Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
PREVIEW
27. srpna 2003

Tipsport Cup končí, Slavia hostí Bílé Tygry

Ve čtvrtek 28.8. od 17 hodin odehrají slávističtí hokejisté s libereckými Bílými Tygry své poslední utkání v Tipsport Cupu. Pro mistry z Edenu je to první utkání po návratu z Mercure Cupu v německém Norimberku, na kterém skončili druzí za Manheimem. Liberečtí od posledního duelu se Slavií sehráli šest přípravných zápasů, z nichž pouze dva vyhráli.

Smolnou šňůru nastartoval duel s Kladnem, se kterým Bílí Tygři prohráli 3:5. Poté prohráli před domácím publikem se Spartou 2:5. První výhru si připsali v utkání s CSKA Moskva, které zdolali po boji 6:4. Za hosty z Moskvy nastoupili i brankař Dušan Salfický a ex-slávistický obránce Jan Hejda. Pak ovšem následovala pohárová prohra na domácím ledě s Kladnem 1:3 a porážka 0:3 s Berounskými Medvědy. Smolnou šňůru se podařilo přerušit až v přátelském utkání s Energií Karlovy Vary, které Tygři vyhráli 4:1.

Slavia odehrála od pohárového utkání s Libercem osm utkání, z nichž má bilanci 2-2-4. Obou výher se Slavia dočkala v Norimberku na Mercure Cupu. Nejprve slávističtí hokejisté vyhráli nad Norimberkem 2:0 a oplatili tak soupeři porážku s domácího prostředí, druhou výhru slavili mistři z Edenu v utkání s Kolínem nad Rýnem, které vyhráli 5:3.

Liberec od posledního zápasu se Slavií do kádru nepřivedl žádnou posilu, klub naopak v rámci zužování kádru umístil několik hráčů na střídavý start do prvoligových klubů. Mladíci Ovčačík, Jech, Pabiška, Jareš a Víšek budou hrát v prvoligovém Berouně, obránce Robert Pospíšil zřejmě zamíří do Ústí nad Labem. Tam bude hrát i útočník Jiří Kudrna, obránce Aleš Vála zase bude působit v Mladé Boleslavi.

Po sezóně do klubu přišli zkušený gólman Oldřich Svoboda, obranné duo ze Sparty Nedvěd - Jiruš a útočníci Lubomír Korhoň a ze Slovenska Rudolf Verčík. Klub zatím opustili Jan Kudrna do Třince a Vítězslav Jankových, který bude hostovat na Kladně. Stále Bílí Tygři jednají s olympijským vítězem z Nagana Jiřím Šlégrem, přestup už je na spadnutí.

V dresu Slavie se zápase neobjeví Pavel Kolařík, který má zlomený palec a Tibor Schneider, který si obnovil zranění palce, prostor opět dostane v obraně od úterka "podepsaný" Ivan Droppa. Kanonýr Michal Sup, který si zlomil poslední kůstku na ukazováčku, by měl do zápasu nastoupit.

Trenéru Jandačovi budou chybět zranění Jaroslav Nedvěd a útočníci Pavel Kábrt, Radoslav Kropáč a Rudolf Verčík.

Tipsport Cup

1 HC Sparta Praha       6 5 1 0 21:7  11 
2 HC Rabat Kladno       6 2 2 2 15:17  6 
3 HC Slavia Praha       5 0 4 1  6:8   4 
4 HC Bílí Tygři Liberec 5 0 1 4  8:18  1 

Sestavy v posledním zápase

Bílí Tygři Liberec: Svoboda - Moravec, Šmíd, Jiruš, Krstev, Ovčačík, Kočí, Čakajík, Holub - Korhoň, Straka, Hájek - Rozsíval, Plodek, Procházka - Novák, Kašpařík, Musil - Jech, Šulc, Klimenta Trenéři Jandač, Dvořák, Jar. Nedvěd st.

Slavia Praha: Málek - Novák, Droppa, Graňák, Pojkar, Staněk, Kuntoš - Antoš, Beránek, Martinec, Čermák, Hruška, Dlouhý, Kopecký, Jaroš, Šaffer, Červenka, Fadrný, Tomica


Zde na libereckém webu si můžete prohlédnout fotografie z prvního pohárového zápasu v Liberci
Autor Jan Beneda, Radek Vokál
Nepřehlédněte
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Ukázali jsme naši sílu, deset gólů je jen bonus, ví Polák

Pěti body (3+2) se výrazně podílel na první výhře juniorů v semifinále proti Šumperku. I díky Vojtěchu Polákovi slávisté vyhráli úvodní zápas v Edenu 10:2. „Jsem rád, že jsem to konečně protrhnul a ...

Číst více
ZÁPASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Junioři ovládli první semifinále, Šumperku nastříleli deset gólů

Slávističtí junioři odstartovali v Edenu semifinálovou sérii proti Šumperku jednoznačným vítězstvím 10:2, hattricky se blýskli Vojtěch Polák a Viktor Štípek. Druhý duel je na programu v pátek od ...

Číst více
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více