Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY - MLÁDEŽ
14.9.2017

Mladší dorost vydřel na ledě Ústí důležité tři body

2. kolo, čtvrtek 14.9.2017, Ústí nad Labem - Slavia
Ústí nad Labem
1:3
0:1, 1:1, 0:1
Slavia

Branky a nahrávky: 22. Costa – 2. Brummel, 29. Hofmann (Labuzík, Srdínko), 60. Čapka. Rozhodčí: Luczków – Košťálová, Toman. Vyloučení: 5:6, navíc Čermák a Costa (oba UNL) a Moravec (SLA) 10 min. OT. Využití: 0:1. V oslabení: 1:0. Diváci: 83. Střely na branku: 31:43. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:3.

Sestavy

Ústí nad Labem

Mazourek – Tomšík, Vlach, Kylíšek, Jarábek, Koštoval, Klobouček, Haspra T. – Krocker, Costa, Weis – Čermák, Gašpar, Tot – Pavlíček, Šrámek, Hampl – Konopásek

Slavia

J. Němeček – D. Němeček, Srdínko, Čapka, Palát, Moravec, Horáček, Topol, Vymětal – Hofmann, Martinec, Labuzík – Svoboda, Míšek, Sarkisyants – Brummel, Reichmann, Kvasnička – Staněk, Novák

Sešívaní začali v Ústí nad Labem velmi dobře a už ve 2. minutě se ujali vedení. Následně mohli po velkých příležitostech přidat další branky, ztroskotali však na skvělém brankáři. Na začátku druhé periody sice domácí srovnali, červenobílí ale v přesilovce získali těsný náskok a výhru si pojistili v závěru do prázdné klece.

Slávisté vlétli na svého soupeře od prvního buly a bylo z toho velmi rychlé vedení. Po tlaku se kotouč dostal mezi kruhy, kde se v chumlu dokázal nejlépe zorientovat Maxim Brummel, který pohotově překonal Mazourka.

O chvilku později se sám na gólmana řítil Svoboda, nedokázal však dotáhnout kličku do úspěšného konce, podobně si v další šanci vedl i Míšek.

Velmi dobrý úvod zastavila série vyloučení sešívaných, kteří v první části hráli tři oslabení. Domácí měli několik nebezpečných střeleckých pokusů, všechny ale pokryl jistý Němeček.

Do druhé dvacetiminutovky sice hosté vstupovali s přesilovkou v zádech, místo navýšení skóre nakonec inkasovali. Kale Costa ujel po levé straně a ranou ke vzdálenější tyči rozvlnil síť.

O pár minut později měli Pražané další přesilovou hru, kterou sehráli mnohem lépe. Němeček rozjel kombinaci přesným pasem na Srdínka, který ještě našel Labuzíka. Ten si nabruslil do lepší střelecké pozice a vyslal povedenou ránu. Do té ještě sáhl Jakub Hofmann, který přesnou tečí vrátil svému celku těsné vedení.

Dlouho se pak oba celky snažily o skórování, což se povedlo Slavii až v poslední minutě zápasu. Těsně po ubráněném oslabení vyhazoval Adam Čapka kotouč o mantinel, puk se ale odrazil tak ideálně, že doklouzal přesně do opuštěné klece.

Ohlasy trenérů

Jiří Doležal (HC Slavia Praha): „Na začátku zápasu jsme mohli klidně dát tři nebo čtyři góly a měli bychom celou situaci více pod kontrolou, ale prosadili jsme se jen jednou. Navíc jsme soupeři nabídli šance po našich zbytečných vyloučení, proto nebylo až do konce nic jasného. Jsme rádi, že jsme si odvezli tři body, měli jsme si to ale uhrát mnohem dříve a více v klidu.“

Autor David Mencl
Nepřehlédněte
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Volno navíc je naše výhoda, pochvaluje si před semifinále Vosmík

V poslední minutě třetího čtvrtfinále svým gólem využil přesilovku, čímž poslal juniory do čtvrtfinále. Útočník Adam Vosmík tak výraznou měrou přispěl k tomu, že slávisté Porubu vyřadili v ...

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více
ROZHOVORY 26.3.2024

Když se nedařilo, fanoušci nás podrželi, oceňuje kapitán Knotek

Podobně jako celý tým i kapitán Slavie Tomáš Knotek zažil turbulentní sezónu. Do přípravy se sice zapojil až na konci, na začátku ročníku ale byl mezi nejlepšími střelci ligy. „Takovou zkušenost jsem ...

Číst více