Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
PREVIEW
20. října 2017

Jestřábi v „doletové vzdálenosti“. Slavia se je v Prostějově pokusí zahnat

Šestnácté kolo zavede sešívané na led Prostějova. Na místním stadionu Razýmovy svěřence nečeká snadný zápas – jak kvůli pekelné atmosféře, tak kvůli sousedství obou celků v tabulce. Prostějov je za Slavií jediný bod. V domácím prostředí by soupeře rád přeskočil. Sešívaní ale budou chtít navázat na povedené představení ze zápasu s Budějovicemi a dál vítězit. Kdo bude na Hané slavit?

16. kolo: LHK Jestřábi Prostějov vs. HC Slavia Praha

Porovnání týmů
9. místo (21 b.)
Postavení v tabulce
7. místo (22 b.)
39:40
Skóre
32:34
Jan Rudovský (5+10)
Nejproduktivnější hráč
Jiří Drtina (4+9)
Tomáš Nouza (6 gólů)
Nejlepší střelec
Jiří Drtina
Lukáš Krejčík
Zdeněk Kubica (4 góly)
Marek Drtina (2+10)
Nejproduktivnější obránce
Jiří Drtina (4+9)
Jakub Neužil 92,1 %
Úspěšnost brankářů
Dominik Frodl 92,8 %
Patrik Polívka 88,8 %
Litoměřice – Prostějov 2:3p
Poslední zápas
Slavia – České Budějovice 2:1

Lukáš Endál zpátky ve Slavii. Zpráva, která před posledním duelem s Budějovicemi rozveselila červenobílé fanoušky. To však ještě netušili, jak navrátilec publikum rozveselí při své letošní premiéře proti Motoru.

Endál je zpátky ve Slavii a hned řádil. Zrežíroval výhru nad Motorem (2:1).

Pražané měli v nohách těžké utkání v Havířově, kde těsně padli (0:2). Nálada v týmu tak před šlágrem kola nebyla zcela ideální. Endál zařídil oba góly – jeden dal a druhý nahrál – a po zápase slavil domácí tříbodovou výhru.

Ta sešívaným pomohla i v posunu skrz našlapanou tabulkovou konkurencí. Sešívaní už povyskočili na sedmou příčku a míří ještě výš. Ale pozor, Pražany mohou ohrozit i týmy pod nimi. Bodový rozdíl mezi jedenáctými Benátkami a šestým Ústím je jen dvoubodový.

Prostějovští fandové řádí. Posledně to stálo 25 tisíc

O posun v tabulce ale chtějí bojovat i Prostějovští. Ti vědí, s čím na Slavii vyrukovat. Už jednou letos dokázali Pražany zaskočit. V Edenu brali na začátku soutěže všechny body za výhru 3:0.

Od té doby už uběhlo přes měsíc a v táboře Jestřábů se leccos změnilo. Prostějovským se nedaří naplno bodovat. Už pět zápasů na plný bodový zisk čekají. Naposledy v Litoměřicích výhra až v prodloužení (3:2p), proti Přerovu prohra (1:2), doma s Kladnem znovu v prodloužení (3:2p), prohra ve Varech (3:6), a s Ústím znovu výhra až v prodloužení (3:2p).

21 b.
Jen jediný bod dělí sešívané (22 b.) a Jestřábi (21 b.) v tabulce. Pořadí celků naší druhé nejvyšší soutěže je nevídaně našlapané. Bodový rozdíl mezi jedenáctými Benátkami a šestým Ústím je jen dvoubodový.

Těsné výhry v prodloužení v poměru 3:2 Prostějovští zvládají, rádi by ale sahali po větším přídělu bodů.

K úspěchům by je měla nasměrovat i fanouškovská základna, která umí své oblíbence náležitě podpořit. Do pekelné atmosféry v „jestřábím hnízdě“ nejezdí týmy příliš rády. Někdy to tamní příznivci ale s podporou přeženou.

Fanoušci Prostějova už to s podporováním svých hráčů několikrát přehnali. Naposledy to klub vyšlo na 25 tisíc. (foto: lhkjestrabi.cz)

Za potyčky v hledišti při utkání s Motorem (5. kolo) museli Jestřábi platit. Rovných patnáct tisíc korun. A u těch nezůstalo. Ve Frýdku-Místku (8. kolo) zase stadion nežádoucím způsobem osvětlila pyrotechnika. Jelikož šlo už o třetí prohřešek Prostějovských, udělila komise ČSLH pokutu ve výši deseti tisíc korun.

Na bouřlivou podporu od fanoušků Jestřábů už si asi zvykli Tomášové Nouza a Divíšek. Oba od letošní sezony působí právě na Hané. Nouza do Prostějova zamířil z Motoru, kde platil za jednoho z nejproduktivnějších hráčů. Tuhle roli koneckonců společně s Divíškem, bývalým slávistou, plní i ve svém novém týmu.

Do pekelné atmosféry jestřábského stadionu se sešívaní vydají v sobotu. Úvodní buly bude vhozeno v 17.00.

Autor David Soumar
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 24.4.2024

Extraliga bude jiný level. Věřím, že se dokážeme kvalitně připravit, říká Luboš Jenáček

Na poháru pro vítěze Ligy juniorů ještě pořádně nezaschlo šampaňské, trenér Luboš Jenáček už ale musí střádat plány na příští sezonu. „Víme, že nás jako nováčka nebude čekat v extralize nic ...

Číst více
ROZHOVORY 22.4.2024

Někdy si připadám jako komparz, směje se svému rodičovství Hrdinka

Nebyla to pro obránce Františka Hrdinku klasická sezóna, velkou její část odehrál kvůli zranění s mřížkou na obličeji. Typicky to u něj nevypadá ani teď, krátce po začátku volna se stal totiž poprvé ...

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zahrajte si proti slávistům na florbalovém turnaji Prague Clash

HC Slavia Praha vás zve na open air florbalový turnaj Prague Clash 2024, který se uskuteční od 10. do 12. května na Tatranu Střešovice. Turnaje pro mužské i ženské týmy ve formátu 3+1 se uskuteční i ...

Číst více