Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
PREVIEW
26. prosince 2017

Naladit se na bitvu s Vary! Přiveze Slavia z Ústí další vítězství?

Období mezi Vánocemi a Silvestrem již tradičně vyplní také hokejová WSM liga. Kolotoč zápasů pokračuje dvěma koly. Slavia se v nich nejprve představí na severu Čech, kde vyzve Ústí nad Labem. Poté o body zabojuje doma v Edenu. V posledním utkání kalendářního roku vyjedou sešívaní na led proti Karlovým Varům. S jakou náladou do duelu s Energií vstoupí? O tom hodně napoví duel ve městě pod Střekovem. Červenobílí zatím dokázali v letošní sezoně Ústecké dvakrát porazit. Povede se jim stejný kousek i potřetí?

32. kolo: HC Slovan Ústí nad Labem vs. HC Slavia Praha

Porovnání týmů
10. místo (45 b.)
Postavení v tabulce
6. místo (59 b.)
98:119
Skóre
90:72
Daniel Vrdlovec (9+22)
Nejproduktivnější hráč
Jiří Drtina (8+15)
David Merta (14 gólů)
Nejlepší střelec
Lukáš Krejčík (10 gólů)
David Bernad (4+19)
Nejproduktivnější obránce
Jiří Drtina (8+15)
Jakub Soukup 91,01 %
Jan Růžička 90,57 %
Úspěšnost brankářů
Dominik Frodl 93,37 %
Patrik Polívka 87,62 %
Ústí – Litoměřice 4:1
Poslední zápas
Slavia - Třebíč 4:1

Sešívaní hokejisté se v minulém týdnu skvěle naladili na vánoční svátky. V posledních třech kole porazili Frýdek-Místek, Vsetín i Třebíč a připsali do tabulky pravdy důležitých sedm bodů. Naposledy přetlačili na domácím ledě Horáckou Slavii, která sice nejdřív „kousala“, pak si ale od červenobílých nechala nasázet čtyři branky a v Edenu se mohlo slavit. Dvěma góly a asistencí zařídil triumf Lukáš Endál, který se tak stal hrdinou utkání.

„Jsem rád, když můžu přijet a pomoct nějakou brankou. Když pak ještě zvládneme vyhrát, tak jsem šťastný dvojnásob. O to budou hezčí Vánoce – s vědomím, že jsem tady mohl být nápomocný. Taky jsem to konečně protrhl, protože ty góly mi tam úplně nepadaly jak v Brodě, tak tady. O Vánocích tak nebudu muset nad hokejem tolik přemýšlet,“ vyprávěl po vítězství ostrostřelec z Havlíčkova Brodu.

Bilance hovoří pro Slavii, získá další triumf?

Teď Slavii navíc čeká soupeř, na kterého by si mohla věřit a urvat další bodový jackpot. Vyráží totiž na sever Čech, kde změří síly s Ústím. V dosavadních dvou zápasech nenechala Severočechy ani jednou zvítězit. Na konci září přivezli svěřenci trenéra Razýma do Prahy těsnou výhru 2:1. O ni s postarali svými trefami Šafránek a Kubica.

Na začátku listopadu bylo vítězství Pražanů daleko jednoznačnější. Hosté z Ústí odjížděli z Edenu s vysokým přídělem osmi branek. Bodově zazářili především Endál, Kubica a Jankovský. První dva zaznamenali po dvou gólech a jedné asistenci, slávistická třiasedmdesátka naopak nasbírala jednu trefu a dvě přihrávky.

Přestože je tíží horší bilance, nepůjdou Ústečtí do duelu bez sebevědomí. Před Vánocemi totiž dvakrát vyhráli – Přerov porazili o dvě a Litoměřice o tři góly. Obzvlášť skalp Zubrů ústecké fanoušky hodně potěšil. Jak si povedou proti dalšímu z papírově silnějších soupeř? A prodlouží Slavia šňůru výher, nebo naopak bude muset kousat porážku? Zápas začíná na severu Čech v 18:00. Vítěz bude znám přibližně o dvě hodiny později.

Autor Martina Kramerová
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 24.4.2024

Extraliga bude jiný level. Věřím, že se dokážeme kvalitně připravit, říká Luboš Jenáček

Na poháru pro vítěze Ligy juniorů ještě pořádně nezaschlo šampaňské, trenér Luboš Jenáček už ale musí střádat plány na příští sezonu. „Víme, že nás jako nováčka nebude čekat v extralize nic ...

Číst více
ROZHOVORY 22.4.2024

Někdy si připadám jako komparz, směje se svému rodičovství Hrdinka

Nebyla to pro obránce Františka Hrdinku klasická sezóna, velkou její část odehrál kvůli zranění s mřížkou na obličeji. Typicky to u něj nevypadá ani teď, krátce po začátku volna se stal totiž poprvé ...

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zahrajte si proti slávistům na florbalovém turnaji Prague Clash

HC Slavia Praha vás zve na open air florbalový turnaj Prague Clash 2024, který se uskuteční od 10. do 12. května na Tatranu Střešovice. Turnaje pro mužské i ženské týmy ve formátu 3+1 se uskuteční i ...

Číst více