Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
OHLASY
17. září 2017

Děkujeme fanouškům. V Kadani pro ně chceme vyhrát, slibuje Novák

Sešívaní hokejisté nenavázali na domácí výhru proti Havířovů a ve druhém duelu na půdě Edenu podlehli Jestřábům z Prostějova. Přestože byli Moravanům hodně vyrovnaným soupeřem, doplatili na úvodní gól do šatny i častá vyloučení. Spokojený nebyl ani veterán Jan Novák. Slávistům se podle něj nedařilo plnit to, co chtěli. Po prohraném duelu se tak chtěl hlavně omluvit fanouškům, již museli kousat porážku. A slíbil, že červenobílí udělají všechno pro to, aby z Kadaně přivezli tři body. "Omlouváme se všem divákům. Do Kadaně si jedeme pro výhru,“ vzkázal zkušený kapitán.

Slávisté vstoupili do utkání s Prostějovem opatrně. Nevýrazný začátek ještě umocnila neplánovaná přestávka kvůli úpravě plexiskla v rohu kluziště. "Od začátku to bylo špatné, nebyli jsme vůbec důrazní, něco jsme si řekli před zápasem, viděli jsme i video z Budějovic, ale chybělo nám úplně všechno, hodnotil sešívaný matador"

Prostějov naopak dobrou obrannou hrou pravidelně přerušoval nadějné protiútoky domácích a bral jim tak síly. "Hrajeme to strašně komplikovaně, když už se konečně dostaneme do jejich pásma, hned za modrou nám seberou puk, vyhodí a my to celé musíme zopakovat, to nám bere strašně moc sil," řekla upřímně slávistická sedmnáctka.

Domácí navíc srážela častá, mnohdy zbytečná vyloučení. "Já neviděl všechny fauly, ale jen to vyplývá z naší laxnosti a pozdějšího přistupování k hráčům, vyplynulo to z těch dvou třetin, které jsme takhle odehráli."

Když už se pak dokázali usadit ve třetine Prostějova, raději volili střelbu z dálky. "V tom nás tlačí bota, nemáme ten potřebný drajv do brány, musíme naši hru zjednodušit a na těchto situacích zapracovat," uvažoval Novák.

Závěr byl lepší, měli jsme i šance, myslí si Novák

Druhý zápas po sobě inkasovali sešívaní až v posledních vteřinách před přestávkou, se štěstím se zpoza brány prosadil Vrdlovec. "Byla to znovu trochu smůla, nedokázali jsme vyhodit puk, na modré čáře nám ho sebrali a pak to tam se štěstím procpali,"popisoval klíčovou branku sešívaný matador.

Pozitivum ale viděl ve zlepšené třetí třetině. "Závěr už byl lepší, víc jsme se tlačili do brány, i nějaké šance jsme tam měli, první dvě třetiny ale nebyly takové, jakými se chceme prezentovat."

Do Edenu si znovu našla cestu téměř tisícovka fanoušků, kteří i přes nepříznivý stav hnali své oblíbence vpřed. To ocenil i Novák. "Fanoušci byli skvělí, moc jim Děkujeme, že nás přišli podpořit a že vůbec dorazili, my jim naopak musíme v příštím zápase předvést úplně jiný výkon, takhle hrát prostě nemůžeme."

Zraky slávistů i slávistek se tak nyní budou upírat ke středečnímu zápasu v Kadani, kde podle Nováka musí být vše jinak. "Jedeme si tam pro výhru, musíme zvýšit důraz, zrychlit, zjednodušit tu hru, pak věřím, že můžeme uspět,“ uzavřel.

Autor Tomáš Pauček
Nepřehlédněte
MLÁDEŽ 18.4.2024

Luboš Jenáček povede juniory i v extralize!

Luboš Jenáček dovedl v právě skončené sezoně juniory jako hlavní trenér do extraligy, teď s nimi bude pokračovat i v nejvyšší soutěži. Slavia se s ním dohodla na pokračování u nejstarší mládežnické ...

Číst více
ROZHOVORY 18.4.2024

Havrdovo volno? Užil si lyžovačku v Itálii, chystá se i do exotiky

Ve Slavii hraje odmalička a v červenobílém dresu si postupně plní hokejové sny. Letos přidal v Edenu další sezónu za A-tým a klub si jeho služby pojistil i pro příští ročník. Jak dvaadvacetiletý ...

Číst více
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více
OHLASY - MLÁDEŽ 12.4.2024

Z naší strany to byla hodně dominantní sezona, pochvaluje si brankář Jiří Tesař

Po celou sezonu byl Jiří Tesař oporou v zádech pro slávistické juniory a nic se na tom nezměnilo ani v play-off. Ve čtvrtfinále a semifinále si rozdělil práci s Tomášem Voleveckým, ve finále zvládl ...

Přehrát video