Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
OHLASY
6. listopadu 2017

Tříbodový Jankovský: Škoda, že teď přichází pauza

Nejvyšší výhra od roku 2012. Takový přívlastek získal sobotní zápas, ve kterém slávisté převálcovali Ústí nad Labem 8:1 a náležitě si tak vyčistili hlavu před reprezentační pauzou. Jedním ze strůjců vysokého vítězství byl i urostlý křídelník Václav Jankovský, který snovou ránou do horního růžku dával sedm minut před koncem osmý gól svého týmu. „Mířil jsem, ale že to tam až takhle zapadlo, je spíš náhoda,“ smál se pětadvacetiletý útočník sešívaných.

Absolutní rozložení ústecké obrany. Tak by se v jedné větě dal popsat sobotní zápas, kdy slávistům vycházelo proti Slovanu prakticky vše, na co sáhli. Zásluhu na tom podle pětadvacetiletého útočníka sešívaných měla hlavně aktivní hra domácího celku.

„Měli jsme výborný pohyb, oproti předchozím zápasům nám to docela bruslilo. Dobře jsme napadali, získali jsme hodně puků, to mělo také určitě velký vliv. Teď už jen inspirovat se do příštích zápasů,“ řekl k utkání tříbodový útočník Jankovský.

Slávisté na ledě dominovali ve všech činnostech, mnohým fanouškům mohlo být Slovanu až líto, Jankovský to ale viděl jinak. „Líto nám jich ani moc nebylo, my jsme hlavně rádi za to, že jsme si konečně zastříleli, už jsme potřebovali dát víc než dva nebo tři góly.“

Jankovský si kromě krásného gólu připsal v sobotu i dvě asistence – celkově se tak na vysokém vítězství 8:1 podílel třemi kanadskými body.

Pro slávisty to bylo nejvyšší vítězství od zimy 2012, kdy stejným rozdílem smetli Vítkovice. „Já takové vítězství pamatuju naposledy snad v Kolíně,“ usmívala se sešívaná třiasedmdesátka, která do Slavia přišla loni právě z Kolína.

Samotnému Jankovskému se po ne úplně oslnivému vstupu do sezony začíná dařit i bodově. „Na sezonu jsem se těšil, protože jsem měl dobrou přípravu, ale první kola mi moc nevyšla. Doufám, že na výkon proti Ústí dokážu navázat, posledních pár zápasů jsem se cítil dobře, akorát mi to tam nepadalo,“ řekl.

Stejně jako většinu ligy teď i červenobílé čeká kvůli Karjala Cupu reprezentační pauza. Další zápas je tak na pořadu až 15. listopadu v Karlových Varech.

„Je to možná trochu škoda, protože takové vysoké vítězství je pro tým velkým povzbuzením, na druhou stranu alespoň nabereme síly a budeme se snažit výkony udržet,“ řekl Jankovský.

A jedním dechem přibližuje i program hokejistů s hvězdou na prsou. „Náplň tréninků neznáme dopodrobna, ale prý to bude zaměřené hlavně na bruslení, takže budeme nabírat kondičku. Ale předtím nás čekají dva dny volna a začínáme až v úterý,“ uzavřel tříbodový sobotní hrdina.

Autor Tomáš Pauček
Nepřehlédněte
MLÁDEŽ 18.4.2024

Luboš Jenáček povede juniory i v extralize!

Luboš Jenáček dovedl v právě skončené sezoně juniory jako hlavní trenér do extraligy, teď s nimi bude pokračovat i v nejvyšší soutěži. Slavia se s ním dohodla na pokračování u nejstarší mládežnické ...

Číst více
ROZHOVORY 18.4.2024

Havrdovo volno? Užil si lyžovačku v Itálii, chystá se i do exotiky

Ve Slavii hraje odmalička a v červenobílém dresu si postupně plní hokejové sny. Letos přidal v Edenu další sezónu za A-tým a klub si jeho služby pojistil i pro příští ročník. Jak dvaadvacetiletý ...

Číst více
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více
OHLASY - MLÁDEŽ 12.4.2024

Z naší strany to byla hodně dominantní sezona, pochvaluje si brankář Jiří Tesař

Po celou sezonu byl Jiří Tesař oporou v zádech pro slávistické juniory a nic se na tom nezměnilo ani v play-off. Ve čtvrtfinále a semifinále si rozdělil práci s Tomášem Voleveckým, ve finále zvládl ...

Přehrát video