Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
PREVIEW
28. prosince 2017

Výzva jako hrom! Na Slavii dorazí lídr z Varů

Slávisté se v období okolo Vánoc rozjeli a nastřádali už čtyři výhry v řadě. Formu sešívaného celku však brzy čeká daleko větší prověrka, než byly duely s Frýdkem, Třebíčí nebo Vsetínem. Do Edenu totiž přijedou Karlovy Vary. Vedoucímu celku tabulky sice vyšly poslední dva zápasy, v prosinci se mu ale rozhodně nedaří podle představ. Které z mužstev si vylepší závěr roku bodovým ziskem? Získá triumf opět Energie, nebo Slavia dokáže urvat překvapivou výhru?

35. kolo: HC Slavia Praha vs. HC Energie Karlovy Vary

Porovnání týmů
5. místo (62 b.)
Postavení v tabulce
1. místo (68 b.)
95:74
Skóre
118:61
David Šafránek (7+18)
Nejproduktivnější hráč
Tomáš Rachůnek (10+20)
Lukáš Krejčík (11 gólů)
Nejlepší střelec
Jakub Flek
Petr Stloukal
Ondřej Beránek (všichni 12 gólů)
Jiří Drtina (8+15)
Nejproduktivnější obránce
Matic Podlipnik (10+17)
Dominik Frodl 93,40 %
Patrik Polívka 87,62 %
Úspěšnost brankářů
Filip Novotný 93,77 %
Tomáš Závorka 89,05
Ústí– Slavia 2:5
Poslední zápas
Karlovy Vary – Litoměřice 2:1p

Frýdek, Vsetín, Třebíč, Ústí. Ti všichni se museli v posledních zápasech sklonit před pražskou Slavií. Svěřenci trenéra Razýma po třech porážkách ze začátku prosince zabrali a začali kosit jednoho soupeře za druhým. K vítězné šňůře určitě pomohl i velký obrat s Frýdkem, kdy červenobílí dokázali smazat tříbrankové manko a triumfovat po nájezdech.

Sešívanou formu následně odnesly další tři týmy, naposledy severočeský Slovan. Ve městě pod Střekovem Pražané zvítězili 5:2. O branky se postarali Z. Doležal, Krejčík, Barák, Nedvídek a Račuk. Dvěma asistencemi se pak blýskli Endál s Šafránkem.

„Jsme rádi, že si odvážíme z Ústí tři body. Myslím, že jsme podali dobrý výkon, měli jsme dobrý pohyb. Jediné, čeho se musíme pro příště vyvarovat, jsou zbytečné fauly. Samozřejmě známe kvalitu soupeře, jeho hráči přesilovky umí využít. Povedlo se nám oslabení sice z větší části ubránit, ale příště nám to nemusí vyjít,“ hodnotil vítězný večer Jan Srdínko.

Slávisté sice dokázali, že momentálně na ledě skvěle bojují za jakékoliv konstelace (dali gól v přesilovce, v oslabení i klasické hře pět na pět), přesto byly vidět i určité chyby, kterých by se měli vyvarovat, jak přiznal asistent kouče Razýma.

Prosincová bilance? Vary i Slavia ji mají hodně podobnou

Pražský Eden, jenž se stal znovu nedobytnou pevností, ale v pátek čeká mač ligové extratřídy. Na vršovický led přijede karlovarská Energie, tým, který vede tabulku WSM ligy. Ani on však základní částí neprochází bez úhony. Na začátku prosince dokonce dvakrát za sebou prohrál – se Vsetínem a Třebíčí. Pak následovaly výhry s Ústím a Benátky, prohra na Kladně a vítězství proti Přerovu i Litoměřicím. Celková bilance za prosinec? Čtyři triumfy a tři porážky. Ta slávistická? Úplně stejná.

Jediný rozdíl lze vidět v bodovém zisku. Zatímco Energie dvakrát prohrála po nájezdech a jednou zvítězila v prodloužení, sešívaným většinou skončil zápas po základní hrací době – jen jednou prohráli v prodloužení a jedinkrát se radovali po nájezdech.

V sestavě soupeře si musí sešívaní dávat pozor hlavně na ostrostřelce Tomáše Rachůnka, Jakuba Fleka nebo Petra Stloukala. A také na produktivního obránce Matice Podlipnika, jenž v letošní sezoně nasbíral už 27 kanadských bodů. I ze slávistické útočné letky jde strach. Obzvlášť pokud z Havlíčkova Brodu opět dorazí Lukáš Endál.

Zápas začíná v Edenu v 17:00 a fanoušci se rozhodně mají na co těšit. Poslední utkání kalendářního roku roku a šlágru kola by slušela vysoká návštěva, všichni červenobílí příznivci by proto měli být při tom.

Autor Martina Kramerová
Nepřehlédněte
ZPRÁVY Z KLUBU 19.4.2024

Klapka už pálí v NHL! Stihl první trefu i bitku

Slávistický odchovanec Adam Klapka ve svém šestém zápase v dresu Calgary poprvé skóroval. V noci na pátek otevřel skóre zápasu proti San Jose a pomohl svému týmu k výhře 5:1.

Číst více
MLÁDEŽ 18.4.2024

Luboš Jenáček povede juniory i v extralize!

Luboš Jenáček dovedl v právě skončené sezoně juniory jako hlavní trenér do extraligy, teď s nimi bude pokračovat i v nejvyšší soutěži. Slavia se s ním dohodla na pokračování u nejstarší mládežnické ...

Číst více
ROZHOVORY 18.4.2024

Havrdovo volno? Užil si lyžovačku v Itálii, chystá se i do exotiky

Ve Slavii hraje odmalička a v červenobílém dresu si postupně plní hokejové sny. Letos přidal v Edenu další sezónu za A-tým a klub si jeho služby pojistil i pro příští ročník. Jak dvaadvacetiletý ...

Číst více
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více