Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
PREVIEW
29. září 2017

Uspěje Slavia venku i potřetí v řadě? Proti bude ústecký Slovan

Navázat na úspěšné venkovní zápasy a zapomenout na domácí prohry - to je cíl, se kterým cestují sešívaní na sever Čech. Utkání na ledě Ústí nad Labem začíná v sobotu v 17 hodin.

8. kolo: Hokej Ústí nad Labem vs. HC Slavia Praha

Porovnání týmů
11. místo (8 b.)
Postavení v tabulce
9. místo (9 b.)
20:25
Skóre
19:19
Daniel Vrdlovec (3+3)
Nejproduktivnější hráč
Jiří Drtina (3+6)
Daniel Vrdlovec (3 góly)
Nejlepší střelec
Lukáš Krejčík (4 góly)
Vladimír Brož (1+3)
Nejproduktivnější obránce
Jiří Drtina (3+6)
Martin Volke 93,97 %
Jakub Soukup 88,14 %
Úspěšnost brankářů
Dominik Frodl 89,92 %
Patrik Polívka 87,18 %
Litoměřice – Ústí nad Labem 3:2sn
Poslední zápas
Slavia – Třebíč 2:3

Vyjma úvodních dvou zápasů platí pro hokejisty Slavie v současné sezóně WSM Ligy toto pravidlo - doma porážky, venku vítězství. Pokud by se to potvrdilo i v sobotním zápase v Ústí na Labem, určitě nebudou svěřenci trenéra Milana Razýma proti.

Slávisté v posledních dvou zápasech venku uspěli na ledě Kadaně a Vsetína a dohromady nastříleli 11 branek, což jim dodává velký optimismus. Zvláště, když se přihlédne k tomu, že obrana Ústí patří k nejhorším v lize - víc branek prozatím inkasovali jen právě kluby ze Vsetína a z Kadaně.

„Ústí má šikovné, technické hráče, a umí hrát přesilovky, takže si musíme dávat pozor na vyloučení. Bude třeba být víc na puku, abychom mohli diktovat hru a do ničeho vážnějšího je nepouštěli. Musíme tam bezpodmínečně bodovat, protože když ztrácíme body doma, tak je musíme sbírat venku,“ bojovně vyhlásil obránce Jiří Drtina.

11
Tolik branek dokázali slávisté vstřelit v posledních dvou zápasech venku. Šestkrát skórovali v Kadani, pětkrát ve Vsetíně.

Drtina tím narážel na poslední tři prohrané zápasy v Edenu, kdy Slavia postupně nestačila na Prostějov (0:3), Frýdek-Místek (0:2), a Třebíč (2:3). V posledním utkání přitom zásluhou Zdeňka Doležala vedla, ale hosté pak dvěma góly skóre otočili, a na vyrovnávací branku Jiřího Drtiny odpověděl už po necelých čtyřech minutách Silvester Kusko. "Pokud nestřílíme, nemůžeme dávat góly. Venku nám to jde, doma nám to nejde," zhodnotil zápas s Třebíčí obránce Marek Ryzák.

Tak snad budou jeho slova platit i pro sobotní zápas v Ústí nad Labem. Lvi ze Severu si zatím na domácím ledě nevedou nijak slavně. Benátky porazili 3:2 až v prodloužení a s Karlovými Vary naopak stejným skóre v prodloužení prohráli. Proti Slavii odehrají doma teprve třetí zápas, celkově mají v letošní sezóně na kontě pouze dvě výhry ze sedmi odehraných kol.

Kasík a Doležal se do Ústí vrátí v sešívaném dresu

Naposledy prohráli v sousedních Litoměřicích 2:3 po samostatných nájezdech, ačkoliv už po jedenácti minutách zápasu vedli 2:0. Ve druhé třetině ale Stříbrný snížil a osm minut před koncem základní hrací doby Kodýtek vyrovnal. V nájezdech pak byli úspěšnější domácí. "Celý zápas jsme hráli lépe, ale neumíme se plně soustředit celých šedesát minut. Zbytečně jsme ztratili dva body," řekl po zápase trenér Ústí Tomáš Mareš.

V sobotu přijedou na sever Čech i dva borci Slavie, kteří loni oblékali ústecký dres - zkušený obránce Jaroslav Kasík a útočník Zdeněk Doležal. Druhý jmenovaný byl v předchozí sezóně dokonce nejproduktivnějším hráčem celého týmu. A jeho body a především góly Lvům evidentně chybí, vždyť z letošního kádru Ústí jen dva hráči dokázali vstřelit víc než dvě branky.

Z poslední sezóny 2016/17 mají Ústí a Slavia shodnou bilanci dvou vítězství a dvou porážek. Na vítězství 2:1 v prodloužení z Ústí navázala Slavia i vysokou domácí výhrou 5:2, aby pak pro změnu v Ústí prohrála (1:3) a neuspěla ani doma (1:2). Specialistou na Ústí by mohl být David Šafránek, který ve čtyřech zápasech nasbíral 3 góly a jednu přihrávku.

Autor Jiří Novák
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 24.4.2024

Extraliga bude jiný level. Věřím, že se dokážeme kvalitně připravit, říká Luboš Jenáček

Na poháru pro vítěze Ligy juniorů ještě pořádně nezaschlo šampaňské, trenér Luboš Jenáček už ale musí střádat plány na příští sezonu. „Víme, že nás jako nováčka nebude čekat v extralize nic ...

Číst více
ROZHOVORY 22.4.2024

Někdy si připadám jako komparz, směje se svému rodičovství Hrdinka

Nebyla to pro obránce Františka Hrdinku klasická sezóna, velkou její část odehrál kvůli zranění s mřížkou na obličeji. Typicky to u něj nevypadá ani teď, krátce po začátku volna se stal totiž poprvé ...

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zahrajte si proti slávistům na florbalovém turnaji Prague Clash

HC Slavia Praha vás zve na open air florbalový turnaj Prague Clash 2024, který se uskuteční od 10. do 12. května na Tatranu Střešovice. Turnaje pro mužské i ženské týmy ve formátu 3+1 se uskuteční i ...

Číst více