Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
PREVIEW
1. prosince 2017

Šlágr kola! Rozjetá Slavia vs. nedobytné Budějovice

A jede se dál. Jak WSM Liga pokračuje, drápají se sešívaní skrz prvoligovou konkurencí stále výš. Slavii se během sedmadvaceti zápasů podařilo urvat optimistických padesát bodů. Českobudějovičtí jsou na třiapadesáti. V případě vítězství sešívaných se bodově srovnají. K vidění tedy bude zápas, který v zámoří často označují jako six-pointer. V utkání by měl poprvé naskočit taky navrátilec Jan Pohl.

28. kolo: ČEZ Motor České Budějovice vs. HC Slavia Praha

Porovnání týmů
2. místo (53 b.)
Postavení v tabulce
4. místo (50 b.)
95:49
Skóre
72:56
Václav Nedorost (11+13)
Nejproduktivnější hráč
Jiří Drtina (8+15)
Václav Nedorost (11 gólů)
Nejlepší střelec
Martin Kadlec
Jiří Drtina (oba 8 gólů)
Zdeněk Kutlák (5+7)
Nejproduktivnější obránce
Jiří Drtina (8+15)
Petr Kváča 92,89 %
David Gába 91,79 %
Úspěšnost brankářů
Dominik Frodl 93,31 %
Patrik Polívka 89,39 %
Budějovice – Litoměřice 3:1
Poslední zápas
Slavia – Havířov 4:3

Sešívaní se vezou na vítězné vlně. V posledních zápasech se rozehráli do parádní formy - již pět kol neskončil zápas jinak než tříbodovým přídělem pro červenobílé. Takovou šňůru vítězných zápasů zažívají tuto sezónu poprvé. Při pohledu na poslední utkání srdce červenobílého fanouška zaplesá. Úspěšně zvládnuté zápasy sešívaných provází i posun v tabulce. Slavia se již napevno usadila mezi první čtyřkou.

Poslední vzájemný zápas vyhrála Slavia 2:1.

Osmadvacáté kolo čtvrté Slavii staví do cesty další překážku. Soupeřem, který bude chtít vítěznou sérii sešívaným ukončit, je tým z Českých Budějovic. Razýmovi svěřenci vyjedou na led druhého týmu tabulky, na který ztrácí pouhé tři body. V sobotu tak bude k vidění zápas o šest bodů.

Motor šlape díky palivu „Nedorost“

Aktuální tabulka potvrzuje, že největší adepti na postup do baráže jsou v Karlových Varech, v Českých Budějovicích, na Slavii a na Kladně. Pokud bychom hodnotili současnou formu Motoru podle zisku bodů z těchto nejtěžších a nejdůležitějších zápasů, tak je na tom skvěle. Minulý týden urval ve Varech výhru 3:2 a následně doma vynuloval Kladno 3:0. Nebýt zaváhání s Přerovem dvě kola zpět, tak se pyšní stejně dlouhou sérií vítězství jako sešívaní.

Produktivita leží především na hvězdném Václavu Nedorostovi, který svými zkušenostmi nejen z NHL táhne tým do extraligy. Zajímavostí je, že mu sekunduje druhý nejproduktivnější hráč soupisky týmu z Budějovic a tím je starý známý Miloslav Čermák. Tento hráč má za sebou více než 250 zápasů za pražskou Slavii, jejíž dres oblékal ještě v sezóně 2015/16. Po tehdejší sezóně, ve které nasbíral výborných 47 bodů v 51 zápasech, odešel právě do Motoru. Od té doby si produktivitu necelého bodu na zápas drží.

0
Tolik bodů získali soupeři v Budvar Aréně v této sezóně. Zatím...

Z budějovické Budvar Arény se letos stala nedobytná tvrz. Pocit z porážky, a to ani v prodloužení, Jihočeši na domácím ledě dosud nepoznali. V jedenácti zápasech se soupeřům podařilo skórovat pouze dvanáctkrát. Jenže Slavia je na kluzištích soupeřů nejúspěšnější tým probíhající sezóny. Čeká nás tedy opravdu pikantní utkání.

Celkově Budějovičtí obdrželi spolu s Karlovými Vary nejmenší počet gólů z celé ligy – pouhých 49. Slavia má na kontě zase nejvíce vítězných zápasů za tři body. Solidních šestnáct.

Pomůže Jan Pohl?

Zářijový zápas mezi Slavií a Motorem dopadl sice jednoznačně 5:1 pro Jihočechy, ale odveta se sešívaným podařila, když v říjnu přetlačili v Edenu soupeře 2:1. Kdo se dostane do trháku? „Dotáhli jsme se na ně bodově, chtělo by to udržet vítěznou sérii, takže my je porazit musíme,“ burcuje lídr slavistických statistik Jiří Drtina. „Musíme to zvládnout stejně jako předešlé zápasy,“ věří v trvající formu kapitán Jan Novák.

K úspěchu by měl pomoci i Jan Pohl, který do Slavie přišel tento týden ze Znojma. Nejproduktivnější obránce sešívaných v loňské sezoně by měl pomoci právě už v sobotním zápase na ledě Motoru.

Autor Lukáš Vacek
Nepřehlédněte
ZPRÁVY Z KLUBU 19.4.2024

Klapka už pálí v NHL! Stihl první trefu i bitku

Slávistický odchovanec Adam Klapka ve svém šestém zápase v dresu Calgary poprvé skóroval. V noci na pátek otevřel skóre zápasu proti San Jose a pomohl svému týmu k výhře 5:1.

Číst více
MLÁDEŽ 18.4.2024

Luboš Jenáček povede juniory i v extralize!

Luboš Jenáček dovedl v právě skončené sezoně juniory jako hlavní trenér do extraligy, teď s nimi bude pokračovat i v nejvyšší soutěži. Slavia se s ním dohodla na pokračování u nejstarší mládežnické ...

Číst více
ROZHOVORY 18.4.2024

Havrdovo volno? Užil si lyžovačku v Itálii, chystá se i do exotiky

Ve Slavii hraje odmalička a v červenobílém dresu si postupně plní hokejové sny. Letos přidal v Edenu další sezónu za A-tým a klub si jeho služby pojistil i pro příští ročník. Jak dvaadvacetiletý ...

Číst více
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více