Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY
18.11.2017

Krásná sobota! Sešívaní během 11 sekund otočili zápas Kladnem

23. kolo, sobota 18.11.2017, Slavia - Kladno
Slavia
4:2
0:1, 2:0, 2:1
Kladno

Branky a nahrávky: 27. Nedvídek (Račuk, Šafránek), 27. Kadlec (Šagát), 44. Šafránek (Kubica, Barák), 60. Račuk (Kubica) – 4. Kloz, 45. Redlich (Kubík, P. Hořava). Rozhodčí: Barek, Doležal – Špringl, Zídek. Vyloučení: 2:5. Využití: 2:1. Střely na branku: 21:24. Diváci: 2054. Průběh utkání: 0:1, 3:1, 3:2, 4:2.

Sestavy

Slavia

Frodl – Novák, Drtina, Holý, Barák, Růžička, Kasík – Krejčík, Račuk, Nedvídek – Kubica, Šafránek, Jankovský – Kadlec, Šagát, Ondráček – Šmerha, Furch, Krliš

Kladno

Kopřiva – Štindl, Kehar, Lenďák, Hořava, Repe, Zelingr – Kružík, R. Přikryl, Strnad – Tůma, Machač, Kloz – Lorraine, Svedlund, Zikmund – Bláha, Kubik, Redlich

Slavia nezačala doma proti Kladnu nejlépe a celkem rychle prohrávala. Během 11 sekund druhé třetiny ale domácí výborně zápas otočili a před nadupaným publikem už si vítězství nenechali ujít. Sešívaní tak skvěle odčinili minulou porážku z Karlových Varů.

11 sekund. Smrtící chvilka pro Rytíře na začátku druhé třetiny přinesla blaho Slavii. Dva rychlé góly během tohoto krátkého časového úseku obrátily do té doby špatně se vyvíjející duel na stranu Slavie.

A domácí už zápas nepustili. K obrovské radosti hojného počtu fanoušků, který se na sobotní klání dostavil. Pomohla nejspíš i akce „Sešívaná sobota“, která na zimní stadion přilákala fotbalové fanoušky.

Slávisti ale nezačali dobře. Rychle totiž prohrávali, když se ve 4. minutě prosadil Jan Kloz. Hostující útočník na konci přesilovky zkusil vystřelit od mantinelu a s přispěním teče jednoho z domácích puk zapadl za Frodla.

Smolný gól Razýmův tým nepoložil. Následovala série šancí slávistů, jenže Nedvídek, Račuk, Jankovský i obránce Novák ztroskotali na výborném gólmanovi Kopřivovi, který si v první třetině ponechal formu z minulého zápasu s Litoměřicemi. V tom vychytal čisté konto.

Věci se začaly dít až po přestávce. Snovou 11sekundovou pasáž načal Lukáš Nedvídek při početní výhodě Slavie. Už se zdálo, že přesilovka domácím nevyjde, pak se ale Nedvídek dostal k odraženému puku a z hranice brankoviště se do poloprázdné klece nemýlil.

Fanoušci ani nestačili přestat točit šálami, když se v Edenu veselilo znovu. Postaral se o to Martin Kadlec, který od dvířek vlastní střídačky zkusil štěstí a rána nejspíše i k jeho překvapení skvěle zapadla do sítě.

Pár zaváhání a poklidný závěr

Najednou to byl úplně jiný příběh, pro sešívané o dost veselejší. Slávisti navýšili rychlost a Rytíři se těžko dostávali do šance. Výjimkou byla šance střelce první branky Kloze, jehož vychytal Frodl.

Hosté vlétli na Slavii po druhé přestávce, domácí se ale ubránili. Kladno přitvrdilo, nevyhnulo se ale porušování pravidel. Ve 44. minutě tak už druhou přesilovkovou trefu Slavie přidal David Šafránek, který do sítě uklidil Kubicovu bombu.

Rytíři se nevzdávali a za půl minuty snížili. Tomáš Redlich se ujal poskakujícího kotouče mezi kruhy a nedal Frodlovi šanci. Slávisti si trochu zahrávali, když se následně nepohodli u brány a nabídli šanci Lorrainemu. Tentokrát ale Frodl čaroval.

Závěr už si domácí hráči celkem zkušeně pohlídali a v poslední minutě přidal Marek Račuk trefu do prázdné branky.

Ohlasy trenérů

Jan Srdínko (HC Slavia Praha): „Rozdíl proti zápasu s Energií byl ve všem. V pohybu, nasazení i tlaku do brány. Od prvního do posledního hráče jsme zahráli dobrý zápas a byli jsme o kousek lepší než Kladno. Chtěli bychom vyhrávat více zápasů v řadě a jsem rádi, že se nám to po neúspěchu ve Varech podařilo. Moc za to děkujeme i skvělé divácké kulise, která na utkání přišla.“

Pavel Patera (Rytíři Kladno): „Začátek zápasu jsme měli výborný. Upozorňovali jsme kluky na to, že minule jsme tady brzy prohrávali. Prvních deset minut jsme tak hráli velice dobře. Po gólu jsme ale začali hrát lehkovážně, od 10. minuty byla Slavia lepší a zaslouženě vyhrála.“

Autor Jakub Slunečko
Nepřehlédněte
ZÁPASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Junioři ovládli první semifinále, Šumperku nastříleli deset gólů

Slávističtí junioři odstartovali v Edenu semifinálovou sérii proti Šumperku jednoznačným vítězstvím 10:2, hattricky se blýskli Vojtěch Polák a Viktor Štípek. Druhý duel je na programu v pátek od ...

Číst více
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Volno navíc je naše výhoda, pochvaluje si před semifinále Vosmík

V poslední minutě třetího čtvrtfinále svým gólem využil přesilovku, čímž poslal juniory do čtvrtfinále. Útočník Adam Vosmík tak výraznou měrou přispěl k tomu, že slávisté Porubu vyřadili v ...

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více