Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
OHLASY
11. ledna 2018

Největší problém? Časté fauly, přiznal po prohře uzdravený Růžička

Celých osmnáct dní. Tak dlouho chyběl Antonín Růžička v sestavě Slavie. Čtyřiadvacetiletého obránce skolila těžká angína, a tak musel slávistické výsledky dlouho sledovat jen jako divák. Do ostrého duelu se vrátil na severu Čech, kde se červenobílí střetli s litoměřickým Stadionem. I tentokrát však museli spolknout hořkou pilulku v podobě prohry. „Sráží nás vyloučení. Utkání nám vůbec nevyšlo,“ smutnil po negativním výsledku středeční kapitán.

Slávisté v Litoměřicích nedali ani gól a po marné snaze dotáhnout skóre prohráli 0:2. Jak byste utkání popsal?
Utkání nám vůbec nevyšlo podle našich představ. Je těžké k tomu něco říct. Nedělali jsme to, co jsme chtěli. Třeba co se týče taktiky, hry v oslabení…V poslední době nás sráží častá vyloučení a ani tenhle zápas nebyl výjimkou. Bylo tam hodně faulů, nedařilo se nám a z toho pramenil i výsledek.

2
Tolik branek Slavia dostala kvůli svým středečním faulům. Stadion využil hned dvě přesilovky.

Poukázal jste na množství faulů. Z čeho povětšinou plynuly? Ze zbytečných chyb na vaší straně?
Myslím si, že je to mix všeho. Některé fauly by se asi stát neměly. Ale není úplně jednoduché to posoudit.

Narazili jste na tabulkově horšího soupeře, přesto vás dokázal porazit. Byly Litoměřice tak dobré, nebo jste jim výhru usnadnili svým výkonem?
Tentokrát se nám opravdu moc nedařilo, ale je to těžká otázka. Nechci vůbec žádného soupeře srážet. My když hrajeme to, co máme, jsme schopní porazit kohokoliv. I ze špičky tabulky.

Už je to asi ohraná písnička, ale co říct k výkonu Dominika Frodla, který až do konce držel nadějě na zvrat svými skvělými zákroky v brankovišti.
Frodo chytá, a chytal i minulou sezonu, pořád stejně dobře. Dá se říct, že spíš perfektně. My musíme poděkovat za všechny ty zápasy, nejen za ten poslední.

Slavii se kvůli zraněním a nemocím takřka rozpadla obrana. Navíc se musí obejít bez zkušené dvojice Novák-Drtina. Jak moc je tahle situace obtížná?
Honza Novák s Jirkou Drtinou jsou pilíře obrany, takže je to znát. Na druhou stranu přišli mladí kluci, kteří hrají taky dobře. My musíme dělat to, co umíme a soustředit se na to, aby každý hrál, co má.

Následky pauzy? Bolely mě nohy, říká o návratu Růžička

Na led jste se vrátil po zdravotní pauze, co ji způsobilo.
Měl jsem angínu, bral antibiotika a nemohl jsem dělat vůbec nic. Byl jsem sedmnáct dní mimo.

Jak jste se při zápase cítil. Byla vynucená přestávka znát?
Do zápasu jsem naskočil po dvou trénincích, takže to bylo těžké, ale dalo se to zvládnout. Měl jsem trochu problémy s dechem, bolely mě nohy. Byl jsem vlastně třetí den na ledě, o tom se říká, že je kritický. Takže to určitě nebylo jednoduché.

Slavia si v Litoměřicích připsala už třetí porážku v novém kalendářním roce. Co chybí k tomu, aby se sešívaní fanoušci opět mohli radovat z bodů?
Nemůžu hodnotit všechny tři zápasy, protože ty předchozí dva jsem kvůli nemoci nemohl ani sledovat. Ale s tímhle se potýkáme celou sezonu. Máme šňůru výher, pak třeba tři porážky, pak se nám zase daří. Je to jako na houpačce. Těžko říct.

V sobotu vás čekají Benátky, kterým se v poslední době vůbec nedaří. Jak se na protivníka připravit, aby si ani tentokrát neodvezl body?
Snažíme se na každého soupeře připravit stejně dobře. Ať jde o Budějovice nebo o Benátky. Liga je vyrovnaná, všichni hrají dobře. My dokážeme hrát s lepšími i horšími týmy různě. Ale musíme se teď připravit tak, aby to vyšlo dobře a zase jsme najeli na vítěznou vlnu.

Autor Martina Kramerová
Nepřehlédněte
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Ukázali jsme naši sílu, deset gólů je jen bonus, ví Polák

Pěti body (3+2) se výrazně podílel na první výhře juniorů v semifinále proti Šumperku. I díky Vojtěchu Polákovi slávisté vyhráli úvodní zápas v Edenu 10:2. „Jsem rád, že jsem to konečně protrhnul a ...

Číst více
ZÁPASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Junioři ovládli první semifinále, Šumperku nastříleli deset gólů

Slávističtí junioři odstartovali v Edenu semifinálovou sérii proti Šumperku jednoznačným vítězstvím 10:2, hattricky se blýskli Vojtěch Polák a Viktor Štípek. Druhý duel je na programu v pátek od ...

Číst více
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více