Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
MLÁDEŽ
22. listopadu 2017

Klapka nasázel Spartě pět gólů: Napadalo mi tam úplně všechno!

Když po zápase odcházel z šatny, dobrá nálada z něj přímo čišela. A aby ne, vždyť ve svých sedmnácti letech prožil v extralize staršího dorostu večer snů, v souboji prvního s druhým nasázel rivalovi ze Sparty čtyři branky za deset minut! V součtu s ještě jednou trefou z první třetiny to dává těžko uvěřitelných pět gólů. „Až jsem koukal, co všechno mi tam napadalo,“ směje se Adam Klapka.

O postupujících do nadstavby už bylo dávno rozhodnuto, přesto bylo k vidění nadprůměrné tempo. Aby ne, však se na ledě potkaly první a druhý tým tabulky, kteří zároveň jsou těmi nejzarytějšími rivaly. Souboje Slavie a Sparty vždy měly náboj, a nejinak tomu bylo i minulý týden.

Jednoznačný favorit chyběl, i přes jasné vítězství červenobílých ale všichni oslavovali jediného chlapce. Toho, jenž se svým výkonem skvěle zapsal do historie vzájemných zápasů. Adam Klapka nasázel hokejistům s velkým S na hrudi málo vídaných pět branek! „To se nepoštěstí každý den, navíc proti Spartě,“ praví sedmnáctiletý snajpr sešívaných.

11
Tolik zápasů potřeboval v sezoně Adam Klapka na pět branek, ve čtvrtek jich stejný počet nasázel za 54 minut.

To on už po necelé minutě a půl otevřel skóre zápasu, když jeho tečovaná rána kuriózním způsobem přeletěla nad hostujícím gólmanem a zaplula do klece. Pak nechal dvě třetiny tvořit své spoluhráče a zkraje 46. minuty udeřil podruhé – na hranici brankoviště uzmul vyražený kotouč a krásným dloubákem ho poslal za Mičánova záda. Ještě větší paráda ale přišla minutu nato.

„Ten třetí gól byl asi nejhezčí, dostal jsem puk do jízdy, ze strany jsem se nacpal před jejich gólmana a hodil mu to bekhendem o tyčku,“ popisuje červenobílá čtyřiadvacítka dovršení svého hattricku.

Tři branky v jednom zápase jsou ocenitelným počinem, nicméně Adam Klapka stále neměl dost. Poté, co Sparta na začátku poslední desetiminutovky snížila, rozjel se společně s Robinem Všetečkou do přečíslení dvou na jednoho a svého spoluhráče chtěl najít přihrávku, kterou si však dojíždějící obránce nešťastně srazil do vlastní sítě. „Já jsem ho viděl, chtěl jsem nahrát do prázdné, ono se to ale zase nějak dokutálelo až do brány, bylo to o štěstí,“ praví s úsměvem na tváři.

Pět minut před koncem ještě přidal poslední třešničku na dortu, ranou o břevno zaznamenal branku číslo 5, což je stejný počet jako jeho góly za celý zbytek sezony. A mimochodem, stejný počin se mu už jednou povedl. „V žácích je to asi častější, já si ale vzpomínám akorát na mladší dorost, tam jsem dal pět gólů Ústí,“ vzpomíná hrdina čtvrtečního večera.

Nic speciálního, říká o souboji s bratrancem

Duel s odvěkým rivalem pro něj mohl mít ještě jeden, o něco menší náboj. Vyzval v něm totiž svého bratrance Tomáše, který obléká právě dres Sparty. „My se moc nevídáme, hlavně kvůli času tréninků, ale nijak extra jsme se nehecovali,“ přibližuje starší z obou příbuzných. „Hlavně už jsme spolu hráli, takže to bylo v pohodě, nic speciálního.“

V sezoně se slávistům zatím daří, s třiatřiceti body si hlídají druhou příčku, která jim zajišťuje postup do kvalitnější nadstavbové skupiny. V ní vyzvou kromě svého dnešního soupeře ještě například silné výběry Plzně nebo Karlových Varů. „Sezona je super, postoupili jsme do té lepší skupiny, což je hlavní, teď už se jen musíme nějak poprat s těmi lepšími soupeři, bude to náročné, ale zkusíme to zvládnout,“ hodnotí Klapka.

Červenobílí sice většinu zápasů dovedli do vítězného konce, před dvěma týdny ale doma museli skousnout hořkou porážku 0:6 s Libercem. „To byl asi nejhorší zápas, vůbec nic nám nevyšlo,“ vzpomíná sešívaný křídelník. Vysoká prohra pod Ještědem navíc přišla jen den poté, co slávisté doma vypráskali Letňany 8:1. „To bylo naopak asi to nejlepší utkání, Letňany nebyly nijak nebezpečné, ty dva dny byly jako den a noc,“ praví s úsměvem na tváři.

Nezbývá než doufat, že se hokejistů s hvězdou na hrudi bude forma držet i nadále!

Autor Tomáš Pauček
Nepřehlédněte
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Ukázali jsme naši sílu, deset gólů je jen bonus, ví Polák

Pěti body (3+2) se výrazně podílel na první výhře juniorů v semifinále proti Šumperku. I díky Vojtěchu Polákovi slávisté vyhráli úvodní zápas v Edenu 10:2. „Jsem rád, že jsem to konečně protrhnul a ...

Číst více
ZÁPASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Junioři ovládli první semifinále, Šumperku nastříleli deset gólů

Slávističtí junioři odstartovali v Edenu semifinálovou sérii proti Šumperku jednoznačným vítězstvím 10:2, hattricky se blýskli Vojtěch Polák a Viktor Štípek. Druhý duel je na programu v pátek od ...

Číst více
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více