Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
PREVIEW
6. října 2017

Jágrovo Kladno nakonec bez Jágra. Rytíři ale svůj hrad střeží dobře

Doma se (moc) nedaří, venku zatím ano. Úspěchy slávistů z venkovního ledu pořádně prověří následující kolo WSM Ligy. Pražany totiž čeká nepříliš dlouhá, zato ale trnitá, cesta na kladenský stadion, během které se pokusí o další bodovou krádež. Proti bude ale letos opět ambiciózní a nadupané Kladno. Moc navíc nechybělo, aby proti sešívaným naskočil i Jaromír Jágr.

10. kolo: Rytíři Kladno vs. HC Slavia Praha

Porovnání týmů
4. místo (18 b.)
Postavení v tabulce
9. místo (12 b.)
29:21
Skóre
22:25
Jan Kloz (1+8)
Nejproduktivnější hráč
Jiří Drtina (3+7)
David Tůma (6 gólů)
Nejlepší střelec
Lukáš Krejčík (4 góly)
Petr Štindl (0+4)
Nejproduktivnější obránce
Jiří Drtina (3+7)
Lukáš Cikánek 89,83 %
Miroslav Kopřiva 91,01 %
Úspěšnost brankářů
Dominik Frodl 89,92 %
Patrik Polívka 87,36 %
Litoměřice – Kladno 1:2sn
Poslední zápas
Slavia – Karlovy Vary 1:5

Pět zápasů doma. Jediná výhra. Slávisté před vlastními fanoušky bodovali jen v úvodním kole letošního ročníku. Jinak na vršovickém ledě zatím strádají. Sérii neúspěchů prohloubil poslední zápas se „starými známými“.

V Edenu slavily Karlovy Vary. Sešívaným se doma nedaří.

Čerstvější vzpomínka na extraligu se v duelu Slavie s Energií ukázala jako rozhodující. Vary, které ještě loni brouzdaly vody naší nejvyšší soutěže, v Edenu vyhrály 5:1. Šňůra domácích nezdarů tak čítá čtyři zápasy.

„Na tréninku se s tím snažíme něco dělat. Nacvičujeme věci, které by nám k tomu měly pomoct. Ale zatím bohužel. Dvě třetiny hrajeme slušný hokej a pak se to zlomí. Snad se to ale zlepší a ty domácí zápasy budeme zvládat. Tohle už je žalostné,“ lamentoval po posledním kole Martin Kadlec.

Druhý proti druhému

Venku je to však jiná písnička. Sešívaní se mohou pochlubit titulem druhého nejúspěšnějšího loupežníka bodů na venkovních stadionech. Ze čtyř zápasů dokázali Razýmovi svěřenci vybojovat devět bodů.

Navýšit bodový zisk z venkovních klání a přeskočit Frýdek, který na venkovních stadionech jako jediný vybojoval víc bodů jak červenobílí (11), však nebude snadné. Stejně dobře jako Slavii venku se totiž daří Rytířům doma.

2.
Kladno je druhým nejúspěšnějším celkem WSM Ligy co do počtu získaných bodů na vlastním ledě. Lépe na tom jsou jen Karlovy Vary.

Rytířské souboje, které hostí ČEZ stadion Kladno, Středočeši rádi (ani často) neprohrávají. Jestli je Slavia druhá nejúspěšnější na venkovních utkáních, pak jsou Rytíři druzí nejlepší v domácích zápasech. Víc bodů než Kladno (12) před vlastními fanoušky vybojovaly jen Karlovy Vary (14).

Kladno do letošní sezony vstoupilo hodně omlazené a hlavně s novou koncepcí, která by do hokejové kolébky měla v horizontu několika nejbližších sezon vrátit nejvyšší soutěž. Navíc moc nechybělo a poměrem sil ve WSM Lize zamíchal Jaromír Jágr.

Možná přijde i kouzelník, doufali v Kladně. Nepřišel. Jágr do sobotního duelu s Přerovem nenaškočil, angažmá v NHL už našel. (foto: hcdynamo.cz)

Vypadalo to, že legendární osmašedesátka naskočí do sobotního zápasu s Přerovem. Na poslední chvíli se ale rozjela jednání v NHL a ze startu sešlo. Nyní je už Jágr hráčem Calgary a v Kladně „jen“ vlastníkem klubu.

Týmu však ani tak velká jména nechybí. Jan Kloz, David Tůma, Petr Strnad… Mužstvo vedené trenérem Hořavou se rozhodně má o koho opřít. Nějak se tak na Kladně vyrovnali i s odchodem Jiřího Drtiny, který táhne (za) Slavii. Nejproduktivnějšího slávistu čeká v sobotu peprný duel proti bývalým spoluhráčům.

Pro Drtinu a spol. to však snadné nebude. Rytíři drží v tabulce čtvrtou příčku a v základní hrací době padli jen jednou proti Karlovým Varům (1:6), v ostatních zápasech vždy bodovali.

Nyní Rytíře prověří Slavia. „Zregenerujeme, potrénujeme a jedeme na Kladno vyhrát. Musíme tam urvat tři body,“ burcoval po posledním kole Šagát. Úvodní buly bude na kladenském ledě vhozeno v sobotních 16:00.

Autor David Soumar
Nepřehlédněte
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Volno navíc je naše výhoda, pochvaluje si před semifinále Vosmík

V poslední minutě třetího čtvrtfinále svým gólem využil přesilovku, čímž poslal juniory do čtvrtfinále. Útočník Adam Vosmík tak výraznou měrou přispěl k tomu, že slávisté Porubu vyřadili v ...

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více
ROZHOVORY 26.3.2024

Když se nedařilo, fanoušci nás podrželi, oceňuje kapitán Knotek

Podobně jako celý tým i kapitán Slavie Tomáš Knotek zažil turbulentní sezónu. Do přípravy se sice zapojil až na konci, na začátku ročníku ale byl mezi nejlepšími střelci ligy. „Takovou zkušenost jsem ...

Číst více