Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
A-TÝM
25. prosince 2017

MOJE KARIÉRA: Lukáš Nedvídek, kluk, co dotáhl juniorku do extraligy

Dotáhl hradeckou juniorku do extraligy, v 17 letech si vyzkoušel i mládežnickou reprezentaci. Třiadvacetiletý Lukáš Nedvídek je sice v Edenu na hostování právě z Hradce, do kabiny ale zapadl perfektně a dokazuje to i na ledě – prosazuje se bodově a zaujímá místo v elitnách formacích. „S klukama jsem si sedl perfektně," pochvaluje si sešívaný křídelník.

Seriál MOJE KARIÉRA

  • Pavel Kolařík
  • Zdeněk Doležal
  • Jaroslav Kasík
  • Marek Račuk
  • Stejně jako mnoho ostatních mladých hokejistů i jeho přivedl k bruslím a puku tatínek. „S hokejem jsem začínal asi ve čtyřech letech, hlavní zásluhu na tom samozřejmě mají moji rodiče, kteří mě dováželi na trénink,“ přibližuje slávistický útočník. Ten se sice narodil ve Vysokém Mýtu, po vzoru některých svých spoluhráčů ale i on musel na stadion dojíždět. „V Mýtu není zimák, tak jsem na tréninky jezdil do Chocně, kde vlastně začala celá moje kariéra.“

    Starý zimák v Chocni, kde Nedvídek začínal (foto: zimnistadiony.cz)

    Ta je čistě hokejová, byť drobné náznaky i jiných sportovních aktivit samozřejmě existovaly. „Hokej jsem zkoušel jako první, všechno ostatní následovalo. Zkoušel jsem hlavně fotbal, moc mě to ale nechytlo,“ vypráví Nedvídek.

    Největší úspěch kariéry? Postup s juniorkou!

    Lukáš prakticky celou svou kariéru strávil v Hradci Králové, odkud se vždy odebral na pár zápasů do prvoligových klubů na hostování. Než se tomu ale tak stalo, vyzkoušel s kromě klasických mládežnických soutěží také reprezentaci – s výběrem do 17 let odehrál 9 zápasů a připsal si v nich 1 bod.

    „Reprezentace byla fajn, ale z juniorky v Hradci mám lepší vzpomínky,“ popisuje svou cestu šikovný levák. Po akvizici v dresu národního týmu totiž získal potřebné sebevědomí a byť měl před sebou ještě rok ve starším dorostu, dokázal v juniorském týmu nasbírat v 35 zápasech úctyhodných 52 bodů. V následné kvalifikaci do juniorské extraligy však uspět nedokázal.

    Lukáš Nedvídek ještě v dresu Hradce Králové (foto: mountfieldhk.cz)

    To se nezměnilo ani následující sezonu (2013/14), kdy za stejnou porci zápasů dokázal nastřádat ještě o 14 kanadských bodů více. V jeho poslední sezoně za juniorku o rok později už ale postup vyšel. „Bylo to nádherný, hráli jsme s klukama o postup a nakonec se nám to po obrovském boji povedlo. Na ten pocit nezapomenu,“ vzpomíná s nostalgií v hlase Nedvídek.

    Hostování, regenerace a fotbal

    Vstup do dospělého hokeje už se mu však nevydařil tak, jak by si představoval. Ve třiatřiceti zápasech za hradecké Áčko si připsal pouhé tři branky a vedení extraligového klubu jej tak dvě sezóny v řadě posílalo na hostování do prvoligových Litoměřic. To se jako mávnutím kouzelným proutkem změnilo v letošní sezoně, kdy místo k soutoku Labe a Ohře zamířil do Edenu.

    Na rozdíl od svého spoluhráče Lukáše Endála ale na tréninky nedojíždí. „Stejně jako pár dalších kluků bydlíme na ubytovně vedle zimáku,“ přibližuje. „Ve Slavii se mi obecně moc líbí, v kabině jsem si se všemi sedl, každý tam má nějaký svůj přínos.“

    Svůj volný čas tráví především relaxováním, od sportu se však odtrhnout nedokáže. „Hodně sleduju fotbal a tenis, občas zajdu do Edenu na Slavii, podívám se na Ligu mistrů, nepohrdnu ani tenisem.“ Na tradiční otázku, koho ze dvou v současnosti nejšikovnějších fotbalistů na světě sleduje raději, reaguje s úsměvem na tváři. „Mám rád Real Madrid, takže Ronaldo. V tenise preferuju Rafu Nadala,“ uzavírá pobaveně.

    Když přijde na regeneraci, volí Nedvídek osvědčený postup. „Většinou se jdu projít někam do přírody, abych si od toho na chvíli orazil. Jindy si pustím Xbox a hraju třeba FIFU nebo nějakou střílečku, občas zajdu do wellness,“ uzavírá.

    Autor Tomáš Pauček
    Nepřehlédněte
    ROZHOVORY 24.4.2024

    Extraliga bude jiný level. Věřím, že se dokážeme kvalitně připravit, říká Luboš Jenáček

    Na poháru pro vítěze Ligy juniorů ještě pořádně nezaschlo šampaňské, trenér Luboš Jenáček už ale musí střádat plány na příští sezonu. „Víme, že nás jako nováčka nebude čekat v extralize nic ...

    Číst více
    MLÁDEŽ 25.4.2024

    Startuje MS do 18 let i se slávistickou stopou

    Konec dubna patří každoročně mistrovství světa hráčů do osmnácti let a i letos se na turnaji ve Finsku představí několik slávistických odchovanců. Do konečné nominace se nakonec probojovala hned ...

    Číst více
    ROZHOVORY 22.4.2024

    Někdy si připadám jako komparz, směje se svému rodičovství Hrdinka

    Nebyla to pro obránce Františka Hrdinku klasická sezóna, velkou její část odehrál kvůli zranění s mřížkou na obličeji. Typicky to u něj nevypadá ani teď, krátce po začátku volna se stal totiž poprvé ...

    Číst více
    FANOUŠCI 22.4.2024

    Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

    Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.

    Číst více