Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
PREVIEW
8. prosince 2017

Slavia vyráží na drsný sever. Urve proti Trhačům bodový jackpot?

Domácí série výher skončila. Sešívaní po více než měsíci nezvládli odolat náporu Jestřábů a padli na vlastním ledě výsledkem 1:2. Po prohře s Motorem tak zapsali do tabulky pravdy další porážku. Před sešívanými však teď stojí soupeř, který by mohl být ideální na restart. Kadaň je v pořadí ligy na poslední příčce a slávistickým hráčům se na ni letos daří. V obou dosavadních duelech dokázali zvítězit, navíc s vynikajícím skóre 13:4. Spraví si červenobílá letka na severočeském kluzišti chuť?

28. kolo: SK Trhači Kadaň vs. HC Slavia Praha

Porovnání týmů
14. místo (14 b.)
Postavení v tabulce
5. místo (50 b.)
61:118
Skóre
75:62
Nicolas Hlava (8+6)
Nejproduktivnější hráč
Jiří Drtina (8+15)
Nicolas Hlava (8 gólů)
Nejlepší střelec
Martin Kadlec, Jiří Drtina
Zdeněk Kubica (8 gólů)
Jakub Trefný (4+7)
Nejproduktivnější obránce
Jiří Drtina (8+15)
Petr Kváča 92,89 %
Štěpán Lukeš 84,32 %
Úspěšnost brankářů
Dominik Frodl 93,21 %
Patrik Polívka 88,59 %
Kadaň - Přerov 1:2
Poslední zápas
Slavia – Prostějov 1:2

Nejdřív euforie ze spousty výher v řadě, poté zklamání. Pětizápasovou šňůru triumfů nejprve utnul Motor, který Slavii porazil na vlastním ledě 4:2. Pak ale přišla další rána. Svěřenci trenéra Razýma nestačili ani na Prostějov. S moravským soupeřem prohráli 1:2 a pozápasové oslavy v Edenu po více než měsíci nepatřily domácím.

Dlouho to přitom vypadalo, že se Slavia z porážky s Jihočechy otřepala. Přestože si však sešívaná letka připsala množství střel, na Prostějov byla krátká. Z gólových příležitostí se neurodila ani jedna trefa. A to ani v dlouhotrvající přesilovce. Soupeř naopak vsítil dvě branky a položil základ ke třem bodům. Proměněné trestné střílení Ryzáka už nepomohlo a Jestřábi odlétli s Edenu s plným bodovým ziskem.

4
Proti Kadani se letos nejvíc daří Davidu Šafránkovi. Ve dvou duelech si proti Trhačům připsal po dvou bodech.

„Z naší strany to určitě nebyl ideální zápas, hlavně první třetina. Nebylo to dobré, nechali jsme soupeře, aby se dostal do tlaku. Pak nás měla nakopnout přesilovka pět na tři, která trvala asi dvě a půl minuty. Tu jsme ale bohužel neproměnili a to podle mě byl klíčový moment zápasu. Mělo by být pravidlem z takových situací těžit. Nám ale chyběl drajv do branky. Zbytečně jsme se snažili vymýšlet velký hokej. Asi se mělo víc střílet, tlačit se na dorážku,“ hodnotil jediný střelec červenobílých Marek Ryzák.

Do Kadaně se však slávisté pokusí vyrazit s čistou hlavou. Právě poslední celek tabulky je totiž sokem, který by mohl opět nakopnout mužstvo zpět k dobrým výsledkům. Trhači se nacházejí na samotném dně tabulky a z devětadvaceti zápasů jich k vítěznému konci dovedli pouze pět. Už dvakrát uzmula Severočechům body také Slavia.

Nejprve vyloupila samotnou Kadaň, kde zvítězila 6:3. Bodově se nejlépe dařilo čtveřici Krejčík-Jankovský-Krliš-Šafránek, kteří shodně zaznamenali po dvou bodech. Prvně jmenovaný za dvě asistence, ostatní za jeden gól a jednu nahrávku. V Edenu se sešívaným vedlo ještě lépe a Trhači odjížděli z Prahy s debaklem 1:7. O výhru se tentokrát postaral opět dvoubodový Šafránek, a také Kubica, Drtina, Kadlec, Ondráček a Kasík, již si připsali do statistiky shodný počet bodů jako červenobílá osmaosmdesátka.

Papírový favorit? Slavia má přesto na čem pracovat

I když na Slavii nečíhá papírově těžký soupeř, musí toho hodně vylepšit, aby se nevrátila do Prahy s blamáží. „Trochu nám chybí důraz kolem branky. Po nastřelení nám utíkají puky, neodrazí se k nám nebo se odrazí do kouta. Asi bych začal od nejjednodušších věcí. Nevymýšlet nic velkého a zase se zpátky vrátit na koně,“ vypočítal Ryzák prvky, na kterých bude potřeba zapracovat.

Hodně bude záležet i na tom, v jaké sestavě sešívaní vyrazí na led. Absence zkušené obranné dvojice Novák-Drtina byla zejména při přesilovkách znát. I když je navrátilec Pohl a gólový Ryzák proti Prostějovu více než dobře zastoupili. Slávisté se však musí mít na pozoru před Nicolasem Hlavou. Kadaňský útočník už zaznamenal osm branek, stejný počet jako nejlepší slávističtí střelci, jimiž jsou právě Drtina, ale i Kubica a Kadlec.

Kdo se bude v sobotu radovat z výhry? Pro koho skončí série špatných výsledků a kdo se z ní naopak nedostane? Zápas začíná na kadaňském ledě v 17:00 a věrní slávističtí fanoušci by měli být při tom.

Autor Martina Kramerová
Nepřehlédněte
ZÁPASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Junioři ovládli první semifinále, Šumperku nastříleli deset gólů

Slávističtí junioři odstartovali v Edenu semifinálovou sérii proti Šumperku jednoznačným vítězstvím 10:2, hattricky se blýskli Vojtěch Polák a Viktor Štípek. Druhý duel je na programu v pátek od ...

Číst více
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Volno navíc je naše výhoda, pochvaluje si před semifinále Vosmík

V poslední minutě třetího čtvrtfinále svým gólem využil přesilovku, čímž poslal juniory do čtvrtfinále. Útočník Adam Vosmík tak výraznou měrou přispěl k tomu, že slávisté Porubu vyřadili v ...

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více