Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
PREVIEW
26. září 2017

Tady je doma jen jedna Slavia! Sešívaní čelí nájezdu Třebíče

WSM Liga nabízí svoje sedmé kolo. V jeho rámci se sešívaní představí znovu před vlastními fanoušky. V Edenu se Razýmovi svěřenci, kteří doma nevyhráli od začátku září, budou chtít vrátit na vítěznou vlnu a navázat na úspěšný zápas ze Vsetína. Třebíč zatím formu spíše hledá. Zůstanou body ve Vršovicích?

7. kolo: HC Slavia Praha vs. SK Horácká Slavia Třebíč

Porovnání týmů
9. místo (9 b.)
Postavení v tabulce
13. místo (5 b.)
17:16
Skóre
14:21
Jiří Drtina (2+6)
Nejproduktivnější hráč
Roman Erat 1+8
Lukáš Krejčík (4 góly)
Nejlepší střelec
Luboš Horký (5 gólů)
Jiří Drtina (2+6)
Nejproduktivnější obránce
Tomáš Bartejs (1+0)
Dominik Frodl 91,07 %
Úspěšnost brankářů
Lukáš Dostál 90,91 %
Karel Vejmelka 89,13 %
Pavel Jekel 84,09 %
Vsetín – Slavia 2:5
Poslední zápas
Třebíč – Litoměřice 2:3
Duel ve Vsetíně (5:2) okořenila i bitka mezi Markem Ryzákem a Tomášem Frolem. Slavia si kromě šarvátky odvezla z Lapače i všechny tři body. (foto: Martin Pavík, hc-vsetin.cz)

Výhra střídá porážku. Sešívaní s dosavadním průběhem ročníku příliš spokojení být nemohou. Tří výhry z šesti zápasů nejsou pro pražský klub ideální vizitkou. Především doma se nedaří dle představ. Pražané na vlastním ledě přehráli jen v úvodu ligy Havířov, jinak padli s Prostějovem, tak Frýdkem-Místkem. V obou případech se navíc střelecky neprosadili.

Co ale červenobílé může hnát dopředu, je forma, kterou nabrali na posledním venkovním zápase. Na vsetínském Lapači na ně čekala pekelná atmosféra v podání valašských fanoušků. S tou se ale tým kolem kapitána Nováka skvěle vyrovnal a připsal si výhru 5:2. Sešívaným tak patří devátá příčka. Bude posun tabulkou směrem nahoru pokračovat i v následujících dnech?

Unikání byl i bodový příděl Jiřího Drtiny. Ve Vsetíně byl u čtyř z pěti branek a vyhoupl se do čela kanadského bodování týmu. Se čtyřmi nově připsanými body (1+3) má nyní sešívaný obránce na svém kontě bodů osm (2+6). Čtyřmi body se v posledním zápase blýskl i Zdeněk Doležal (2+2).

Pronásledovatel favoritů zatím tápe

Drtina se tak v rámci ligových statistik katapultoval na šestou příčku. Téměř na čele kanadského bodování soutěže se drží Roman Erat. Útočníkovi Horácké Slavie dokonce patří druhá příčka – na svém kontě má 9 bodů (1+8).

5 b.
Jen pět bodů si zatím připsala Horácká Slavia Třebíč. V tabulce WSM Ligy jí patří až předposlední příčka.

Kéž by se stejně dařilo i týmu v tabulce WSM Ligy, přejí si v Třebíči. Ta je mezi pořadí celků také druhá… Jenže od konce.

Horáci zatím svůj punc pronásledovatelů favoritů příliš nepotvrzují. Výhru po šedesáti minutách slavili na Vysočině jen jedinkrát, jednu výhru zapsali i v prodloužení. Jinak je to z pohledu Třebíčských zatím zklamání.

Za největší osobnost týmu už několik sezon platí Roman Erat. Horáky táhne i letos, je zároveň druhým nejproduktivnějším hráčem WSM Ligy. (foto: hstrebic.cz)

Z posledních tří zápasů ovšem ovládli dva a ukončili tak sérii tří zápasů bez bodu. Třebíč o dva body obrala silné Kladno a o tři Přerov. Do Prahy však Horáci pojedou s domácí prohrou s Litoměřicemi v zádech (2:3).

Jako jistá se nejeví především obrana Horácké Slavie. Třebíč má ve svém středu brankáře Pavla Jekela, který zažil loni průlomovou sezonu, kdy si připsal i starty v extralize. Mladý gólman však letos za Třebíč odchytal jen dva zápasy s nepříliš přesvědčivými čísly.

Třebíč už navíc inkasovala jednadvacetkrát. Průměr tří a půl branek na zápas také není zrovna lichotivou statistikou.

Seberou se Třebíčtí v Edenu, nebo sešívaní potvrdí rostoucí formu? To bude jasné po zápase sedmého kola, který na vršovickém ledě startuje ve středečních 18.00. Buďte u toho a podpořte sešívané!

Autor David Soumar
Nepřehlédněte
ZPRÁVY Z KLUBU 19.4.2024

Klapka už pálí v NHL! Stihl první trefu i bitku

Slávistický odchovanec Adam Klapka ve svém šestém zápase v dresu Calgary poprvé skóroval. V noci na pátek otevřel skóre zápasu proti San Jose a pomohl svému týmu k výhře 5:1.

Číst více
MLÁDEŽ 18.4.2024

Luboš Jenáček povede juniory i v extralize!

Luboš Jenáček dovedl v právě skončené sezoně juniory jako hlavní trenér do extraligy, teď s nimi bude pokračovat i v nejvyšší soutěži. Slavia se s ním dohodla na pokračování u nejstarší mládežnické ...

Číst více
ROZHOVORY 18.4.2024

Havrdovo volno? Užil si lyžovačku v Itálii, chystá se i do exotiky

Ve Slavii hraje odmalička a v červenobílém dresu si postupně plní hokejové sny. Letos přidal v Edenu další sezónu za A-tým a klub si jeho služby pojistil i pro příští ročník. Jak dvaadvacetiletý ...

Číst více
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více