Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
PREVIEW
19. prosince 2017

Druhá nejdelší cesta v sezoně, slávisté budou bojovat na Lapači

Zle vypadaly před nedělní předehrávkou s Frýdkem-Místkem slávistické výsledky. Sešívaní třikrát v řadě prohráli, z toho jednou bolestně proti poslední Kadani. Špatně se vyvíjel i zápas s Frýdkem, jenže pak Slavia ukázala obrovské odhodlání, během sedmi minut srovnala třígólové manko a nakonec dokázala urvat vítězství po nájezdech. Euforii jistě sešívaní budou chtít prodloužit, jak se jim však povede na ledě zlepšujícího se Vsetína?

32. kolo: VHK ROBE Vsetín vs. HC Slavia Praha

Porovnání týmů
11. místo (39 b.)
Postavení v tabulce
6. místo (53 b.)
85:92
Skóre
82:69
David Březina (16+13)
Nejproduktivnější hráč
Jiří Drtina (8+15)
David Březina (16 gólů)
Nejlepší střelec
Jiří Drtina
Zdeněk Kubica
Martin Kadlec
Lukáš Krejčík (8 gólů)
Radim Ostrčil (5+8)
Nejproduktivnější obránce
Jiří Drtina (8+15)
Jaroslav Pavelka 91,76 %
Luboš Horčička 88,41 %
Úspěšnost brankářů
Dominik Frodl 93,13 %
Patrik Polívka 87,62 %
Vsetín - Přerov 3:4
Poslední zápas
Slavia - Frýdek-Místek 5:4sn

Slávistické výkony jsou jako na houpačce. Zatím jen dvakrát v sezoně dokázali natáhnout šňůru vítězství na víc než dva zápasy, tu první navíc ukončil právě soupeř ze Vsetína. Svěřenci trenéra Razýma ale jdou zápas od zápasu s výkonem směrem vzhůru, což dokázali právě v minulém utkání s Frýdkem, kdy se nevzdali ani za prakticky rozhodnutého stavu. A teď už vyhlíží zápas ve Vsetíně.

„Těším se, na Lapači je parádní atmosféra. Bude to ale hrozně těžký zápas, protože Vsetín se zvedá, má v poslední době dobré výsledky. Ale my tam jedeme pro tři body, které potřebujeme, abychom se zase dotáhli do první čtyřky," komentoval blížící se utkání v neděli dvoubodový útočník Václav Jankovský.

Fanoušci jsou jedním z trumfů Vsetína, který může proti Slavii vytáhnout. Sešívaní mají zase dle předzápasových prognóz hned několik statistických výhod – na venkovních kluzištích se jim daří, naopak Vsetínští doma zatím příliš nepřesvědčují. Ve prospěch Slavie navíc mluví i kvalitní výkon obránců, defenzíva Pražanů patří do čtyřky nejlepších, hokejisté z Lapače jsou ve stejné tabulce až čtvrtí od konce...

Po malátném začátku přišlo zlepšení

Návrat do druhé nejvyšší soutěže si asi na Lapači představovali trochu jinak. Vsetín sice v prvních dvou kolech dokázal doma porazit Ústí i silné Vary, v následujících 10 zápasech ale uspěl pouze dvakrát a postupně se propadl až na poslední příčku, kterou nějaký čas sdílel s Kadaní. Ve druhém vzájemném utkání proti ústeckému Slovanu ale zabral a od té doby sbírá body, sice ne nikterak pravidelně, přesto však stoupá tabulkou vzhůru.

4:2
Takové bodové rozložení mezi oběma soupeři platí před středečním zápasem. Slávisté už jednou na Lapači zvítězili, doma pak padli po nájezdech.

Vsetínští opravdu nejsou týmem, na jehož výkony by bylo jednoduché vsázet. Zápasy se sousedy v tabulce často končí v jejich neprospěch, proti favoritům se však hokejisté v legendárních zelených dresech zvládnou dobře nahecovat a obírat je tak o body – důkazem budiž například právě Karlovy Vary, které mají negativní bilanci jen se dvěma soupeři – s Českými Budějovicemi a právě se Vsetínem.

Zatímco sešívaní svého vyloženě ofenzivního lídra nemají a spoléhají se na vyrovnané výkony všech pětek, na soutoku Ostravice a Morávky spoléhají na Davida Březinu, který ve 30 zápasech nasbíral už 29 kanadských bodů. Jeho nejbližší pronásledovatelé už na něj koukají z velké dálky – bývalý slávista Jaroslav Markovič má na svém kontě o 8 bodů méně, třetí Radim Kucharczyk dokonce o 11.

Pražané už letos jednou lapač vyloupili, na konci září tady svého soupeře sestřelili 5:2, čtyřmi body tehdy zazářil Jiří Drtina a dvěma trefami se zaskvěl Zdeněk Doležal. Oba slávisté nebudou v sestavě chybět ani tentokrát, přikloní zatím vyrovnanou sérii vzájemných zápasů na svou stranu? Úvodní buly bude vhozeno ve středu v 17:30!

Autor Tomáš Pauček
Nepřehlédněte
ZPRÁVY Z KLUBU 19.4.2024

Klapka už pálí v NHL! Stihl první trefu i bitku

Slávistický odchovanec Adam Klapka ve svém šestém zápase v dresu Calgary poprvé skóroval. V noci na pátek otevřel skóre zápasu proti San Jose a pomohl svému týmu k výhře 5:1.

Číst více
MLÁDEŽ 18.4.2024

Luboš Jenáček povede juniory i v extralize!

Luboš Jenáček dovedl v právě skončené sezoně juniory jako hlavní trenér do extraligy, teď s nimi bude pokračovat i v nejvyšší soutěži. Slavia se s ním dohodla na pokračování u nejstarší mládežnické ...

Číst více
ROZHOVORY 18.4.2024

Havrdovo volno? Užil si lyžovačku v Itálii, chystá se i do exotiky

Ve Slavii hraje odmalička a v červenobílém dresu si postupně plní hokejové sny. Letos přidal v Edenu další sezónu za A-tým a klub si jeho služby pojistil i pro příští ročník. Jak dvaadvacetiletý ...

Číst více
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více