Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
PREVIEW
16. prosince 2017

Boj zase začíná! V neděli opět v Edenu, přijede Frýdek

Sešívaní měli během reprezentační pauzy čas oddychnout a po třech porážkách se zotavit. Návrat k uspokojivým výsledkům chce Slavia předvést v neděli doma proti Frýdku-Místku, kterému má co oplácet. Soupeř sešívaných ale na tom v poslední době také není nejlépe a bude se chtít, stejně jako Slavia, odpíchnout k lepším zítřkům.

31. kolo: HC Slavia Praha vs. HC Frýdek-Místek

Porovnání týmů
6. místo (51 b.)
Postavení v tabulce
8. místo (45 b.)
77:65
Skóre
80:84
Jiří Drtina (8+15)
Nejproduktivnější hráč
Antonín Pechanec (5+18)
Jiří Drtina, Zdeněk Kubica,
Martin Kadlec (8 gólů)
Nejlepší střelec
David Klimša (10 gólů)
Jiří Drtina (8+15)
Nejproduktivnější obránce
Jan Bartko (2+8)
Dominik Frodl 93,08 %
Patrik Polívka 88,59 %
Úspěšnost brankářů
Jan Strmeň 92,57 %
Lukáš Daneček 90,96 %
Kadaň – Slavia 3:2p
Poslední zápas
Přerov – Frýdek-Místek 3:1

Z posledních sedmi zápasů totiž Moravané vyhráli pouhé dva. Přitom začátek sezony se Frýdku pořádně vydařil. Prvních čtrnáct kol předváděl skvělý hokej, v Edenu nedostal od Slavie ani gól (2:0) a porazil třeba i silné Karlovy Vary.

Pak ale přišel postupný útlum, který sice nesrazil Frýdek ke dnu tabulky, donutil ho ale bojovat o příčky v play off. Momentálně jsou Moravané na osmém místě tabulky a dá se říct, že mají pohodlný náskok na nejhorší týmy ligy, stejně pohodlný je ale i náskok první čtyřky na Frýdek.

Na Slavii má tým hrající rovněž v červenobílých dresech manko šest bodů. To by Frýdek samozřejmě rád snížil, v posledních utkáních ho ale notně trápí slabá produktivita. Pomoci by měl útočník Daniel Štumpf, který je nejnovější posilou v řadách moravského klubu.

Slovenský forvard hrával v posledních letech i extraligu, za Zlín dokonce v jednom zápase zazářil hattrickem proti Plzni. Sešívaní obránci se tak budou muset mít na pozoru.

Sešívaní se chtějí vrátit o pár týdnů zpět

Slávističtí fanoušci byli u vytržení, když jejich oblíbenci dokázali vyhrát pět zápasů za sebou, pak ale přišly tři nepříjemné porážky. Ta poslední se udála smolně na ledě poslední Kadaně, kde slávisti i přes převahu prohráli 2:3 v prodloužení.

„Chtěli jsme bodovat za tři body, to se nám nepodařilo. Nebyli jsme spokojeni ani s předvedenou hrou, nehráli jsme dobře ani přesilové hry a to byl obrázek celého zápasu. Někteří hráči si neplní povinnosti, které by si během hry měli plnit,“ zlobil se asistent trenéra Jan Srdínko.

Slávisti se proto během pauzy naplno pustili do tvrdé přípravy. Nechyběly dvoufázové tréninky a pokyny od trenérů k tomu, aby se po reprezentační přestávce špatné výsledky neopakovaly. Otázkou zůstává, jestli se do sestavy vrátí kapitán týmu Jan Novák, který v posledních utkáních citelně chyběl kvůli zraněnému ramenu.

V sestavě by ale určitě měl být sešívaných odchovanec a navrátilec Jiří Doležal. Ten se stal nejnovější posilou Slavie potom, co skončil v týmu extraligového Litvínova. „Jsem zase starší a zkušenější a budu to chtít zúročit. Měl bych bránit a starat se taky o góly,“ řekl při rozhovoru pro náš web.

Návrat mistra extraligy z roku 2008 by měl být dalším impulzem k tomu, aby slávisti zase začali těšit fanoušky výhrami. Přijďte se podívat do Edenu v neděli v 17:00 na předposlední zápas, který sešívaní v Edenu před Vánoci odehrají. Podpořte Slavii v boji o špici tabulky.

Autor Jakub Slunečko
Nepřehlédněte
ZPRÁVY Z KLUBU 19.4.2024

Klapka už pálí v NHL! Stihl první trefu i bitku

Slávistický odchovanec Adam Klapka ve svém šestém zápase v dresu Calgary poprvé skóroval. V noci na pátek otevřel skóre zápasu proti San Jose a pomohl svému týmu k výhře 5:1.

Číst více
MLÁDEŽ 18.4.2024

Luboš Jenáček povede juniory i v extralize!

Luboš Jenáček dovedl v právě skončené sezoně juniory jako hlavní trenér do extraligy, teď s nimi bude pokračovat i v nejvyšší soutěži. Slavia se s ním dohodla na pokračování u nejstarší mládežnické ...

Číst více
ROZHOVORY 18.4.2024

Havrdovo volno? Užil si lyžovačku v Itálii, chystá se i do exotiky

Ve Slavii hraje odmalička a v červenobílém dresu si postupně plní hokejové sny. Letos přidal v Edenu další sezónu za A-tým a klub si jeho služby pojistil i pro příští ročník. Jak dvaadvacetiletý ...

Číst více
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více