Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
PREVIEW
9. ledna 2018

Novoroční restart: Boj o první výhru roku 2018 proti „Dukle“ Litoměřice

V roce 2018 to zatím není úplně ono, Slavia v novém roce na body zatím nedosáhla. Tuto nelichotivou skutečnost se sešívaní pokusí změnit proti Litoměřicím. Ty jsou sice až čtvrté od konce, elitní osmičku celků však mají na dostřel. Body tak v domácím prostředí nebudou chtít dát zadarmo. Proti sešívaným navíc bude stát dravé mládí, které dostává díky projektu s pracovním názvem Dukla v Litoměřicích hodně prostoru.

38. kolo: HC Stadion Litoměřice vs. HC Slavia Praha

Porovnání týmů
11. místo (50 b.)
Postavení v tabulce
6. místo (64 b.)
90:112
Skóre
100:84
Vítězslav Bílek (13+14)
Nejproduktivnější hráč
David Šafránek (8+19)
Vítězslav Bílek (13 gólů)
Nejlepší střelec
Lukáš Krejčík (11 gólů)
Aleš Pavlas (5+14)
Nejproduktivnější obránce
Jiří Drtina (8+15)
Tomáš Král 91,4 %
Martin Michajlov 91,4%
Úspěšnost brankářů
Dominik Frodl 93,3 %
Patrik Polívka 87,6 %
Litoměřice – Kadaň 5:1
Poslední zápas
Slavia – Přerov 1:2

Tři vstřelené branky, dvě prohry a propad o dvě příčky. Slávistům zatím rok 2018 příliš štěstí nepřinesl. Razýmovi svěřenci do něj vstoupili náročným duelem proti Kladnu, který nevyšel dle jejich představ.

Bídná produktivita. Jedinou branku v posledním duelu obstaral Martin Šagát. Na body to proti Přerovu nestačilo. Napraví sešívaní neúspěch v Litoměřicích?

Neúspěch proti silným Rytířům chtěli červenobílí odčinit doma proti Přerovu. Znovu se ale potvrdilo, že jsou Přerovští soupeřem, který může kousat. Výsledkem byla těsná prohra 1:2.

Podle sešívaných byla hlavním důvodem neúspěchu nedisciplinovanost a mdlá hra v nerovnoměrném počtu na ledě – jak v přesilovkách, tak v neubráněných oslabeních.

„Měli jsme strašně moc vyloučených a to nás sráží. Nemůžeme hrát pořádně pět na pět. Buď se hraje přesilovka nebo oslabení, což pro průběh zápasu není moc dobré. Navíc se nám teď nedaří ani v našich přesilovkách,“ lamentoval po posledním zápase Jiří Doležal.

Černá série u konce. Rozjíždí se Litoměřice?

Zbytečné fauly ovoce nepřinesou ani proti Litoměřicím. Stadion se znovu bude chtít opřít o výkony dravého mládí. Litoměřičtí totiž do aktuální sezony vstoupili se zajímavou koncepcí. Tým spoléhá na pět, šest zkušených borců a zbylý prostor věnuje nadějným mladíkům. Jasným tahounem je Vítězslav Bílek, kolem kterého se točí zástup talentovaných mladíků.

9
Už to vypadalo, že série nezdarů protáhne na rovných deset zápasů. Neúspěchy ale dokázali Litoměřičtí napravit proti Benátkám a Kadani, jsou tak na vítězné vlně.

Litoměřice tak díky projektu s pracovním názvem Dukla dodaly nejednoho borce i na nedávno skončené MS dvacítek. Kádrem Litoměřic postupně prošli například Kryštof Hrabík, Radovan Pavlík nebo Petr Kodýtek.

Nebyli však jediní, kdo bojoval o místo v reprezentaci a prošel předtím litoměřickým klubem. „Někteří hráči patřili do širšího kádru dvacítky a do konečné nominace na šampionát se pak nedostali, ale zvedli konkurenci. Pokud ji máte, hráči pak samozřejmě jinak pracují a trénují,“ říkal v Buffalu webu hokej.cz Miroslav Přerost, asistent kouče dvacítky Filipa Pešána.

Jedním z hráčů, kteří do Litoměřic přišli v rámci projektu „Dukla“, je i Kryštof Hrabík. Přes Litoměřice si probil cestu až na MS do Buffala. (foto: hcstadion.cz)

Vstup do aktuálního ročníku WSM Ligy se Stadionu skutečně vedl. Mládí zářilo nebo minimálně se zkušenějšími týmy drželo krok. Pak ale přišel závěr listopadu a trápení...

Trápení trvající měsíc. Měsíc, za který v Litoměřicích vybojovali jediný bod. Stadion prohrál celkem devět utkání v řadě a zdálo se, že šňůra neúspěchů nebere konce. Litoměřické probudily až dvě „osmičky“ utržené na přelomu roku.

Doma nestačili na Kladno (1:8) a venku na Přerov (3:8). Paradoxně až dvě vysoké porážky dokázaly Severočechy nastartovat. Od té doby totiž jedou – doma nasázeli pět branek jak Benátkám (5:4), tak Kadani (5:1). A brousí si zuby na sešívané...

Jak si Pražané proti rozjetému Stadionu povedou, bude jasné ve středu v podvečer. Úvodní buly bude vhozeno v litoměřické Kalich aréně v 18.00.

Autor David Soumar
Nepřehlédněte
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Ukázali jsme naši sílu, deset gólů je jen bonus, ví Polák

Pěti body (3+2) se výrazně podílel na první výhře juniorů v semifinále proti Šumperku. I díky Vojtěchu Polákovi slávisté vyhráli úvodní zápas v Edenu 10:2. „Jsem rád, že jsem to konečně protrhnul a ...

Číst více
ZÁPASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Junioři ovládli první semifinále, Šumperku nastříleli deset gólů

Slávističtí junioři odstartovali v Edenu semifinálovou sérii proti Šumperku jednoznačným vítězstvím 10:2, hattricky se blýskli Vojtěch Polák a Viktor Štípek. Druhý duel je na programu v pátek od ...

Číst více
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více