra a na výsledky koukat nebudete?
Není to úplně o tom, že by mě nezajímaly výsledky. Výsledky mě budou hodně zajímat, ale jen z pohledu našeho týmu. Když totiž prohráváte často, znamená to, že ani předvedená hra není dobrá. Chci, aby tým, který vedu, extraligu vyhrál, ale jestli se to povede, to se uvidí až na konci sezóny. Rozdíl je mezi tím, že vás někdo porazí anebo, že s někým prohrajete. V prvním případě to znamená, že byl soupeře kvalitnější a zasloužil si to, v druhém případě je to ale vaše vina, protože jste nepodali výkon, na který máte. A to je přesně ta situace, kterou v sezóně nebudu akceptovat.

Autor David Mencl
Nepřehlédněte
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Volno navíc je naše výhoda, pochvaluje si před semifinále Vosmík

V poslední minutě třetího čtvrtfinále svým gólem využil přesilovku, čímž poslal juniory do čtvrtfinále. Útočník Adam Vosmík tak výraznou měrou přispěl k tomu, že slávisté Porubu vyřadili v ...

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více
ROZHOVORY 26.3.2024

Když se nedařilo, fanoušci nás podrželi, oceňuje kapitán Knotek

Podobně jako celý tým i kapitán Slavie Tomáš Knotek zažil turbulentní sezónu. Do přípravy se sice zapojil až na konci, na začátku ročníku ale byl mezi nejlepšími střelci ligy. „Takovou zkušenost jsem ...

Číst více