Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
A-TÝM
6. srpna 2003

Hvězdy na Hvězdě

Ve středu 6. srpna dopoledne přiletěl do Prahy hokejový klub CSKA Moskva i s exslávistou Janem Hejdou. V Praze se ale hokejisté z ruské metropole příliš neohřejí. Po čtvrtečním dopoledním tréninku odcestují k zápasu do Karlových Varů a odtamtud pak rovnou do Pardubic, kde absolvují svůj desetidenní přípravný kemp a zároveň sehrají i druhý zápas ze čtyř plánovaných.

Tým pod vedením slavného trenéra Viktora Tichonova v podvečer prvního dne pobytu v České republice lehce potrénoval na stadionu HC Hvězda ve Vokovicích. V "armádním" dresu s rudou hvězdou na prsou se mezi třemi desítkami hráčů objevili i Dušan Salfický a exslávista Jan Hejda. Zhruba hodinový trénink od čtvrt na šest do čtvrt na sedm sledoval Viktor Tichonov ze střídačky, přímo na ledě udílel pokyny jeho syn Vasil.

Hráče CSKA kromě tréninků čekají i čtyři zápasy. Kromě již dvou výše zmíněných také v Mladé Boleslavi a v Liberci. V nich by se s tradiční třicet pětkou na dresu mohl objevit i Jan Hejda. "Doufám, že ano," řekl nám po večerním tréninku s tím, že je mu líto, že si s týmem CSKA nezahraje proti svému bývalému klubu. "Slyšel jsem ale, že mají turnaj někde v cizině."

Když jsme si s Janem Hejdou povídali, končilo právě utkání Tipsport cupu v Liberci. Na otázku, zda jej nesvrbějí ruce, zprvu zareagoval jako profesionál: "My také budeme hrát s Libercem," pak ale dodal, že dění v Slavii i na dálku sleduje: "Často jsem na internetu a sleduji na slávistických stránkách, co se v klubu děje."

Celý rozhovor s Janem Hejdou si přečtěte ve čtvrtek 7. srpna ve večerních hodinách.

Fotografie z tréninku CSKA

Foto: © Michael Mareš

Jan Hejda v tréninkovém dresu CSKA

A jeho šéf - věčně ustaraný Viktor Tichonov, legenda světového hokeje

Hráči se trousí z tréninku do šaten...

... mantinel zdolává v gólmanské výstroji i Dušan Salfický

Autor Michael Mareš
Nepřehlédněte
ZPRÁVY Z KLUBU 19.4.2024

Klapka už pálí v NHL! Stihl první trefu i bitku

Slávistický odchovanec Adam Klapka ve svém šestém zápase v dresu Calgary poprvé skóroval. V noci na pátek otevřel skóre zápasu proti San Jose a pomohl svému týmu k výhře 5:1.

Číst více
MLÁDEŽ 18.4.2024

Luboš Jenáček povede juniory i v extralize!

Luboš Jenáček dovedl v právě skončené sezoně juniory jako hlavní trenér do extraligy, teď s nimi bude pokračovat i v nejvyšší soutěži. Slavia se s ním dohodla na pokračování u nejstarší mládežnické ...

Číst více
ROZHOVORY 18.4.2024

Havrdovo volno? Užil si lyžovačku v Itálii, chystá se i do exotiky

Ve Slavii hraje odmalička a v červenobílém dresu si postupně plní hokejové sny. Letos přidal v Edenu další sezónu za A-tým a klub si jeho služby pojistil i pro příští ročník. Jak dvaadvacetiletý ...

Číst více
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více