Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
PREVIEW
5. prosince 2017

Odveze si Prostějov nadílku? Mikulášské utkání mají děti zdarma!

Pět zápasů, plný počet bodů. Taková byla sešívaná bilance před sobotním utkáním v Českých Budějovicích, ve kterém Pražanům ujel začátek, a i přes statečný výkon nakonec s Motorem padli 2:4. Už ve středu je však čeká další výzva v podobě silného Prostějova, který sice před týdnem padl v Kladně a Přerově, doma si ale spravil chuť na Litoměřicích. Dokáží se slávisté proti houževnatému soupeři vrátit zpět na vítěznou vlnu? Utkání je pro děti zdarma, ty v mikulášských maskách navíc při vstupu na stadion odměníme dárkem!

29. kolo: HC Slavia Praha vs. LHK Jestřábi Prostějov

Porovnání týmů
3. místo (50 b.)
Postavení v tabulce
6. místo (46 b.)
74:60
Skóre
91:71
Jiří Drtina (8+15)
Nejproduktivnější hráč
Jan Rudovský (10+20)
Jiří Drtina, Zdeněk Kubica,
Martin Kadlec (8 gólů)
Nejlepší střelec
Tomáš Divíšek (13 gólů)
Jiří Drtina (8+15)
Nejproduktivnější obránce
Marek Drtina (2+13)
Dominik Frodl 93,33 %
Patrik Polívka 88,59 %
Úspěšnost brankářů
Jakub Neužil 92,56 %
Dominik Groh 84,42 %
České Budějovice – Slavia 4:2
Poslední zápas
Prostějov – Litoměřice 3:1

Sešívaní se po nepovedeném utkání ve Varech dokázali rychle oklepat a znovu najeli na vítěznou vlnu, kterou fanoušci mohli obdivovat před reprezentační pauzou. Nejprve během tří dnů dvakrát skolili silného soupeře, po porážce Kladna doma v Edenu dokázali vyloupit i Přerov, a následně si poradili i s Litoměřicemi (3:0), Benátkami (1:4), a Havířovem (4:3). Úctyhodnou sérii pěti vítězství v řadě dokázaly utnout až České Budějovice, které na svém ledě díky skvělému začátku porazily červenobílou družinu 4:2.

„Zlomilo se to v té dvojnásobné přesilovce hned v úvodu. Když se Motor pustí do rychlého vedení, tak si to pak pohlídá a je těžké s tím něco udělat,“ hodnotil právě utkání s Budějovicemi brankář Dominik Frodl.

Ten po necelých pěti minutách a za stavu 0:2 střídal v brance svého spoluhráče Patrika Polívku, nový impuls týmu pomohl, na příznivější výsledek ale už sešívaní nedosáhli.

Proti Prostějovu čeká právě gólmany výzva – v dosavadních dvou vzájemných zápasech se vždy jednomu ze soupeřů podařilo udržet čisté konto a pokaždé to byl hostující celek – v Edenu se radoval Prostějov (0:3), na Moravě to byli slávisté (0:1). Podaří se Pražanům odolat nájezdu druhého nejproduktivnějšího týmu ligy?

Prostějovské výkony? Jako na houpačce

Hodně zajímavý je pohled na dosavadní výsledky Jestřábů. Tým, který se vždy prezentoval urputným hokejem, letos jakoby chytil střeleckou náladu a byť nedokáže udržet své výkony na delší období v řadě, svým fanouškům to kompenzuje vysokým počtem vstřelených branek – více než Prostějov (91 gólů) dokázaly vstřelit jen druhé Karlovy Vary (97 gólů).

4:1
Tak skončila čtvrtfinálová série s Prostějovem v play-off 2015/16, slávisté tehdy svou jízdu dotáhli až do baráže...

Jak již bylo řečeno, Prostějovští opravdu nejsou týmem, kterého by se forma nějak výrazně držela. Sice dokázali ve dvou zápasech po sobě vyprovodit Třebíč a Ústí z ledu devítibrankovým přídělem, ani jednou za osmadvacet kol však nezvládli vytvořit šňůru vítězství delší jak tři zápasy. Pro Jestřáby je ale důležitý fakt, že v utkáních se sousedy v tabulce většinou dokázali brát body, což jim v současné chvíli stačí na šesté místo v tabulce, čtyři body za čtvrtou Slavií.

Výběr trenéra Vykoukala se spoléhá zejména na zkušené trio Rudovský–Nouza–Divíšek, které společnými silami dokázalo zaznamenat úctyhodných 85 kanadských bodů. A zatímco slávisté se při útočení spoléhají i na své obránce, nejproduktivnější obránce Jestřábů je v týmovém bodování až na šestém místě. Jistá podobnost tu ale je – lídrem sešívaných beků je s třiadvaceti body Jiří Drtina, tu prostějovskou vede jeho patnáctibodový jmenovec Marek Drtina, další z exslávistů v týmu soupeře.

Zápasy s Jestřáby bývají často velmi vyrovnané, z posledních deseti vzájemných utkání jich hned osm skončilo rozdílem jediné branky a tři z nich muselo rozhodovat až prodloužení či nájezdy. Vrátí slávisté svým konkurentům hořkou porážku z úvodu sezony, nebo si Prostějov dopřeje sladkou mikulášskou odměnu?

Úvodní buly bude v Edenu vhozeno ve středeční osmnáctou hodinu, přijďte i s dětmi, na zápas je připravena speciální mikulášská akce. Pomozte sešívaným společně k dalšímu vítězství!

Autor Tomáš Pauček
Nepřehlédněte
ZPRÁVY Z KLUBU 19.4.2024

Klapka už pálí v NHL! Stihl první trefu i bitku

Slávistický odchovanec Adam Klapka ve svém šestém zápase v dresu Calgary poprvé skóroval. V noci na pátek otevřel skóre zápasu proti San Jose a pomohl svému týmu k výhře 5:1.

Číst více
MLÁDEŽ 18.4.2024

Luboš Jenáček povede juniory i v extralize!

Luboš Jenáček dovedl v právě skončené sezoně juniory jako hlavní trenér do extraligy, teď s nimi bude pokračovat i v nejvyšší soutěži. Slavia se s ním dohodla na pokračování u nejstarší mládežnické ...

Číst více
ROZHOVORY 18.4.2024

Havrdovo volno? Užil si lyžovačku v Itálii, chystá se i do exotiky

Ve Slavii hraje odmalička a v červenobílém dresu si postupně plní hokejové sny. Letos přidal v Edenu další sezónu za A-tým a klub si jeho služby pojistil i pro příští ročník. Jak dvaadvacetiletý ...

Číst více
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více