Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
PREVIEW
22. prosince 2017

Naposledy před Vánoci! Sešívaní přivítají v Edenu rozjetou Třebíč

Na nedělní Štědrý večer se chtějí slávisti doma pozitivně naladit dalším vítězství. Do Edenu ale přijíždí houževnatá Třebíč, která má v poslední době úchvatnou formu a stíhá sešívané v tabulce. Razýmův tým ale půjde do duelu sebevědomě a s chutí Třebíč poprvé v této sezoně porazit. Přijďte Slavii naposledy před Vánoci podpořit v boji o body – zápas na domácím ledě začíná v 17:00!

33. kolo: HC Slavia Praha vs. SK Horácká Slavia Třebíč

Porovnání týmů
6. místo (56 b.)
Postavení v tabulce
7. místo (51 b.)
86:71
Skóre
80:81
Jiří Drtina (8+15)
Nejproduktivnější hráč
Roman Erat (4+17)
Lukáš Krejčík (10 gólů)
Nejlepší střelec
Luboš Horký (9 gólů)
Jiří Drtina (8+15)
Nejproduktivnější obránce
Karel Nedbal (3+6)
Dominik Frodl 93,17 %
Patrik Polívka 87,62 %
Úspěšnost brankářů
Pavel Jekel 91,52 %
Lukáš Dostál 91,13 %
Karel Vejmelka 91,45 %
Vsetín – Slavia 2:4
Poslední zápas
Třebíč – Litoměřice 4:2

Na Třebíč velký pozor – tým z Vysočiny vyhrál z posledních 13 zápasů hned 11! Po nepovedeném začátku sezony, kdy tým schytával s menší nadsázkou jednu porážku za druhou, tak hokejisté Třebíče předvádí úchvatnou jízdu, kterou odnesly Budějovice, Karlovy Vary i Kladno. V tabulce už tak hokejisté s bílou hvězdou na dresech dýchají na záda i Slavii.

Útočné řady Třebíče vede zkušený Roman Erat

Až do začátku prosince Třebíč natahovala vítěznou sérii dokonce na sedm zápasů v řadě, což značilo o skutečně výborně formě. Po reprezentační pauze sice přišla porážka v Přerově, hned nato ale dokázala Horácká Slavia porazit doma Litoměřice 4:2.

Typické jsou pro úspěšnost Třebíče dvě věci – za prvé je to um vyhrávat nerozhodné zápasy. Poslední čtyři duely, které dospěly do prodloužení nebo nájezdů, získali svěřenci trenéra Martina Sobotky na svou stranu.

Dále pak Třebíč, podobně jako Slavia, spoléhá na velkou vyrovnanost útočných řad. V produktivitě nikdo příliš nevyniká, s 21 body (4+17) vede osmatřicetiletý Roman Erat, bratr reprezentačního kapitána Martina Erata.

Před pátečním duelem může jít Horácká Slavia do duelu proti té pražské sebevědomě i díky tomu, že oba letošní vzájemné zápasy vyhrála. Při tom prvním zastihla sešívané ve špatné formě na začátku sezony a v utkání zvítězila 3:2. Na domácím ledě pak Horáci vyhráli 2:0.

Slavii chybí zranění obránci, přesto vítězí

Na Lapači se rozstřílel hlavně Lukáš Krejčík, který dal dva góly a s deseti brankami se osamostatnil v tabulce střelců Slavie. V brance si zase vylepšil statistiky Dominik Frodl, který se pyšní úchvatnou úspěšnosti zákroků 93,17 %. To z něj dělá druhého nejlepšího brankáře celé ligy.

Slavia musí proti Třebíči vyhrát, aby udržela kontakt s první čtyřkou, kam chce patřit. Na čtvrtý Přerov sice sešívaní ztrácejí už čtyři body, mají ale zápas k dobru.

Dominik Frodl – druhý nejlepší brankář WSM Ligy

Sešívaní se vyhrabali ze tří porážek a dokázali na ně pozitivně odpovědět dvěma vítěznými zápasy. Ubojovaný duel s Frýdkem (5:4sn) Slavia potvrdila výborným vítězstvím na ledě Vsetína (4:2).

Doma v Edenu bude ale trenéru Razýmovi nejspíš znovu chybět důležitá obranná dvojice Novák, Drtina. „Je to hodně znát, oba jsou hrozně důležití hlavně při přesilovkách, kdy dělají spoustu bodů,“ komentoval absenci obou beků jejich spoluhráč Václav Jankovský.

Oba zranění borci už v Edenu individuálně trénují, jejich start v pátečním zápase je ale zatím spíše nepravděpodobný. Slavii chybí už od zápasu v Budějovicích 2. prosince.

Zbytek kabiny ale bude chtít stejně jako ve dvou posledních zápasech ukázat, že ho absence dvou klíčových hráčů nepoloží. Páteční předvánoční zápas v Edenu začíná v 17:00. Přijďte Slavii zase podpořit a nalaďte se s námi na nadcházející svátky dalším vítězstvím!

Autor Jakub Slunečko
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 24.4.2024

Extraliga bude jiný level. Věřím, že se dokážeme kvalitně připravit, říká Luboš Jenáček

Na poháru pro vítěze Ligy juniorů ještě pořádně nezaschlo šampaňské, trenér Luboš Jenáček už ale musí střádat plány na příští sezonu. „Víme, že nás jako nováčka nebude čekat v extralize nic ...

Číst více
MLÁDEŽ 25.4.2024

Startuje MS do 18 let i se slávistickou stopou

Konec dubna patří každoročně mistrovství světa hráčů do osmnácti let a i letos se na turnaji ve Finsku představí několik slávistických odchovanců. Do konečné nominace se nakonec probojovala hned ...

Číst více
ROZHOVORY 22.4.2024

Někdy si připadám jako komparz, směje se svému rodičovství Hrdinka

Nebyla to pro obránce Františka Hrdinku klasická sezóna, velkou její část odehrál kvůli zranění s mřížkou na obličeji. Typicky to u něj nevypadá ani teď, krátce po začátku volna se stal totiž poprvé ...

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.

Číst více