Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
OHLASY
24. listopadu 2017

Na tribunu už nechci, říká po návratu Zdeněk Doležal

Poprvé se objevil v sešívané sestavě po svém zranění a ihned přispěl k vítězství nad Litoměřicemi. Ve třetí třetině přihrál puk Marku Račukovi, který druhým gólem v zápase pojistil zisk tří bodů. Zdeněk Doležal i přes povedený návrat našel ve své hře značné mezery. „Sice jsme vyhráli, ale cítím, že jsem mohl hrát lépe. Snad se to bude zlepšovat a brzy se do toho zase dostanu,“ věří.

Máte za sebou první zápas po zranění, byl to pro vás těžký návrat?
Musím říci, že docela jo. Zrovna přijel hodně bruslivý soupeř, takže se hrálo ve vysokém tempu. Sám se sebou moc spokojený nejsem, ale hlavní je, že jsme vyhráli.

K vítězství jste pomohl jednou asistencí…
To už bylo za dvoubrankového vedení, kdy nás soupeř hodně napadal. Naši obránci si to dali mezi sebou, pak poslali puk dopředu, kde jsem byl já a jen jsem kotouč protečoval na Marka Račuka, který to vyřešil nejlépe, jak mohl.

Zdeněk Doležal znovu v akci.

V čem jste byli lepší než Litoměřice?
Tím, že jsem nějakou dobu nehrál, tak jsem kluky pravidelně sledoval a poslední dva týdny hráli opravdu dobře a já jsem se jen modlil, abych jim to při návratu nezkazil. Hrajeme zodpovědně dozadu a při zisku kotouče chodíme rychle do útoku. Z toho jsme vlastně dali dva góly a jednou jsme využili přesilovku.

Jak hodnotíte druhou nulu v sezóně Dominika Frodla?
Chytal perfektně, vždycky se mnohem lépe hraje, když se můžete opřít o takovou jistotu v brankovišti.

Proti Litoměřicím šlo o přímý souboj o čtvrtou příčku. Vnímali jste to před zápasem?
Samozřejmě, od nás dolů je tabulka strašně našlapaná. Stačí, když se nám nepovedou dva zápasy a můžeme být klidně osmí. My teď potřebujeme zvládnout oba víkendové zápasy, abychom se dotáhli na špičku a získali před pronásledovateli nějaký náskok.

Co je potřeba zlepšit do příštích zápasů?
I přes dobrý výsledek tam byly určité chybičky, které by se objevovat neměly. Třeba přesilovky nebyly z naší strany vůbec ideální, já jsem do nich naskočil poprvé a cítil jsem, že by to chtělo trochu více klidu.

Mám za sebou složité období, snad se to bude jen zlepšovat

13
Tolik zápasů Doležal kvůli zranění vynechal.

Nějakou dobu jste netrénoval, jak moc bolel návrat do ostrého programu?
Ze začátku to nebylo příjemné, se sádrou se toho moc dělat nedá. Mohl jsem akorát jezdit na kole nebo občas chodit i na led, ale jen bruslit bez hokejky. Myslím si, že po fyzické stránce mám natrénováno, jen k tomu musím zase přidat i praxi.

Jak těžké pro vás bylo sledovat spoluhráče s vědomím, že jim nemůžete pomoci?
To je úplně to nejhorší, obzvlášť když se třeba prohrávalo. Ten pocit, kdy sledujete své kamarády, jak se na ledě trápí a nejde jim to, nepřeju nikomu. Na tribunu už nechci, jsou to pro hokejistu nejhorší okamžiky kariéry.

Pro vás osobně šlo o druhé zranění v krátké době. Jak to zvládáte?
Letošní sezóna je pro mě hodně složitá, během dvou tří měsíců jsem měl dvě zlomeniny, na což jsem nebyl zvyklý. Třeba loni jsem nechyběl ani jeden zápas. Věřím, že už jsem si smůlu vybral a probíhající ročník už dohraju bez problémů.

Naskočil jste ihned v prvním útoku s nedávnou posilou. Jak hodnotíte spolupráci elitní formace?
Jsem rád, že jsme k vítězství pomohli, ale nebylo to úplně ono. Marek Račuk je tu nový, já jsem zase hrál první zápas po delší době, takže to bude chtít trochu času, abychom se sehráli a fungovalo to v každém střídání.

Autor David Mencl
Nepřehlédněte
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Ukázali jsme naši sílu, deset gólů je jen bonus, ví Polák

Pěti body (3+2) se výrazně podílel na první výhře juniorů v semifinále proti Šumperku. I díky Vojtěchu Polákovi slávisté vyhráli úvodní zápas v Edenu 10:2. „Jsem rád, že jsem to konečně protrhnul a ...

Číst více
ZÁPASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Junioři ovládli první semifinále, Šumperku nastříleli deset gólů

Slávističtí junioři odstartovali v Edenu semifinálovou sérii proti Šumperku jednoznačným vítězstvím 10:2, hattricky se blýskli Vojtěch Polák a Viktor Štípek. Druhý duel je na programu v pátek od ...

Číst více
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více