Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY - MLÁDEŽ
24.11.2017

Zatracená první třetina, starší dorost vysoko padl s Hradcem

NAD1, pátek 24.11.2017, Slavia - Mountfield HK
Slavia
1:6
0:4, 1:1, 0:1
Mountfield HK

Branky a nahrávky: 37. Hradil (Všetečka, Brož) – 3. Jakubec (Lang, M. Síla), 4. Lang (Martinec, M. Síla), 9. Lang (Jakubec, M. Síla), 13. V. Síla (TS), 33. Poppel (Pinkas, V. Síla), 52. Poppel (Pinkas, Kynčl). Rozhodčí: Kostourek - Belko, Gerát. Vyloučení: 3:6, navíc Holý a Srdínko (oba SLA) 10 min. OT [NESP] Využití: 1:0. Diváci: 39. Střely na branku: 39:30. Průběh utkání: 0:5, 1:5, 1:6.

Sestavy

Slavia

Málek (12. Pánek) – Fiala, Mareček, Zderadička, Macek, Antoš, Srdínko, Holý – Brož, Kižlin, Všetečka, Havrda, Křenek, Hradil, Hasil, Vlček, Turek, Vaniš, Petrák, Klapka.

Mountfield HK

Vacek – Řehák, Kukla, Martinec, Pěnčík, Kynčl, Kuboš – Šedivý, Jakubec, M. Síla, Pinkas, Hrabčák, Šánek, V. Síla, Lang, Komma, Kašpar, Poppel.

Starší dorostenci nevystoupili do nadstavbové části zrovna pevnou nohou. Proti ambicióznímu Hradci Králové nevyšla sešívaným především úvodní dvacetiminutovka, během které inkasovali hned čtyři branky. Jediným úspěšným střelcem ekipy z Edenu se stal Damien Hradil.

Hned úvodní minuty naznačily, jak bude vypadat průběh zápasu. Diváci teprve usedali na tribuny s kouřícím čajem v ruce, když Tadeáš Jakubec prostrčil v závaru před brankou kotouč pod Málkovými betony do sítě. Neuběhly ani dvě minuty a stejná formace úřadovala podruhé. Martinec ještě na brankáře Slavie nevyzrál, Kryštof Lang vzápětí zvedal po zakončení zblízka ruce nad hlavu.

Sešívaní se postupně oklepali, ale jen co se začali drát do území hostujícího gólmana, přišla třetí rána. Podruhé se prosadil Lang, který dostal nahrávku od mantinelu a sám na brankovišti nedal Málkovi šanci. Do klece se postavil Pánek, který dlouho bez inkasovaného gólu nevydržel. Trestné střílení zakončil parádním blafákem a ránou pod břevno Vojtěch Síla.

Mountfield měl tedy pohodlný náskok, zatímco slávisté ne a ne překonat výtečně chytajícího Vacka. V prostředním dějství se hostům povedlo dovršit nepopulárního "bůra". Pinkas táhl brejk, při nemž podal křižný pas na Petra Poppela, jenž se trefil přesně pod horní tyč. Celek z Edenu se v přesilovce dočkal čestného úspěchu. Brankář Východočechů vychytal dorážky Všetečky a Brože, nestačil až na třetí pokus z hole Damiena Hradila.

Třetí část už se nesla v rozhodnutém duchu. Slavii se nepovedlo vícekrát najít recept na maskovanou oporu Hradce. Na druhé straně se pak podruhé prosadil Poppel, kterému se v 52. minutě povedlo zblízka poslat puk pod horní tyč. Celek zpod Bílé věže měl po většinu zápasu herní převahu a sešívané přehrál především díky lepší kombinaci a větší přesnosti v zakončení.

Podrobnou reportáž ze zápasu naleznete na webu onlajny.com

Autor Richard Wagner
Nepřehlédněte
ZPRÁVY Z KLUBU 19.4.2024

Klapka už pálí v NHL! Stihl první trefu i bitku

Slávistický odchovanec Adam Klapka ve svém šestém zápase v dresu Calgary poprvé skóroval. V noci na pátek otevřel skóre zápasu proti San Jose a pomohl svému týmu k výhře 5:1.

Číst více
MLÁDEŽ 18.4.2024

Luboš Jenáček povede juniory i v extralize!

Luboš Jenáček dovedl v právě skončené sezoně juniory jako hlavní trenér do extraligy, teď s nimi bude pokračovat i v nejvyšší soutěži. Slavia se s ním dohodla na pokračování u nejstarší mládežnické ...

Číst více
ROZHOVORY 18.4.2024

Havrdovo volno? Užil si lyžovačku v Itálii, chystá se i do exotiky

Ve Slavii hraje odmalička a v červenobílém dresu si postupně plní hokejové sny. Letos přidal v Edenu další sezónu za A-tým a klub si jeho služby pojistil i pro příští ročník. Jak dvaadvacetiletý ...

Číst více
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více