Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
PREVIEW
24. října 2017

Návrat na střeleckou vlnu? Do Edenu míří beznadějně poslední Kadaň

Devět bodů, skóre 7:1. Takové jsou slávistické statistiky z posledních tří domácích duelů, díky kterým se sešívaní postupně vrací v tabulce tam, kam patří. Zatím se zdá, že herní krize v Edenu nadobro skončila. Co tomu ještě doma chybí? Do obrany hrají červenobílí parádně, proti Motoru inkasovali jednou, Přerovu a Benátkám nedovolili skórovat vůbec, teď už se jen vrátit do střelecké pohody - zoufale poslední Kadaň je k tomu vhodným soupeřem!

17. kolo: HC Slavia Praha vs. SK Trhači Kadaň

Porovnání týmů
7. místo (25 b.)
Postavení v tabulce
14. místo (6 b.)
33:34
Skóre
35:69
Jiří Drtina (4+9)
Nejproduktivnější hráč
Luboš Rob (3+6)
Lukáš Krejčík (4 góly)
Nejlepší střelec
Darek Hejcman (4 góly)
Jiří Drtina (4+9)
Nejproduktivnější obránce
Jakub Trefný (2+6)
Dominik Frodl 93,31 %
Patrik Polívka 88,79 %
Úspěšnost brankářů
Tadeáš Dvořák 88,33 %
Štěpán Lukeš 84,19 %
Prostějov – Slavia 0:1
Poslední zápas
Kadaň – Litoměřice 3:4

Sešívání válí! Po střelecké krizi zkraje sezony začínají z Edenu budovat nedobytnou pevnost. Vždyť v posledních třech zápasech ve svém svatostánku inkasovali jedinou branku a i díky tomu tak ukořistili všech devět možných bodů! Zuby si na slávistické defenzivě vylámal i silný Přerov nebo jeden z favoritů soutěže - českobudějovický Motor! Lví podíl na posledních úspěších má i brankářské duo Dominik Frodl – Patrik Polívka, kteří patří k nejlepším gólmanům ligy. Zejména první jmenovaný má o důvod k radosti navíc – z posledních čtyř domácích, které odchytal, jen jedinkrát dostal více než jednu branku a připsal si těžko uvěřitelné tři nuly!

Zdá se, že fanoušci tak konečně mohou zapomenout na nepovedené výsledky, jež Slavii svého času odsunuly až na 10. pozici. Kromě herního zlepšení mohou navíc slavit ještě jednou – do Vršovic se vrátil hračička Lukáš Endál, který se uvedl vskutku parádně – na svém prvním ranním tréninku si vyzkoušel spolupráci v první formaci a o pár hodin později řídil nesmírně cenné vítězství 2:1 nad Českými Budějovicemi! „Když máte dobré spoluhráče a sedne si to hned na rozbruslení, tak z toho máte do zápasu vždy dobrý pocit,“ pochvaloval si sešívaný útočník.

6:3
Takovým výsledkem sešívaní porazili Kadaň v předchozím vzájemném duelu.

S herním vzestupem slávistů byl spokojený i trenér Milan Razým, jenž ale stále vidí spoustu nedostatků. Jedním z největších problémů je podle jeho slov nízká produktivita červenobílých, která patří k nejnižším v soutěži. „Ve čtyřech utkáních jsme nedali gól, doufali jsme, že se produktivita oproti loňsku díky posilám zvedne, ale zatím zůstáváme za očekáváním. Tabulku bodování vede obránce Jiří Drtina, je dobře že obránci hrají do útoku, ale pro útočníky už to tak pozitivní zpráva není,“ přemítá sešívaný lodivod. „Hlavně musíme co nejdříve dohnat bodové manko, ale to znamená udělat sérii alespoň tří vyhraných utkání.“

Ta už je opravdu blízko, po porážce Motoru uspěla Slavia i na horkém ledě Prostějova a třetí vítězství v řadě tak může přidat právě proti Kadani, kterou v posledním vzájemném zápase přejela na jejím ledě jasně 6:3. Trhači prožívají velký výsledkový útlum – v sezoně si zatím připsali pouhé dvě vítězství a krčí se na posledním místě!

