Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
A-TÝM
19. prosince 2017

Kapitánské céčko? Myslel jsem, že je to vtip, směje se Růžička

V obranných řadách Slavie válí už odmalička, teď se však Antonínu Růžičkovi dostalo velké pocty. Nedělní utkání s Frýdkem totiž odehrál jako kapitán áčka. Novinu se dozvěděl chvíli před utkáním. Dokonce si myslel, že jde o vtip. Opak ale byl pravdou a čtyřiadvacetiletý bek vyjel na led s céčkem na dresu. „Byl jsem moc rád. Je to pro mě velká čest,“ přiznal upřímně.

Poprvé v kariéře jste nastoupil jako kapitán slávistického áčka. Co to pro vás jako pro odchovance Slavie znamená?
Je to pro mě určitě čest mít céčko na dresu. Byl to sice zatím jen jediný zápas, ale bylo to moc hezké. Máme tady Honzu Nováka, který je normálně kapitán a tuhle roli plní perfektně. Já se budu snažit být na tu chvilku aspoň trochu tak dobrý kapitán jako on.

Kdy jste se tu příjemnou novinu dozvěděl?
Těsně před zápasem. Když jsem přišel do kabiny, viděl jsem dres s kapitánským céčkem. Nejdřív jsem si říkal, jestli to není nějaký vtip nebo sranda. Nakonec to vtip nebyl.

168.
Tolikátý zápas za áčko Slavie Antonín Růžička hrál, když se stal kapitánem

Snažil jste se v nové funkci na tým působit trošku jinak, třeba trochu víc zařvat?
Spíš jako vždycky. Tu střídačku burcujeme všichni. Jsem spíš klidnější, protože věřím, že nikdo nechce udělat chybu schválně. Proto si myslím, že je zbytečné řvát. I když někdy je to samozřejmě také potřeba. Jsem rád, když parta pracuje dohromady.

Byl se na zápas podívat někdo z rodiny? Asi na vás museli být hodně pyšní...
Měl jsem tady maminku, tatínka a kamaráda. Takže jsem rád, že to všichni viděli. Ale ještě jsem s nimi nemluvil, tak ani nevím, jestli si toho všimli. (smích)

Jako kapitán jste tým dovedl k vítězství. Slavia otočila takřka ztracený zápas s Frýdkem a získat o bod víc než soupeř. Jak utkání vypadalo z vašeho pohledu?
Myslím si, že od začátku jsme byli lepším týmem. Bohužel ve druhé třetině jsme hráli v oslabení a inkasovali pár gólů. To to utkání ovlivnilo. Ale pak jsme našli sílu a vůli to otočit. A to se nám podařilo.

Co podle vás bylo klíčové k tomu, aby se vám takový obrat povedl?
To, že jsme to nezabalili, to bylo klíčové. Bojovali jsme až dokonce, pak se nám podařilo dát góly. Ale v první řadě jsme se nezlomili.

Vítězství asi hodně pomůže. Obzvlášť když jste předtím nastřádali tři prohry v řadě…
Přesně tak. Vítězství je hodně důležité. Můžeme se od něj odrazit. Hráli jsme dobře a ten bod navíc jsme si zasloužili.

Autor Martina Kramerová
Nepřehlédněte
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Volno navíc je naše výhoda, pochvaluje si před semifinále Vosmík

V poslední minutě třetího čtvrtfinále svým gólem využil přesilovku, čímž poslal juniory do čtvrtfinále. Útočník Adam Vosmík tak výraznou měrou přispěl k tomu, že slávisté Porubu vyřadili v ...

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více
ROZHOVORY 26.3.2024

Když se nedařilo, fanoušci nás podrželi, oceňuje kapitán Knotek

Podobně jako celý tým i kapitán Slavie Tomáš Knotek zažil turbulentní sezónu. Do přípravy se sice zapojil až na konci, na začátku ročníku ale byl mezi nejlepšími střelci ligy. „Takovou zkušenost jsem ...

Číst více