Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ROZHOVORY
26. září 2017

Ve Vsetíně skandovali jeho jméno. Těší mě, že nezapomněli, říká Srdínko

Do Vsetína, kde strávil svá nejúspěšnější léta hráčské kariéry, se vrátil na lavičce Slavie. Kromě výhry si užil asistent trenéra Jan Srdínko i skvělý moment s domácími fanoušky, kteří začali skandovat jeho jméno. Na stabilního člena zlaté éry tak na Valašsku ani po patnácti letech nezapomněli, což trenér sešívaných náležitě ocenil a ještě před odchodem do šatny fanoušky pozdravil.

Jan Srdínko

asistent trenéra

43 let

hráčská kariéra:

  • 1994-01 Vsetín
  • 2001-04 Sparta
  • 2004-05 Novosibirsk
  • 2005-06 Leksands IF
  • 2006-08 Bratislava
  • 2008-09 Kladno

trenérská kariéra:

  • 2010-14 mládež Benešova
  • 2014-15 Slavia
  • podzim 2015 junioři Slavie
  • 2015-? Slavia

Do Vsetína, se kterým jste jako hráč získal několik titulů, jste se vrátil po dlouhé době. Jaký to pro vás byl návrat?
Tím, že jsem tam hrál poměrně dlouho a stále tam mám spoustu kamarádů, tak čas od času do Vsetína s rodinou jezdíme. Samozřejmě to prostředí znám, ale přímo ze střídačky to bylo po delší době. Moc se toho tam nezměnilo, na stadionu je stále skvělá atmosféra, zázemí se snaží postupně zlepšovat. Je vidět, že jde o hokejové město a fanoušci si hokej užívají, i když se nehraje extraliga.

Po zápase si na vás fanoušci vzpomněli a skandovali vaše jméno. Jak jste se cítil?
Vždycky je příjemné, že na vás fanoušci nezapomenou. Spousta mladších lidí třeba ani tu zlatou éru nezažila nebo nevnímala tak intenzivně, a přesto vědí, kdo jste. Už nejde tedy jen o pamětníky. Když si to člověk uvědomí, tak o vás vlastně museli ti starší svým dětem vyprávět, a to je další věc, která mě velmi těší.

Potkal jste se s někým, koho jste dlouhou dobu neviděl?
Po delší době jsem zase viděl lidi, kteří se o hokej ve Vsetíně starají. Ať už to jsou třeba rolbaři, správci stadiónu nebo trenéři, se kterými jsem hrával. Pamatuji si třeba i na Ivana Tesaříka, který už za mě dělal kustoda a s menší přestávkou to tam dělá pořád.

Zavzpomínali jste společně na zlatou éru?
Na to nebyl moc čas, před zápasem jsme se soustředili na zápas, tak jsem je stihl jen pozdravit. Jedině po utkání byla chvilka času si trochu popovídat. Na vzpomínání jsou lepší třeba exhibiční zápasy, které se občas ve Vsetíně konají.

V bouřlivé atmosféře jsme uspěli

Ve Vsetíně jste nakonec vyhráli 5:2. Co bylo z vašeho pohledu v tomto utkání nejdůležitější?
Chtěli jsme hlavně dobře začít a nepustit soupeře do tlaku. To se nám dařilo, navíc jsme se velmi rychle dostali do vedení. Klíčové byly přesilové hry, které jsme na rozdíl od soupeře dokázali využívat, díky čemuž jsme nakonec získali tři body.

S čím jste do Vsetína jeli?
Věděli jsme, co nás ve Vsetíně čeká, takže jsme rádi, že se nám podařilo vyhrát. Soupeř má bojovný tým, který se navíc dokáže před domácími fanoušky předvést a díky bouřlivé atmosféře je nebezpečný pro každého.

Na začátku sezóny se vám daří mnohem lépe venku a doma máte problém se prosadit. V čem vidíte příčinu?
Těžko se to nějak hodnotí, ale asi bude v hodně zápasech záležet, kdo se dokáže jako první střelecky prosadit. Navíc se soupeři u nás v Edenu vždycky mnohem více soustředí na obranu a pokud se dostanou do vedení, tak je velmi těžké se přes ně dostat do šancí.

Ve Slavii máte na starosti obránce, jak jste s nimi zatím spokojený?
V posledním zápase se mi hra obránců hodně líbila, obzvlášť v momentě, kdy velkou měrou přispěli k vítězství. Celkově ale máme v týmu zkušené obránce, které je potřeba jen usměrňovat. Samozřejmě se vždycky nějaké chyby objeví, ale už jsme měli dvakrát rozbory u videa, takže se jim snažíme ukázat, kde by se měli pohybovat a jak některé situace lépe řešit.

Autor David Mencl
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 24.4.2024

Extraliga bude jiný level. Věřím, že se dokážeme kvalitně připravit, říká Luboš Jenáček

Na poháru pro vítěze Ligy juniorů ještě pořádně nezaschlo šampaňské, trenér Luboš Jenáček už ale musí střádat plány na příští sezonu. „Víme, že nás jako nováčka nebude čekat v extralize nic ...

Číst více
ROZHOVORY 22.4.2024

Někdy si připadám jako komparz, směje se svému rodičovství Hrdinka

Nebyla to pro obránce Františka Hrdinku klasická sezóna, velkou její část odehrál kvůli zranění s mřížkou na obličeji. Typicky to u něj nevypadá ani teď, krátce po začátku volna se stal totiž poprvé ...

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zahrajte si proti slávistům na florbalovém turnaji Prague Clash

HC Slavia Praha vás zve na open air florbalový turnaj Prague Clash 2024, který se uskuteční od 10. do 12. května na Tatranu Střešovice. Turnaje pro mužské i ženské týmy ve formátu 3+1 se uskuteční i ...

Číst více