Hluboká krize. Kadaň je s šesti body beznadějně poslední.

Žádná převratná sezona se v Kadani nečekala, přesto je aktuální situace pro fanoušky Trhačů hodně těžko stravitelná. Po nadějném výkonu v prvním kole proti Kladnu, které rozhodlo o svém triumfu až v posledních vteřinách, padla na Severočechy nevídaná výsledková deka – i přes často vyrovnaný průběh zápasů jich absolutní většinu nedokázali dotáhnout k vítězství a z šestnácti pokusů tak byli úspěšní pouze dvakrát, když venku porazili Benátky (5:3) a doma dokázali přehrát Třebíč (3:2). Navíc, když už začali Kadaňští hrát vyrovnanější partie, jejich sebevědomí pošramotily vysoké debakly, doma padli 1:9 s Přerovem, měsíc poté dali ústeckému Slovanu jen o jednu branku víc.

3
Hned tři hráči si proti Trhačům připsali naposledy dva body za gól a asistenci - David Šafránek, Václav Jankovský a Václav Krliš.

I přesto ale trenér Čelanský neskládá zbraně. „Kluci jsou plní odhodlání a pracuje se s nimi dobře. Tím, že jsou mladší, z nich rychle spadne deka, otřepou se a zase chtějí vyhrávat,“ říká kouč Trhačů. Ten zároveň odmítá, že by ho před nástupem do funkce odrazovalo postavení Kadaně v tabulce. „Není to nic příjemného, ale kde v naší branži máte dnes na růžích ustláno,“ usmívá se bývalý kolega Vladimíra Růžičky.

Ačkoliv to bude znít jako paradox, i přes propast mezi oběma týmy, která činí 19 bodů, má Kadaň lepší statistiku vstřelených branek. Její produktivitu táhne s devíti body za čtyři branky a stejný počet asistencí teprve dvaadvacetiletý Darek Hejcman, který většinu kariéry strávil v Chomutově a v dresu Pirátů nakoukl i do Tipsport Extraligy. Největší bolest způsobuje Trhačům obranná činnost, inkasují průměrně téměř 5 branek za zápas a s 69 inkasovanými góly jsou v defenzivní činnosti jasně poslední.

Slávistům se proti Trhačům daří, z posledních pěti vzájemných zápasů prohráli jen jednou, potvrdí svou formu, nebo Kadaň najde dostatek sil, aby červenobílým oplatila porážku 3:6 z konce září? Úvodní buly sedmnáctého kola bude vhozeno ve středu v 18:00, buďte u toho!

Autor Tomáš Pauček
Nepřehlédněte
MLÁDEŽ 18.4.2024

Luboš Jenáček povede juniory i v extralize!

Luboš Jenáček dovedl v právě skončené sezoně juniory jako hlavní trenér do extraligy, teď s nimi bude pokračovat i v nejvyšší soutěži. Slavia se s ním dohodla na pokračování u nejstarší mládežnické ...

Číst více
ROZHOVORY 18.4.2024

Havrdovo volno? Užil si lyžovačku v Itálii, chystá se i do exotiky

Ve Slavii hraje odmalička a v červenobílém dresu si postupně plní hokejové sny. Letos přidal v Edenu další sezónu za A-tým a klub si jeho služby pojistil i pro příští ročník. Jak dvaadvacetiletý ...

Číst více
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více
OHLASY - MLÁDEŽ 12.4.2024

Z naší strany to byla hodně dominantní sezona, pochvaluje si brankář Jiří Tesař

Po celou sezonu byl Jiří Tesař oporou v zádech pro slávistické juniory a nic se na tom nezměnilo ani v play-off. Ve čtvrtfinále a semifinále si rozdělil práci s Tomášem Voleveckým, ve finále zvládl ...

Přehrát video