Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY
13.1.2018

Série proher je fuč! Slavia rozstřílela Benátky

39. kolo, sobota 13.1.2018, Slavia - Benátky
Slavia
5:0
1:0, 0:0, 4:0
Benátky

Branky a nahrávky: 12. Nedvídek (Šafránek, Jankovský), 42. Nedvídek (J. Novák, Šafránek), 46. Šafránek (Jankovský, Nedvídek), 52. Jankovský (Šafránek, Šmíd), 53. Z. Doležal (Šagát). Rozhodčí: Sýkora, Vokřál – Beneš, Štofa. Vyloučení: 7:7, navíc Jandejsek (BEN) 10 min. OT. Využití: 2:0. Diváci: 781. Střely na branku: 34:30. Průběh utkání: 5:0.

Sestavy

Slavia

Frodl – Barák, J. Novák, Kasík, Šmíd, J. Holý, A. Růžička, Štibingr – L. Krejčík, Račuk, Z. Doležal – Jankovský, Šafránek, Nedvídek – Zigo, Šagát, M. Ondráček – J. Doležal, Kubica, Furch

Benátky

Kořenář – Husa, T. Hanousek, Kunst, Jan Bednář, Mirochnikov, Jandejsek, Tržický – Hrníčko, Bittner, Psota – Z. Král, Chrtek, Hrabík – R. Veselý, Kuťák, Wiencek

Slávisté za sebou měli před domácím kláním s Benátkami nelichotivou sérii tří proher. Do sestavy se však vrátil uzdravený kapitán Jan Novák a jeho přítomnost jako by Pražany probudila. Sešívaní byli výrazně hladovější než jejich soupeř a benátecká obrana byla celý zápas v permanenci. Duel nakonec rozhodla třetí třetina, v níž červenobílí překonali unavenou defenzivu hostů hned čtyřikrát a dokráčeli si pro zisk všech tří bodů.

Šafránek se po výborné přihrávce Jankovského ocitl na levé straně útočné třetiny úplně sám. Nezazmatkoval, sjel si s pukem na vrchol kruhu a s hlavou nahoře našel na brankovišti volného Lukáše Nedvídka, jenž z první zametl puk pod víko.

Sešívaní se proti Benátkám ujali vedení ve 12. minutě a rázem se na ledě začali dít věci. Na Nedvídkovu úvodní trefu mohl navázat Krejčík, jenž se dostal ke kotouči po špatném vyhození hostujícího brankáře. Zívala na něj úplně prázdná branka, jenže puk nakonec jen zaduněl o zadní mantinel.

Těsně před pauzou ujeli do přečíslení Šafránek s Nedvídkem. První jmenovaný měl prostor ke střele, ale rozhodl se pro přihrávku na střelce úvodní branky a tu zblokoval benátecký obránce.

V kabině si zřejmě oba trenéři vzali stranou obránce, protože ve druhé části diváci v Edenu moc velkých šancí neviděli. A to i přesto, že si oba týmy zahráli několik přesilovek. Upozornila na sebe ovšem nová akvizice domácích Tomáš Zigo. Tomu nahrál zpoza branky mezi kruhy Ondráček, ale bekhendové zakončení slovenského útočníka Kořenář vytěsnil mimo tři tyče.

Posledních dvacet minut vyšlo slávistům na výbornou

Brankář, který se zasloužil na nedávném mistrovství světa juniorů o postup Čechů do semifinále, si ale na začátku třetí části vybral slabší chvilku. To když za záda propustil nepovedenou střelu Lukáše Nedvídka.

A o pár minut později vybuchly tribuny v Edenu znovu, když domácí využili početní výhodu. Po nahození od modré se strhla před Kořenářem mela, v níž se nejrychleji zorientoval David Šafránek a bez potíží zakončil.

Kořenář lovil puk ze sítě ještě dvakrát. Nejprve dorazil za jeho záda Šmídovo odražené nahození Václav Jankovský a pomyslného „bůra“ dokonal Zdeněk Doležal. Ten se několika šikovnými kličkami propracoval až před hostujícího gólmana, kterého s přehledem překonal.

Žádnou další branku už žádný z gólmanů nedovolil. Domácí si tak v pohodě dokráčeli pro zisk všech tří bodů a přerušili nelichotivou sérii proher.

Ohlasy trenérů

Jan Srdínko (HC Slavia Praha): „Jsme spokojení s výsledkem a se ziskem tří bodů, ale předvedená hra nebyla úplně podle našich představ. Dvě třetiny jsme hráli křečovitě, chyběl nám důraz v zakončení a v naší hře bylo hodně nepřesností. Po třetí brance to ale z kluků spadlo, ožili jsme, začali jsme na ledě dominovat a vytvářeli jsme si jednu šanci za druhou. Na tohle musíme navázat.“

Jiří Kudrna (HC Benátky nad Jizerou): „Myslím, že jsme odehráli dobré utkání. Dvě třetiny jsme hráli se Slavií vyrovnanou partii. Škoda, že jsme nevyužili nějakou střeleckou příležitost. Čtyřicet minut jsme hráli dobrý zápas, ale domácí bohužel rozhodli ve třetí třetině a můžeme jim jenom pogratulovat ke třem bodům. Za první dvě periody si ale kluci zaslouží pochvalu.“

Autor Michal Toman
Nepřehlédněte
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Volno navíc je naše výhoda, pochvaluje si před semifinále Vosmík

V poslední minutě třetího čtvrtfinále svým gólem využil přesilovku, čímž poslal juniory do čtvrtfinále. Útočník Adam Vosmík tak výraznou měrou přispěl k tomu, že slávisté Porubu vyřadili v ...

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více
ROZHOVORY 26.3.2024

Když se nedařilo, fanoušci nás podrželi, oceňuje kapitán Knotek

Podobně jako celý tým i kapitán Slavie Tomáš Knotek zažil turbulentní sezónu. Do přípravy se sice zapojil až na konci, na začátku ročníku ale byl mezi nejlepšími střelci ligy. „Takovou zkušenost jsem ...

Číst více