Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY - MLÁDEŽ
13.1.2018

Starší dorost dotahoval marně, Kometa si odváží výhru

NAD13, sobota 13.1.2018, Slavia - Kometa Brno
Slavia
3:5
1:1, 0:2, 2:2
Kometa Brno

Branky a nahrávky: 9. Vlček (Hasil, Zderadička), 42. Vaniš (Fiala), 43. Všetečka (Brož) – 7. Caha (Vašíček, Zajíček), 24. Caha, 24. Meluzín (Kavický, Popelka), 42. Popelka (Kavický, Sedláček), 50. Kunc (Studený). Rozhodčí: Horáček – Kubíček, Šimánek. Vyloučení: 4:4. Využití: 2:1. Diváci: 125. Střely na branku: 54:30. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:3, 2:3. 2:4. 3:4. 3:5.

Sestavy

Slavia

Pánek (24. Málek) – Fiala, Mareček, Zderadička, Macek, Srdínko, Holý – Brož, Všetečka, Havrda, Hradil, Hasil, Vlček, Vaniš, Petrák, Klapka

Kometa Brno

Kašpar – Sedlaček, Kučeřík, Sedláček, Vašíček, Gloz, Studený – Popelka, Caha, Minárik, Meluzin, Zajíček, Rašovský, Kavický, Kunc, Kadlic

Slávističtí starší dorostenci v utkání 14. kola ELIOD extraligy nestačili na brněnskou Kometu a prohráli 3:5. Přestože si na začátku vypracovali velký tlak, do vedení se dostal soupeř a sešívaní museli dotahovat. Po vyrovnání v závěru první třetiny se však dostali na koně hosté a i když jim Slavia byla neustále na dostřel, otočit skóre se jí nepodařilo. Kometa si tak odváží tříbodový zisk.

I když si slávisté na začátku duelu vytvořili v obranném pásmu Komety slušný tlak, úvodní branku se jim ani z několika příležitostí vsítit nepovedlo. Jejich soupeř byl na druhé straně ledové plochy úspěšnější. Zkraje 7. minuty dostal před domácí svatyni dobrou přihrávku z pravého kruhu Robin Caha a z bezprostřední blízkosti prudce vypálil. Pánek jeho pokus vyrazil, na následnou dorážku už však nestačil.

Přestože se domácí snažili, co mohli, žádnou větší šanci si před hostující klecí nedokázali vypracovat. Vlček z předbrankového prostoru přestřelil a neuspěl ani Hradil s nepříjemným pokusem z úhlu.

V závěru prvního dějství se však sešívaní přece jen dočkali. Po faulu na Brože byla Kometa nucena hrát dvouminutové oslabení. A na svou nedisciplinovanost doplatila. Domácí sevřeli Brňany v jejich obranné třetině a nepřestávali zkoušet Kašparovu pozornost. Za jeho záda pak dostal kotouč povedenou tvrdou ranou Šimon Vlček.

Prostřední perioda se Slavii vůbec nevyvedla tak, jak si představovala. Místo dostihů o průběžné vedení hned dvakrát kapitulovala. Nejprve se trefil ve 24. minutě Robin Caha. A to poměrně kuriózně. Z takřka nulového úhlu nahodil na Pánka a tomu propadl puk škvírkou mezi tyčkou a krkem přímo pod víko.

Následně Pánek inkasoval znovu. Ještě v téže minutě se proti němu v rychlém brejku rozjela dvojice Brňanů. Po přiklepnutí od Kavického pak slávistického brankáře propálil střelou z mezikruží .

Červenobílí trenéri se pak uchýlili ke střídaní gólmanů. Místo Pánka nastoupil na led Málek a okamžitě předvedl fantastický zákrok. Proti dvěma Moravanům, kteří se dostali do samostatného úniku, vytasil několik výborných zákroků a znemožnil jim, aby dostali kotouč do slávistické klece.

Střelecké dostihy nepomohly, Brno pálilo ostrými

Mladí slávisté neustali v aktivitě a za svou snahu byli v čase 41:01 odměněni. Jiří Vaniš vyslal od modré prudkou přízemní dělovku, která Kašpara hodně vystrašila. Když už to vypadalo, že své betony sklapl včas, objevil se puk za jeho zády a doklouzal až za brankovou čáru.

Radost z kontaktní trefy ale domácím příliš dlouho nevydržela. Ještě v téže minutě Kometa opět pozměnila výsledek. Málek sice dlouho střelám Adama Popelky odolával, tentokrát už na jeho pokus nestačil.

