Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
PREVIEW
24. září 2017

Sešívané čeká štreka do Vsetína, Slavia se pokusí dobýt Lapač

Česká hokejová Mekka. Tam má Slavia namířeno v dalším klání WSM ligy. K pondělnímu utkání 6. kola totiž vyráží do Vsetína. Na legendárním stadionu Na Lapači se na přelomu tisíciletí sbíraly tituly jako na běžícím páse. Poté se klub brodil bahnem, aby v předešlých letech pomalu začal oprašovat zašlou slávu. Úvod sezony se nováčkovi povedl, pak ale nastaly slabší chvilky. Na Valašsku se tak utkají týmy, kterým se v soutěži momentálně příliš nedaří. Jak si sešívaní daleko na Moravě povedou?

6. kolo: VHK ROBE Vsetín vs. HC Slavia Praha

Porovnání týmů
12. místo (6 b.)
Postavení v tabulce
10. místo (6 b.)
13:18
Skóre
12:14
David Březina (2+3)
Nejproduktivnější hráč
Lukáš Krejčík (4+2)
David Březina (2 góly)
Nejlepší střelec
Lukáš Krejčík (4 góly)
Martin Janáček (1+3)
Nejproduktivnější obránce
Jiří Drtina (1+3)
Luboš Horčička 87,91 %
Michal Šurý 84,44 %
Úspěšnost brankářů
Dominik Frodl 90,00 %
Patrik Polívka 87,18 %
Litoměřice – Vsetín 4:3p
Poslední zápas
Slavia – Frýdek-Místek 0:2

Nahoru, dolů. Tak vypadají výkony sešívaných hokejistů v úvodu nové sezony. Po vítězství v Kadani přišla naposledy na domácím ledě opět porážka. Slavia na stadionu v Edenu nestačila na Frýdek-Místek a potřetí ztratila body.

Dvougólová prohra se zrodila už v první třetině, která se svěřencům trenéra Razýma příliš nepovedla. V dalších dvou periodách nedokázali vsítit gól a šance na triumf se rozplynuly.

„Inkasovali jsme po nešťastné teči rychlou branku, vzápětí padl takový smolný gól a bylo to dva nula. Takhle špatný vstup do utkání se jen velice těžko dohání. Jak čas plynul, doufal jsem, že se zlepšíme a vytvoříme si šance, což se nám bohužel nepovedlo,“ hodnotil sobotní mač gólman Frodl.

2:3
Takové skóre mají slávisté po pěti ligových zápasech. Dvakrát zvítězili a třikrát prohráli.

Slávisté navíc prodloužili nelichotivou sérií domácích duelů bez gólu, která se protáhla už na sto dvacet minut. Přestože čeká sešívané náročná cesta na dalekou Moravu, chtějí rozhodně urvat vítězství.

„Musíme se z toho poučit. V pondělí jedeme do Vsetína. To bude úplně jiný den. Musíme na to zapomenout. Ty body, co jsme ztratili, se musíme pokusit získat venku,“ doufá Kasík.

Pražský celek by mohl využít vsetínského martyria. Valaši sice odstartovali ročník dvěma výhrami nad Ústím a Karlovými Vary, následně ale třikrát prohráli. Nad jejich síly nejprve bylo Kladno, jemuž podlehli vysoko 1:7. Poté ztratili i domácí duel s Přerovem, v němž Zubr triumfoval 3:1. Naposledy Vsetínští padli v Litoměřicích, které je přetlačily po prodloužení.

Slavia versus Vsetín, Srdínko proti Dopitovi

Oba týmy tak budou chtít po nepovedených sériích konečně naplno bodovat. Vsetín bude mít výhodu specifického domácího prostředí, navíc se může opřít o vynikající diváckou podporu. Slavii navíc čeká opravdu dlouhá cesta. Ukazatel trasy Praha-Vsetín totiž ukazuje celých 333 kilometrů.

Duel by mohl být zajímavý pro dva členy trenérských týmů z opačných stran hřiště. Na Lapač se v roli trenéra vrátí Jan Srdínko, jenž je hráčsky neodmyslitelně spojen s érou vsetínských titulů. Na Valašsku jich vybojoval hned pět. K tomu přidal jedno stříbro.

5
Tolik extraligových titulů společně vybojovali v dresu Vsetína Srdínko a Dopita.

Jedním z jeho spoluhráčů a dalším strůjcem vsetínské hokejové mašiny byl i současný trenér Valachů Jiří Dopita. Tentokrát se však matadoři potkají jako soupeři. Kterému z nich se povede lépe?

Stadion Na Lapači se proto může těšit na hodně ostrou a vyrovnanou bitvu. Zvítězí v ní Valaši, nebo se budou radovat červenobílí? Utkání začíná v pondělí v 17:30. O vítězi bude rozhodnuto zhruba o dvě hodiny později.

Autor Martina Kramerová
Nepřehlédněte
ZPRÁVY Z KLUBU 19.4.2024

Klapka už pálí v NHL! Stihl první trefu i bitku

Slávistický odchovanec Adam Klapka ve svém šestém zápase v dresu Calgary poprvé skóroval. V noci na pátek otevřel skóre zápasu proti San Jose a pomohl svému týmu k výhře 5:1.

Číst více
MLÁDEŽ 18.4.2024

Luboš Jenáček povede juniory i v extralize!

Luboš Jenáček dovedl v právě skončené sezoně juniory jako hlavní trenér do extraligy, teď s nimi bude pokračovat i v nejvyšší soutěži. Slavia se s ním dohodla na pokračování u nejstarší mládežnické ...

Číst více
ROZHOVORY 18.4.2024

Havrdovo volno? Užil si lyžovačku v Itálii, chystá se i do exotiky

Ve Slavii hraje odmalička a v červenobílém dresu si postupně plní hokejové sny. Letos přidal v Edenu další sezónu za A-tým a klub si jeho služby pojistil i pro příští ročník. Jak dvaadvacetiletý ...

Číst více
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více