Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
PREVIEW
18. ledna 2018

Slávisté vyhlíží ligový šlágr. Do Edenu přijede lídr z jihu Čech

Prověrka toho nejvyššího stupně. Slavia díky dvěma vítězstvím v řadě opět najela na vítěznou vlnu a pro slávistické fanoušky je začínající nový rok hned o něco veselejší. Rozjíždějící se sešívaný expres se však pokusí zbrzdit jihočeský Motor. S momentálně vedoucím celkem WSM ligy mají červenobílí v letošní sezoně negativní bilanci. Ve dvou duelech na půdě Budvar arény ani jednou nedokázali triumfovat, v prozatím jediném zápase v Edenu ale zvládli Budějovice přehrát těsným výsledkem 2:1. Povede se domácímu celku ve vlastním prostředí favorita opět zaskočit?

41. kolo: HC Slavia Praha vs. HC Motor České Budějovice

Porovnání týmů
6. místo (70 b.)
Postavení v tabulce
1. místo (85 b.)
107:87
Skóre
113.65
David Šafránek (9+22)
Nejproduktivnější hráč
Václav Nedorost (14+20)
Lukáš Krejčík (11 gólů)
Nejlepší střelec
Václav Nedorost (14 gólů)
Jiří Drtina (8+15)
Nejproduktivnější obránce
Zdeněk Kutlák (7+12)
Dominik Frodl 93,48 %
Patrik Polívka 87,62 %
Úspěšnost brankářů
David Gába 93,73, %
Petr Kváča 93,15 %
Havířov – Slavia 1:2
Poslední zápas
České Budějovice – Litoměřice 1:0

Špatné se nakonec v dobré obrátilo. Alespoň prozatím. Sešívaným se po třech prohrách v řadě podařilo dvakrát naplno bodovat. Nejprve na domácím ledě rozstříleli Benátky výsledkem 5:0, a poté přivezli kýžené body z dalekého Havířova, kde brali těsný triumf 2:1.

Parta trenéra Razýma se tak začíná po slabším úvodu kalendářního roku opět sápat na výsluní i lepší pozice v ligové tabulce. Na šestém místě ji od pátého Prostějova dělí pouhý bod a na čtvrtý Přerov ztrácí body dva. Proto bude chtít oloupit i velkého favorita z jižních Čech – boj o co nejlepší pozici pro play-off totiž s přibývajícími koly nabírá na intenzitě a slávisté nechtějí nic ponechat náhodě.

K tomu jim může pomoci i fakt, že se na ledě Havířova proháněly po ledě dvě velké opory, jež kvůli zranění vynechaly spoustu zápasů. Jan Novák nastoupil už proti Benátkám, v utkání s AZetem se k němu přidali i další zkušený harcovník Jiří Drtina. Sešívaná obrana tak ještě více zpevnila.

Teď ji ale prověří hodně kvalitní soupeř. Lídr ligové tabulky z Českých Budějovic nastřádal šest výher za sebou a z jeho formy jde strach. Přestože nedává tolik branek, takřka žádné nedostává. A to je hlavním stavebním kamenem jihočeských triumfů.

V šesti posledních zápasech totiž Jihočeši pouze dvakrát zvítězili o víc než jednu branku (Ústí nad Labem 4:1, Přerov 3:1), jinak zaznamenali hubená vítězství o jedinou trefu (Třebíč 2:1, Karlovy Vary 2:1sn, Kladno 2:1, Litoměřice 1:0). Ve třech případech ale udolali mužstva z horní části tabulky – především karlovarskou Energii a kladenské Rytíře.

Jediný skalp z letoška? Právě z Edenu

Slavia však na Motor v domácím prostředí umí. Z jediné výhry proti silnému sokovi se sešívaní radovali právě v Edenu – v polovině října přetlačili Budějovice 2:1. O branky se postarali Nedvídek a Endál. Oba navíc přidali asistenci na gól toho druhého.

Ani zlepšující se výkonnost neznamená, že slávistická hra je bez much. To ukázaly oba vítězné zápasy. Obzvlášť ten v Havířove, kde byl červenobílý triumf hodně hubený a těžce vydřený. „Byl to nesmírně těžký zápas. Havířov má kvalitní tým a byl posílený mladými hráči z Vítkovic, kteří byli vidět a přinesli do hry jistě oživení. My jsme se snažili soustředit na naši hru, udělali jsme však několik faulů, které nás brzdily.“

„A právě těch faulů se musíme do příštích zápasů vyvarovat. Výkon brankáře byl výborný, ale já bych nechtěl vyzdvihovat jedince, byl to týmový výkon,“ poukázal asistent trenéra Jan Srdínko, čeho by se měl slávistický soubor vyvarovat a na co naopak může spoléhat.

Diváci se navíc mohou těšit na velký souboj brankářů. Dominik Frodl pokaždé skvěle střeží slávistickou svatyni a může se pyšnit i skvělou úspěšností svých zákroků. Hodně podobně je na tom ale i dvojice Jihočechů Gába-Kváča, která se ve stejné statistice dostala stejně jako ryšavý brankář přes 93 %.

Sobotní zápas začne v pro Slavii již tradičních 15:00 a všechny slávistické hlasivky budou hodně potřeba.

Autor Martina Kramerová
Nepřehlédněte
ZPRÁVY Z KLUBU 19.4.2024

Klapka už pálí v NHL! Stihl první trefu i bitku

Slávistický odchovanec Adam Klapka ve svém šestém zápase v dresu Calgary poprvé skóroval. V noci na pátek otevřel skóre zápasu proti San Jose a pomohl svému týmu k výhře 5:1.

Číst více
MLÁDEŽ 18.4.2024

Luboš Jenáček povede juniory i v extralize!

Luboš Jenáček dovedl v právě skončené sezoně juniory jako hlavní trenér do extraligy, teď s nimi bude pokračovat i v nejvyšší soutěži. Slavia se s ním dohodla na pokračování u nejstarší mládežnické ...

Číst více
ROZHOVORY 18.4.2024

Havrdovo volno? Užil si lyžovačku v Itálii, chystá se i do exotiky

Ve Slavii hraje odmalička a v červenobílém dresu si postupně plní hokejové sny. Letos přidal v Edenu další sezónu za A-tým a klub si jeho služby pojistil i pro příští ročník. Jak dvaadvacetiletý ...

Číst více
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více