Takřka o minutu později, v čase 42:53, rozveselil červenobílou střídačku Robin Všetečka, jenž zužitkoval slávistickou přesilovku. Brož se proháčkoval až ke Kašparovi a chtěl zblízka zakončit, v poslední chvíli si ale střelu rozmyslel a přihrál právě volnému Všetečkovi, před nímž zela prázdná branka. Sešívaná osmička napálila kotouč do sítě a opět dotáhla Slavii na rozdíl jediného gólu.

Pak ale mužstvo z Edenu doplatilo na vlastní nedisciplinovanost a Kometa ve dvojnásobné přesilovce udeřila. Pátý zásah Moravanů zaznamenal po rychlé akci Michal Kunc. Slavia se sice ze všech sil snažila ještě s výsledkem něco udělat, to už se jí ale nepovedlo. Kometa si tak připsala vítězství 5:3.

Odmakaný zápas. Škoda promarněných šancí, myslí si Málek

Přestože si slávisté vypracovali v zápase s Kometou velké množství šancí, byl to naopak soupeř na druhé straně hřiště, kdo se víckrát radoval ze vstřelené branky. Zápas byl náročný i pro gólmana Romana Málka, který naskočil za svého parťáka Pánka ve 24. minutě. A i když za svá záda pustil dva góly, za svůj výkon se rozhodně nemusel stydět.

Porážka ho po zápase hodně mrzela. Obzvlášť proto, že Slavia předvedla slušný výkon. „Z naší strany to byl dobře odmakaný zápas. Kluci odvedli na ledě dobrou práci. Myslím, že jsme hráli jako tým, jen nám tam nepadlo tolik branek. Příště to snad vyjde,“ hodnotil strážce sešívané svatyně.

A přidal i důvody, jež vedly k tomu, že si Kometa odvezla z Edenu tříbodový zisk. „Měli jsme tam několik šancí. Kolikrát stačilo trefit odkrytou branku. Bohužel jsme je neproměnili. Kometa byla důrazná, byla dobrá v útočném pásmu. Když se do něj dostala, dokázala ho udržet.“

Sám nastoupil na led v ošemetné situaci. Poté, co Pánek třikrát inkasoval. S nečekaným nasazením se musel rychle vypořádat a zkoncentrovat síly. „Bylo to určitě těžké, protože člověk je ztuhlý a zmrzlý, musí rychle začít a předvést co nejlepší výkon,“ řekl k události ze začátku prostřední periody.

V brankovišti si ale vedl se ctí. Ačkoliv musel dvakrát lovit kotouč ze sítě, předvedl i několik výtečných zákroků. Na ně ale tolik nehleděl, k vítězství totiž nepomohly. Proto se už soustředí na další duel. Chce, aby v něm Slavia opět triumfovala. „Přeju si výhru za tři bodíky. A možná i tu nulu na konto,“ uzavřel.

Ohlasy trenérů

Josef Beránek (HC Slavia Praha): „Myslím, že jsme odehráli dobré utkání. Soupeř byl výborný v produktivitě. Naši hráči hráli až do konce, snažili se vyrovnat. Všichni to odmakali a to je pro nás důležité. Někdy se stane, že odehrajme dobré zápasy a vyhrát se nepovede.“

Marek Moskal (HC Kometa Brno): „Myslím, že to byl kvalitní zápas. Slavia je výborný tým. V podstatně jsme hráli na tři pětky jako soupeř, protože jsme za sebou měli těžký zápas na Kladně. Měli jsme za sebou navíc i šňůru porážek, takže jsme rádi, že jsme to zvládli proti Kladnu i proti Slavii. Dnes to pro nás jsou zlaté tři body. Klukům patří poděkování za nasazení a bojovnost.“

Autor Martina Kramerová
Nepřehlédněte
ZÁPASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Junioři ovládli první semifinále, Šumperku nastříleli deset gólů

Slávističtí junioři odstartovali v Edenu semifinálovou sérii proti Šumperku jednoznačným vítězstvím 10:2, hattricky se blýskli Vojtěch Polák a Viktor Štípek. Druhý duel je na programu v pátek od ...

Číst více
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Volno navíc je naše výhoda, pochvaluje si před semifinále Vosmík

V poslední minutě třetího čtvrtfinále svým gólem využil přesilovku, čímž poslal juniory do čtvrtfinále. Útočník Adam Vosmík tak výraznou měrou přispěl k tomu, že slávisté Porubu vyřadili v ...

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více