Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
PREVIEW
8. září 2017

Do zbraně! Slavia odstartuje WSM Ligu proti Havířovu

Uteklo to jako voda. Sešívaní fanoušci se po letní odmlce znovu dočkají soutěžního zápasu v druhé nejvyšší soutěži. Po jedenácti přípravných zápasech by Razýmovi svěřenci měli být dobře naladění i připravení. Mají za sebou těžké prověrky od extraligových celků a už vyhlíží další velkou výzvu. Do Prahy přijede havířovský tým, který se sice loni nedostal do play off, letos má ale mnohem větší ambice. Do nadcházející sezony navíc vstoupí s novým generálním partnerem.

V jedenácti přípravných zápasech se slávisté ukázali v dobrém světle. Klopýtli jen třikrát. Trenér Razým nechce ale hovořit o přehnaném uspokojení „Raději než spokojenost použiji slovo potěšení. Přístup kluků v trénincích a přípravných utkáních byl dobrý. Nebyl tu sebemenší problém. Věřím, že se to přenese do soutěže.“

„Chtěli bychom zopakovat to, co jsme dokázali loni, kdy jsme došli do semifinále,“ říkal na středeční tiskové konferenci Vladimír Pitter.

Hráči i realizační tým ví, že ne všechno šlape, jak by mělo. Pražany loni trápila produktivita, opírali se ale o pečlivou obranu s dobrou gólmanskou dvojicí. Na Frodlovi s Polívkou by vršovický klub měl stavět i letos, snažil se ale zapracovat i na slabinách.

„Ještě nám moc nejdou přesilovky, dáváme z nich málo gólů. Jsou to části hry, které rozhodují zápasy, takže je musíme vypilovat, abychom pak byli pro soupeře nebezpeční,“ vysvětloval po posledním přípravném klání Zdeněk Kubica. Ten se jako jediný červenobílý dokázal prosadil před téměř šestitisícovou návštěvou v derby. Sešívaní padli až v prodloužení.

Právě tyto vypjaté bitvy s týmy ze špičky extraligy by měly sešívané náležitě nakopnout. Už v sobotu totiž Slavia musí vletět na Havířov, který nebude chtít v Praze nechat body zadarmo.

Posily do útoku a narůstající ambice

„Nebude to nic příjemného, protože Havířov docela slušně posílil. Navíc je to první kolo, takže všichni budou nažhavení, nikdo nebude chtít začít porážkou. Nesmíme vypustit žádný souboj a pokud budeme hrát jako tým, můžeme uspět,“ nepochybuje Kubica.

12.
Až dvanáctí skončili loni Havířovští. Do play off se vůbec neprobojovali. Letos míří mnohem výš.

Proti Havířovu to ale bude dost možná těžší než v předchozích sezonách. Zatímco jinde se kolikrát musí bojovat s nedostatečným rozpočtem, v Havířově sehnali nového generálního partnera a na výplaty hráčů mají k dispozici větší finanční obnos než loni. Do sezony vstupují jako AZ RESIDOMO Havířov.

„Po loňské nepovedené sezóně jsme kádr posílili na všech postech,“ říkal na předsezónní tiskové konkurenci manažer klubu Patrik Rimmel. A skutečně. Tým sice opustil Daniel Seman, Havířovští se mohou těšit z jiných návratů. Ve velmi dobrém světle se v přípravě předvedl Petr Beránek, který loni nastupoval v sešívaném. Největší radost ale v severovýchodním cípu České republiky udělal návrat domů Marka Sikory. Ten by mohl být rozdílovým hráčem.

Mezi gólmany nechybí zkušený Marek Laco a ani v obraně by Havířov neměl dávat soupeřům moc prostoru. Do sezony ale vstupuje hlavně s tím, že bude chtít náležitě prověřit defenzivní řady i těch největších favoritů. „Myslím, že bychom mohli hrát kolem šestého místa," věří klubový manažer Patrik Rimmel.

Petr Beránek loni nastupoval za Slavii, v sobotu pojede do Edenu v roli jedné z posil AZetu.

Výsledky z přípravy však velké ambice moc nepotvrdily. Z havířovského tábora ovšem zní, že letní zápasy tým dobře prověřily. Tři výhry z deseti zápasů ale moc přesvědčivé nejsou. Havířovští si k letní konfrontaci vybrali slovenské soupeře, jeden extraligový výběr nebo polského protivníka. Z posledních čtyř klání odehrál AZet tři doma. Nejdříve přehrál Trenčín (3:1), pak remizoval s Přerovem (3:3). Prohru s Novými Zámky (4:5) odčinili svěřenci trenéra Martina Janečka na ledě Poruby, kterou porazili 6:4.

S jakou formou Havířov přijede do Prahy? Zápas, jehož úvodní buly bude v Edenu vhozeno v sobotních 17.30, vyhlíží jak fanoušci tak hráči „Těším se. Snad naskočíme do ligy se střeleckým štěstím a bude to tam padat,“ vyhlíží začátek soutěže brankář Frodl.

Autor David Soumar
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 24.4.2024

Extraliga bude jiný level. Věřím, že se dokážeme kvalitně připravit, říká Luboš Jenáček

Na poháru pro vítěze Ligy juniorů ještě pořádně nezaschlo šampaňské, trenér Luboš Jenáček už ale musí střádat plány na příští sezonu. „Víme, že nás jako nováčka nebude čekat v extralize nic ...

Číst více
MLÁDEŽ 25.4.2024

Startuje MS do 18 let i se slávistickou stopou

Konec dubna patří každoročně mistrovství světa hráčů do osmnácti let a i letos se na turnaji ve Finsku představí několik slávistických odchovanců. Do konečné nominace se nakonec probojovala hned ...

Číst více
ROZHOVORY 22.4.2024

Někdy si připadám jako komparz, směje se svému rodičovství Hrdinka

Nebyla to pro obránce Františka Hrdinku klasická sezóna, velkou její část odehrál kvůli zranění s mřížkou na obličeji. Typicky to u něj nevypadá ani teď, krátce po začátku volna se stal totiž poprvé ...

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.

Číst více