Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
OHLASY
22. prosince 2017

Parádní góly a přání fanouškům: Naberte energii, vzkazuje Endál

„Pro mě je každý gól hezký. Ať už vymícháš pět lidí, anebo tě to někde trefí do nohy,“ říkal skromný Lukáš Endál po posledním duelu před Vánoci. I díky jeho příspěvku se sešívaní mohli proti Třebíči radovat z výhry 4:1. U tři branek nechyběl právě borec z Havlíčkova Brodu. Trefil se v samostatném úniku i z nulového úhlu. Rozhodující však dle něj byla zvládnutá oslabení. „Oni své šance v přesilovkách nevyužili a my jsme si pak vytvořili příležitosti, které jsme proměnili.“

Poslední předvánoční zápas a derby dvou Slavií se vám povedlo na výbornou. Jaké bude hodnocení zápasů?
Tři body máme. Hra byla dobrá – až na ta vyloučení. Zvládli jsme je ale dobře ubránit. Před Vánoci ideální vítězství za tři body.

Co byste shledal jako rozhodují moment či aspekt hry, kterým jste soupeře přehráli?
Důležitá byla obráněná oslabení. To byl ten rozdíl. Oni své šance v přesilovkách nevyužili a my jsme si pak vytvořili příležitosti, které jsme proměnili. Takže klíčovým momentem byla dobře ubráněná oslabení.

2+1
Dva góly + asistence = tři body. Lukáš Endál proti Třebíči zažil povedený večer. „Končeně jsem to protrhl, protože ty góly mi tam úplně nepadaly jak v Brodě, tak tady,“ usmíval se Endál.

Povedený zápas to asi byl i z vašeho pohledu (3 body, 2+1). Jak svůj výkon hodnotíte?
Já bych nehodnotil výkon svůj, ale výkon celého týmu. Jak říkám pokaždé: Jsem rád, když můžu přijet a pomoct nějakou brankou. Když pak ještě zvládneme vyhrát, tak jsem šťastný dvojnásob. O to budou hezčí Vánoce – s vědomím, že jsem tady mohl být nápomocný. Taky jsem to konečně protrhl, protože ty góly mi tam úplně nepadaly jak v Brodě, tak tady. O Vánocích tak nebudu muset nad hokejem tolik přemýšlet.

Je ta satisfakce větší o to, že se vám povedlo vsítit pěkné branky? Hlavně váš gól z nulového úhlu stál za to…
Pro mě je každý gól hezký. Ať už vymícháš pět lidí, anebo tě to někde trefí do nohy. Každý gól je krásný. Neřešil bych nějak, jestli je hezký nebo ošklivý.

Dost šancí měla i Třebíč. V nich asi hodně pomohl Dominik Frodl. Je to tak?
Jednoznačně. Ta dobře zvládnutá oslabení a Dominik v brance, to byl proti Třebíči ten hlavní rozdíl. My jsme dali góly, oni jen jeden a pak už jim to Dominik zavřel. A zavřel to parádně.

Naberete energii na další domácí zápas, abyste nás mohli zase podpořit

Nebylo nepříjemné, že se muselo dost točit s formacemi? Po první třetině přestal nastupovat Marek Račuk a po druhé Jan Pohl.
Myslím si, že to nebylo nijak extra znát. Hrajeme všichni už nějaký ten pátek a víme, že tyto situace k hokeji zkrátka patří. Nikoho to negativně nepoznamenalo. Prostě jsme hráli dál a soustředili jsme se na každé střídání stejně.

Úspěšný střelec Lukáš Endál přeje všem sešívaným fanouškům hezké svátky.

Máte za sebou třetí výhru v řadě. Asi nabudí i fakt, že se po několika porážkách daří držet na vítězné vlně…
Já zase tolik mužstvo hodnotit nemohu, přece jen sem jezdím jen občas. Že se držíme nahoře, je určitě dobře. Máme samozřejmě cíl, že bychom se někde v těchto patrech tabulky chtěli pohybovat. Že se takhle před Vánoci povedlo zmáknout tak těžký domácí zápas, to je jen super. Když přijdou prohry, tak změna v tabulce přijde rychle. Když se vyhrává, budeme se držet v těch patrech, ve kterých se držet chceme.

Vánoce už určitě vyhlížíte stejně jako slávističtí fanoušci. Popřál byste jim něco?
Užijte si svátky. A naberete energii na další domácí zápas, abyste nás mohli zase podpořit. Bude to potřeba – budou nás totiž čekat Vary.

Autor David Soumar, Michal Toman
Nepřehlédněte
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Volno navíc je naše výhoda, pochvaluje si před semifinále Vosmík

V poslední minutě třetího čtvrtfinále svým gólem využil přesilovku, čímž poslal juniory do čtvrtfinále. Útočník Adam Vosmík tak výraznou měrou přispěl k tomu, že slávisté Porubu vyřadili v ...

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více
ROZHOVORY 26.3.2024

Když se nedařilo, fanoušci nás podrželi, oceňuje kapitán Knotek

Podobně jako celý tým i kapitán Slavie Tomáš Knotek zažil turbulentní sezónu. Do přípravy se sice zapojil až na konci, na začátku ročníku ale byl mezi nejlepšími střelci ligy. „Takovou zkušenost jsem ...

Číst více