Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
OHLASY
9. října 2017

„Terminátor“ Kubica prolomil domácí trápení. Při gólu měl obavy

V Edenu už jsme zase doma my. Tuhle jasnou zprávu dali sešívaní na vědomí v pondělním zápase proti Přerovu. Zdeněk Kubica poslal Slavii do vedení 1:0 přesilovkovou brankou, která byla nakonec vítězná. „Konečně jsme hráli podle představ. Bruslili jsme dopředu i dozadu, zbytečně jsme nepropadali, nedělali chyby,“ chválil slávistický útočník celý tým po výhře 2:0.

Když Kubica dostal v osmé minutě přihrávku před prázdnou branku, všichni diváci už dopředu slavili. Jasná tutovka. Jenže pro samotného střelce to vůbec nebylo tak lehké. „Šáfa vyjížděl v přesilovce zpoza brány, dával mi to před prázdnou. Jenže já jsem to dostal trochu pod nohu, tak jsem si k tomu musel malinko couvnout,“ popisoval Kubica.

„A nakonec jsem měl docela obavy, protože mi puk přišel pod brusle, do toho jsem ještě spadnul, takže trochu štěstí,“ líčil slávistický forvard se smíchem trable při rozhodující brance. Puk naštěstí zaplaval do sítě, což bylo pro ráz utkání rozhodující.

0
Poprvé v letošní sezoně sešívaní udrželi nulu na kontě inkasovaných branek

Slávisti po zbytek zápasu na ledě jezdili, konečně doma v Edenu vedli a začali si víc a víc věřit. Všechno navíc podpořil skvěle chytající Dominik Frodl – ze 32 střel nepustil sešívaný gólman za svá záda jedinou. „Gólman rozhodoval. Byl to Frodův zápas, neskutečně nás podržel,“ chválil Kubica ryšavého brankáře.

Makal ale celý tým od prvního do posledního hráče. Sešívaní konečně hráli doma v Edenu s jistotou, beze strachu, pryč byl blok z předchozích zápasů, kdy se tým Milana Razýma nemohl na vlastním ledě prosadit.

„Konečně jsme hráli podle představ. Bruslili jsme dopředu i dozadu, zbytečně jsme nepropadali, nedělali chyby. Možná to začalo i trochu lepit,“ pochvaloval si Kubica.

Aktivní hra nepustila v této sezoně výborně hrající Přerov do žádných větších šancí. Výsledkem byla druhá branka z hole Jiřího Drtiny a úsměv na tváři všech slávistů.

I na té Zdeňka Kubici, kterou v poslední době „krášlí“ několik zajímavých hokejových šrámů. Nejdřív schytal před pár zápasy nepříjemný úder hokejkou, po kterém se mu oko zalilo krví. A naposledy v Kladně dostal ještě ránu do nosu, což už na jeho tváři vykouzlilo hodně zajímavou image.

„Už mi říkali, že s tím červeným okem vypadám jako terminátor. Teď mi k tomu přibyl ještě nos, takže mám hezké zkrášlení,“ smál se Kubica – živoucí důkaz slávistické bojovnosti. Snad se i díky ní tým Milana Razýma konečně odrazí k lepšímu postavení v tabulce.

Autor Jakub Slunečko
Nepřehlédněte
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Ukázali jsme naši sílu, deset gólů je jen bonus, ví Polák

Pěti body (3+2) se výrazně podílel na první výhře juniorů v semifinále proti Šumperku. I díky Vojtěchu Polákovi slávisté vyhráli úvodní zápas v Edenu 10:2. „Jsem rád, že jsem to konečně protrhnul a ...

Číst více
ZÁPASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Junioři ovládli první semifinále, Šumperku nastříleli deset gólů

Slávističtí junioři odstartovali v Edenu semifinálovou sérii proti Šumperku jednoznačným vítězstvím 10:2, hattricky se blýskli Vojtěch Polák a Viktor Štípek. Druhý duel je na programu v pátek od ...

Číst více
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více