Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
PREVIEW
23. listopadu 2017

Slavia vyráží do Benátek pro čtvrtou výhru v řadě

Slavia se veze na vítězné vlně. Nejdříve odjelo z Edenu s prázdnou Kladno, poté sešívaní přivezli tři body z Přerova. V posledním zápase slávisté vynulovali Litoměřice, kterým v čele s výborným Dominikem Frodlem nedovolili vstřelit ani gól. Po třech výhrách v řadě stojí v cestě hráči z Benátek nad Jizerou. Oproti zmíněným soupeřům se jedná o papírově nejslabšího soka, ale to zdaleka nic neznamená.

13. kolo: HC Benátky nad Jizerou vs. HC Slavia Praha

Porovnání týmů
13. místo (24 b.)
Postavení v tabulce
4. místo (44 b.)
63:95
Skóre
64:52
Zdeněk Král (6+14)
Nejproduktivnější hráč
Jiří Drtina (7+11)
Ladislav Bittner (7 gólů)
Nejlepší střelec
Martin Kadlec (8 gólů)
Petr Kolmann (5+4)
Nejproduktivnější obránce
Jiří Drtina (7+11)
Josef Kořenář 91,72 %
Aleš Stezka 87,60 %
Úspěšnost brankářů
Dominik Frodl 93,60 %
Patrik Polívka 89,02 %
Vsetín – Benátky 5:1
Poslední zápas
Slavia – Litoměřice 3:0

Slavia má sice o 20 bodů v tabulce více než Benátky, ale zajímavostí je, že rozdíl ve vstřelených brankách je pouhý jeden gól. Co se týče útoku, body si připisuje poměrně pravidelně Benátčan Zdeněk Král, který je s 20 kanadskými body produktivnější než jakýkoli slávista. Jenže rozdíl je především v defenzivě. Zatímco sešívaní se pohybují mezi třemi mužstvy, která inkasovala nejmenší počet branek, benátská obrana je mezi první trojkou s nejvíce obdrženými brankami.

Poslední vzájemný zápas vyhrála Slavia 3:0.

Benátský brankář Josef Kořenář umí

Poslední vzájemné utkání skončilo výhrou Slavie (3:0). Jenže... Po úvodní brance Holého ze druhé třetiny vydržel těsný stav až do 58. minuty, kdy se trefil Barák. Největší problém byl brankář Benátek Josef Kořenář, který přiváděl slávistické snajpry k šílenství. Zlikvidoval 35 střeleckých pokusů a inkasoval jen dvakrát. Poslední trefa Kubici byla do prázdné branky.

4+1
Tolik bodů získal ve čtyřech zápasech, do kterých zasáhl. Taková je vizitka nové posily Marka Račuka.

Kořenář má sice od ledna podepsanou smlouvu se San Jose Sharks a chce si svými výkony říct o nominaci na juniorské mistrovství světa, ale situaci v městě nad řekou Jizerou nemá jednoduchou.

Jak dopadla poslední tři utkání? Nejprve byl v zápase s Frýdkem-Místkem po necelých 22 minutách střídán, když pustil za svá záda čtyři góly. Následující zápas mu už vyšel výrazně lépe. S Litoměřicemi obdržel branky pouze dvě. A v posledním zápase se Vsetínem nejprve přenechal své místo svému kolegovi. Po dvou třetinách a pěti brankách se však mezi tyče postavil sám a zbytek zápasu udržel nulu.

Uvidíme, jak se brankářské naději povede zápas se Slavií, kde řádí šuteři Marek Račuk a Martin Kadlec. V posledních čtyřech zápasech oba vstřelili shodně čtyři góly.

Nic nepodcenit a udržet hlad po vítězství

Před posledním vzájemným zápasem hledali sešívaní svého soupeře z Benátek v tabulce ještě nad sebou. Jenže od té doby Benátečtí získali pouhých sedm bodů oproti 28 bodům pro Slavii. Červenobílí tehdy měnili kurz, zlepšili výkony a výsledky se dostavily.

Ano, jedná se o papírově slabšího soupeře, ale nic by se nemělo podcenit. Povinnost vyhrát může svazovat nohy i ruce. Tomu jistě budou chtít trenéři Marek Razým a Jan Srdínko zabránit. Nejen proto, že jim tak velí jejich trenérské řemeslo. Čtyři výhry v řadě předvedli jejich svěřenci v druhé polovině října, nyní mají nakročeno k tomu, aby stejnou šňůru vítězství navázali právě v utkání s Benátkami.

Autor Lukáš Vacek
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 24.4.2024

Extraliga bude jiný level. Věřím, že se dokážeme kvalitně připravit, říká Luboš Jenáček

Na poháru pro vítěze Ligy juniorů ještě pořádně nezaschlo šampaňské, trenér Luboš Jenáček už ale musí střádat plány na příští sezonu. „Víme, že nás jako nováčka nebude čekat v extralize nic ...

Číst více
ROZHOVORY 22.4.2024

Někdy si připadám jako komparz, směje se svému rodičovství Hrdinka

Nebyla to pro obránce Františka Hrdinku klasická sezóna, velkou její část odehrál kvůli zranění s mřížkou na obličeji. Typicky to u něj nevypadá ani teď, krátce po začátku volna se stal totiž poprvé ...

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zahrajte si proti slávistům na florbalovém turnaji Prague Clash

HC Slavia Praha vás zve na open air florbalový turnaj Prague Clash 2024, který se uskuteční od 10. do 12. května na Tatranu Střešovice. Turnaje pro mužské i ženské týmy ve formátu 3+1 se uskuteční i ...

Číst více