Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
PREVIEW
3. listopadu 2017

Do Edenu míří lídři produktivity. Přeskočí Slavia v tabulce Roubíka a spol.?

Další kolo, další domácí zápas a znovu napínavá bitva o důležité body. Do Edenu o víkendu přijede Ústí. Hokejisté ze severu Čech jsou v tabulce o jedno místo před sešívanými. S Razýmovými svěřenci mají dokonce shodný počet bodů. Na vršovický led vyjede i dvojice nejproduktivnějších hráčů soutěže. Jak si s nimi slávisté poradí a jestli dokáží Ústecké v tabulce přeskočit, ukáže sobotní zápas.

21. kolo: HC Slavia Praha vs. Hokej Ústí nad Labem s.r.o.

Porovnání týmů
6. místo (32 b.)
Postavení v tabulce
5. místo (32 b.)
44:41
Skóre
68:65
Jiří Drtina (7+10)
Nejproduktivnější hráč
Antonín Melka (11+13)
Jiří Drtina (7 gólů)
Nejlepší střelec
Antonín Melka (11 gólů)
Jiří Drtina (7+10)
Nejproduktivnější obránce
David Bernard (3+15)
Dominik Frodl 93,9 %
Úspěšnost brankářů
Jakub Soukup 91,5 %
Třebíč – Slavia 0:2
Poslední zápas
Litoměřice – Ústí 1:3
Od duelu se Vsetínem získali sešívaní jen jediný bod. Vrátí se doma na vítěznou vlnu?

Po sérii čtyř vítězných zápasů v řadě začali sešívaní mírně tápat. Na úspěchy se nepovedlo doma navázat proti Vsetínu, který nakonec díky Endálovi slavil až v nájezdech. V Třebíčí chtěli sešívaní ukázat, že se na vítěznou vlnu umí vrátit. Z Vysočiny si ale přivezli jen prohru 0:2.

„Máme zápasy, kdy máme šance, kdy je to dobré. A pak máme utkání, kdy jsme úplně nuloví. Opakuje se to poněkolikáté,“ dumal Polívka. Ten odchytal celé utkání proti Horácké Slavii Třebíč.

Jenže co s tím... Slavia se lehce propadla tabulkou a chce se vrátit do časů, kdy jen a jen stoupala. Pražanům patří šestá příčka a na záda začínají dýchat další celky.

Do Edenu s nejproduktivnějšími hráči i Roubíkovou tisícovkou

Jedním z dotírajících mužstev jsou i Ústečtí. Ti Slavii dokázali bodově dorovnat, a díky lepšímu skóre v tabulce i přeskočit. Tabulka se stává stále víc a víc našlapanou. Mezi čtvrtým a desátým místem je rozdíl jediného bodu.

32 b.
Dvaatřicet bodů. Sešívaní a Ústečtí jsou na tom v tabulce shodně – tedy alespoň co se týká počtu získaných bodů, na skóre si lépe vedou hokejisté ze severu Čech.

Přitom i Slovan si prošel méně příjemným obdobím. Fanoušci Severočechů museli na výhru taktéž čekat celá dvě kola. Neúspěchy proti Kladnu (3:4) a Přerovu (1:3) dokázali ústečtí lvi odčinit v posledním zápase, ve kterém přehráli Litoměřice na jejich ledě 3:1.

Kdo vlastně za ústeckými úspěchy stojí? Do Edenu totiž mimo jiné dorazí tým, který po Karlových Varech střílí v prvoligové konkurenci nejvíce branek – celkem 68 (Slavia je pro srovnání v tomto ohledu jedním z nejméně úspěšných celků – 44 gólů). V ústeckému týmu tak logicky nechybí velcí střelci...

Číslovka 1000 na dresu Jaroslav Roubíka označuje, kolik bodů už historicky nejproduktivnější hráč první ligy dokázal nasbírat. (foto: sportyusti.cz)

Antonín Melka (11+13) a Jaroslav Roubík (10+14) – hlavní postavy ústeckého úspěchu. Oba mají na svém kontě 24 bodů, což z nich činí dva nejproduktivnější hráče WSM Ligy. Na jejich spolupráci v první formaci si tak sešívaní budou muset dát velký pozor.

Jaroslav Roubík navíc nabízí víc než běžnou hromadu zkušeností. V prvoligových vodách se mu daří náramně, což během dvaceti let dřiny v prvoligové konkurenci jasně potvrzuje. V říjnu na ledě Havířova zařídil kariérní tisící záznam do kanadského bodování.

Proti Ústí to znovu nebude snadné. V osmém kole sice sešívaní vyhráli na ledě soupeře 2:1, ten ale nyní prahne po odvetě. Podpořte Slavii v dalším boji na domácím ledě. Úvodní buly bude v Edenu vhozeno v sobotních 15.00.

Autor David Soumar
Nepřehlédněte
ZPRÁVY Z KLUBU 19.4.2024

Klapka už pálí v NHL! Stihl první trefu i bitku

Slávistický odchovanec Adam Klapka ve svém šestém zápase v dresu Calgary poprvé skóroval. V noci na pátek otevřel skóre zápasu proti San Jose a pomohl svému týmu k výhře 5:1.

Číst více
MLÁDEŽ 18.4.2024

Luboš Jenáček povede juniory i v extralize!

Luboš Jenáček dovedl v právě skončené sezoně juniory jako hlavní trenér do extraligy, teď s nimi bude pokračovat i v nejvyšší soutěži. Slavia se s ním dohodla na pokračování u nejstarší mládežnické ...

Číst více
ROZHOVORY 18.4.2024

Havrdovo volno? Užil si lyžovačku v Itálii, chystá se i do exotiky

Ve Slavii hraje odmalička a v červenobílém dresu si postupně plní hokejové sny. Letos přidal v Edenu další sezónu za A-tým a klub si jeho služby pojistil i pro příští ročník. Jak dvaadvacetiletý ...

Číst více
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více