Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
A-TÝM
11. září 2017

Pohledem statistik: Ranař Krejčík a Šagát s Šafránkem skvělí na buly

Se startem nové sezóny mají fanoušci ve WSM Lize možnost dozvědět se o výkonech svých oblíbenců mnohem více než kdykoliv dříve. Díky rozšířeným statistikám se nově zaznamenává čas na ledě, všechny druhy střel, vhazování nebo hity. Po každém utkání tak budeme přinášet pravidelný rozbor slávistických hráčů s pomocí těchto nových statistik. Proti Havířovu nezářil Krejčík jen svými góly, ale rozdal i nejvíce hitů ze všech hokejistů, kteří zasáhli do hry. Nejvíce toho pak odehrál Jiří Drtina, jenž nastřádal téměř pětadvacet minut na ledě.

Vhazování

  • 1. Martin Šagát 74% (17/23)
  • 2. David Šafránek 70% (16/23)
  • 3. Václav Krliš 60% (6/10)

Není asi vůbec překvapující, že hlavní postavou sešívaného vítězství v úvodním zápase sezóny byl Lukáš Krejčík. Nová posila se ukázala ve skvělém světle, když nasázela čtyři branky a prakticky sama zařídila tři body.

Stejný počet kanadských bodů posbíral i David Šafránek, který na všechny Krejčíkovy trefy nahrál. Oba hráči ale vynikali i v jiných aspektech hry.

Krejčíkovy hity a Šafránkovo vhazování

Elitní centr červenobílých byl celkem třiadvacetkrát na buly a v šestnácti případech dokázal vyhrát. Navíc měl v této dovednostní činnosti stabilní výkonnost, ani v jedné třetině jeho úspěšnost neklesla pod hranici šedesát pět procent.

Radegast index

Tato statistika je součtem
+/- statistiky, dvojnásobku
zblokovaných střel a hitů.
Ve stejném pořadí je to uvedeno
u hráčů v závorkách.

  • 1. Lukáš Krejčík – 8 (2+2+4)
  • 2. Ondřej Kopta – 5 (1+4+0)
  • 2. Jiří Drtina – 5 (0+4+1)

Ještě o trochu lépe si vedl Šagát, který absolvoval stejný počet vhazování jako Šafránek a úspěšný byl dokonce sedmnáctkrát.

V hitech zase řádil Krejčík, který si do statistik zapsal čtyři srážky se soupeřem. Vzhledem k jedné zblokované soupeřově střele také ovládl Radegast index. Ten spojuje +/-, hity a zblokované střely.

První obranná dvojice odehrála nejvíce minut

Čas na ledě

  • 1. Jiří Drtina – 24:24
  • 2. Jan Novák – 23:48
  • 3. Jindřich Barák – 18:51
  • 4. Jaroslav Kasík – 18:12
  • 5. Lukáš Krejčík – 18:02
  • 4. David Šafránek – 18:02

Trenéři hodně sází na Jana Nováka a Jiřího Drtinu, kteří toho na ledě strávili nejvíce a úspěšně podporovali elitní útočnou formaci. Kromě dvou asistencí si druhý jmenovaný připsal i nejvíce času na ledě. Dohromady to bylo dvacet čtyři minut a k tomu stejný počet sekund. Jen asi o půl minuty méně odehrál kapitán červenobílých.

Mezi útočníky na tom byli nejlépe Krejčík a Šafránek, oba totiž posbírali na vteřinu shodný čas, těsně přes osmnáct minut. Zatímco Šafránkovi na to stačilo čtyřiadvacet střídání, Krejčík musel vystřídat sedmadvacetkrát.

Při pohledu na zajímavé a neočekávané údaje se třeba dozvíme, že se Pavel Kolařík ani ve svých čtyřiačtyřiceti letech ničeho nebojí. Do statistik si totiž zapsal dvě zblokované střely, stejný počet střel vyslal i na havířovského brankáře.

To nejčastějším střelcem Pražanů byl celkem pochopitelně Krejčík se šesti pokusy. Hned za něj se s pěti ranami na brankáře zařadil Martin Ondráček a pomyslnou bronzovou příčku si s třemi střelami rozdělili Zdeněk Doležal a Lukáš Nedvídek.

Autor David Mencl
Nepřehlédněte
ZÁPASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Junioři ovládli první semifinále, Šumperku nastříleli deset gólů

Slávističtí junioři odstartovali v Edenu semifinálovou sérii proti Šumperku jednoznačným vítězstvím 10:2, hattricky se blýskli Vojtěch Polák a Viktor Štípek. Druhý duel je na programu v pátek od ...

Číst více
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Volno navíc je naše výhoda, pochvaluje si před semifinále Vosmík

V poslední minutě třetího čtvrtfinále svým gólem využil přesilovku, čímž poslal juniory do čtvrtfinále. Útočník Adam Vosmík tak výraznou měrou přispěl k tomu, že slávisté Porubu vyřadili v ...

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více