Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
PREVIEW
22. září 2017

Do Edenu míří rozjetý Frýdek, Slavia chce zůstat na vítězné vlně

Dvě vítězství a dvě porážky. Slávistům se v úvodu nového ročníku WSM ligy prozatím daří jako na houpačce. S vyrovnanou bilancí však sešívaní chtějí zatočit a přiklonit zápasové skóre na vítěznou stranu. Do Edenu však dorazí těžký soupeř. Slavia sice loňského nováčku z Frýdku dokázala čtyřikrát porazit. Slezané však letos posílili a i když mají odehraný duel navíc, vyhřívají se prozatím na druhé příčce tabulky. Pokoří je Razýmův soubor také letos?

5. kolo: HC Slavia Praha vs. HC Frýdek-Místek

Porovnání týmů
9. místo (6 b.)
Postavení v tabulce
2. místo (10 b.)
13:12
Skóre
12:12
Lukáš Krejčík (4+2)
Nejproduktivnější hráč
Milan Mikulík 1+4
Lukáš Krejčík (4 góly)
Nejlepší střelec
Vít Christov (3 góly)
Jiří Drtina (1+3)
Nejproduktivnější obránce
Lukáš Kovář 1+3
Dominik Frodl 89,66 %
Úspěšnost brankářů
David Groh 92,31 %
Jan Strmeň 93,33 %
Kadaň – Slavia 3:6
Poslední zápas
Frýdek-Místek – Litoměřice 5:3

Čtyři sladké triumfy. Slavia si v loňské sezoně proti Frýdku vychutnávala pouze vítězství. Slezského soupeře přetlačila dvakrát doma i v obou duelech na venkovním ledě. Ve třech případech duel sice skončil o jediný gól. V mezivánočním zápase na závěr loňského roku se však sešívaní obzvlášť vytáhli a nasázeli do frýdecké klece šest branek. Nejvíc se činili Jankovský s Kubicou. Prvně jmenovaný vsítil dvě branky, druhý se na demolici protivníka podílel gólem a dvěma nahrávkami.

4:0
S takovým skóre vzájemných zápasů končili loni slávisté základní část WSM ligy. Tehdejšího nováčka soutěže přehráli ve všech čtyřech duelech.

Slávisté do nového ročníku WSM ligy vstoupili výborně, doma přejeli Havířov 5:1 a navázali tak na úspěšnou přípravu, ve které si například připsali cenný skalp extraligových Pardubic. Jenže hned vzápětí přišlo zaváhání na ledě ambiciózních Českých Budějovic a hlavně smolná prohra 0:3 v Edenu s Prostějovem. Z nadějného třetího místa rázem přišel propad až na jedenáctou pozici - hlavně statistika vstřelených branek z těchto dvou zápasů byla alarmující – za 180 minut se o jedinou radost sešívaných prosadil Kubica.

Důležitý středeční zápas v Kadani ale Pražané zvládli na jedničku, domácí Trhače přejeli 6:3 a do utkání s Frýdkem tak půjdou nejen s vítězstvím v zádech, ale také s touhou ukázat se fanouškům v dobrém světle. „Potřebujeme zvítězit. Hlavně potom, c jsme předvedli proti Prostějovu. Snad budeme mít dobrý vstup do utkání a vyhrajeme.“, nechal se slyšet proti Kadani dvoubodový Václav Jankovský.

Frýdek-Místek: mladý tým doplněný zkušenostmi

Frýdecko-místecká historie sahá až do roku 1976, teprve v loňské sezoně se ale představil v druhé nejvyšší soutěži. A nevedl si vůbec špatně, tým kolem trenéra Juříka dokázal vybojovat 77 bodů a po základní části skončil na 9. místě, v následném předkole navíc dokázal v pětizápasové sérii vyřadit Benátky nad Jizerou a jejich premiérové představení tak ukončil až ve čtvrtfinále pozdější postupující do extraligy z Jihlavy výsledkem 4:1 na zápasy.

Mezi největší tváře Moravanů patří slávistům dobře známý Milan Mikulík, který necelé dvě sezony působil v sešívaném dresu a několik zápasů zdobilo jeho hruď i kapitánské céčko. Dalšími fanouškům známými jmény jsou například exlitvínovský Rostislav Martynek, bývalý střelec Třince a Olomouce Rostislav Marosz nebo obránce Ctirad Ovčačík.

Nijak zvlášť povedenou přípravu (3 výhry, 4 porážky, skóre 18:20) dokázali Frýdecko-Místečtí napravit na jedničku a kromě zaváhání s papírovými favority z Karlových Varů (1:2p) a Kladna (0:3) nasbírali všech 9 zbývajících bodů a drží druhé místo v tabulce. Jejich velkou zbraní jsou hlavně úspěšné přesilovky a oslabení – zatímco dokázali z 20 nabídnutých početních výhod zužitkovat hned 5 (což je řadí na 4. místo v jejich využívání), v oslabení z 22 trestů neinkasovali ani jednou a vládnou celé tabulce! Podaří se Slavii tuto sérii zlomit?

Vzájemné zápasy z minulé sezony hovoří jasně – Frýdek-Místek 1 bod, Slavia hned 11, a to při celkovém skóre 16:7! Byť se podle brankového rozdílu může zdát, že Moravané vždy hráli druhé housle, opak je pravdou. Podaří se červenobílým zopakovat debakl? Přijďte je podpořit v sobotu večer do Edenu, utkání začíná v 17:30!

Autor Martina Kramerová, Tomáš Pauček
Nepřehlédněte
ZPRÁVY Z KLUBU 19.4.2024

Klapka už pálí v NHL! Stihl první trefu i bitku

Slávistický odchovanec Adam Klapka ve svém šestém zápase v dresu Calgary poprvé skóroval. V noci na pátek otevřel skóre zápasu proti San Jose a pomohl svému týmu k výhře 5:1.

Číst více
MLÁDEŽ 18.4.2024

Luboš Jenáček povede juniory i v extralize!

Luboš Jenáček dovedl v právě skončené sezoně juniory jako hlavní trenér do extraligy, teď s nimi bude pokračovat i v nejvyšší soutěži. Slavia se s ním dohodla na pokračování u nejstarší mládežnické ...

Číst více
ROZHOVORY 18.4.2024

Havrdovo volno? Užil si lyžovačku v Itálii, chystá se i do exotiky

Ve Slavii hraje odmalička a v červenobílém dresu si postupně plní hokejové sny. Letos přidal v Edenu další sezónu za A-tým a klub si jeho služby pojistil i pro příští ročník. Jak dvaadvacetiletý ...

Číst více
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více