Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY - MLÁDEŽ
19.1.2018

Těsný náskok starší dorost neudržel, v Hradci prohrál po prodloužení

NAD14, pátek 19.1.2018, Mountfield HK - Slavia
Mountfield HK
2:1p
0:1, 0:0, 1:0 - 1:0
Slavia

Branky a nahrávky: 43. Lang (Síla, Jakubec), 64. Pěnčík (Šedivý, Poppel) – 5. Brož (Hradil, Kižlin). Rozhodčí: Kopeček – Vepřovský, Krejčí. Vyloučení: 3:2. Bez využití. Diváci: 123. Střely na branku: 41:39. Průběh utkání: 0:1, 2:1.

Sestavy

Mountfield HK

Dvořák – Kukla, Voňka, Naar, Janoušek, Pěnčík, Kynčl, Kuboš – Šedivý, Sklenář, Jakubec, Síla, Pinkas, Hrabčák, Šánek, Lang, Komma, Kašpar, Poppel

Slavia

Pánek – Fiala, Mareček, Zderadička, Macek, Antoš, Srdínko – Brož, Kižlin, Všetečka, Havrda, Hradil, Hasil, Vlček, Vaniš, Klapka

Po velkém obratu proti Pardubicím se k dalšímu zápasu vydali sešívaní na led Mountfieldu. Zápas začali lépe, když se poměrně brzy dostali do vedení zásluhou Jaroslava Brože, další trefu už ale červenobílí nepřidali. Hradci Králové se podařilo srovnat ve třetí části a nakonec v prodloužení skóre i otočit.

Slavia vstoupila do utkání lépe a připsala si jak první střely, tak i první gól zápasu. O vstřelenou branku se postaral v čase 4:23 Jaroslav Brož, když zužitkoval parádní přihrávku od svého spoluhráče. To ovšem nemuselo být od Pražanů vše, v 10. minutě ukázal Daniel Dvořák výborný reflex, když dokázal zareagovat na teč od Klapky.

Sám Dvořák si ale zatopil na začátku 13. minuty. Svou špatnou rozehrávku za brankou musel napravovat rychlým přesunem zpět do svatyně. K nevíře Robina Všetečky to však stihl a zabránil jistému gólu. Další šance přišly paradoxně v početních nevýhodách. Nejprve se dostal do samostatného úniku hostující Všetečka, který si znovu vylámal zuby na Dvořákovi, a ke konci třetiny se do stejné herní situace prokousal domácí Šedivý, jenže ani on nedostal puk do sítě.

Stejně jako do první třetiny vstoupili i do té druhé lépe hosté, tentokrát ovšem neskórovali. První dobrá šance ale překvapivě k obrazu hry přišla na straně Hradce, když Petr Poppel vystřelil jedovatou střelu rovnou z buly. Najednou se hra srovnala a Lvi si vypracovali hned další šanci v podobě střely Dominika Šedivého, který namířil přesně do pravé tyče hostující branky.

Zlepšená hra Hradci přinesla dokonce trestné střílení těsně před polovinou zápasu, jenže Dominik Sklenář ho neproměnil. Poté už se zase začali připomínat střelci Pražanů. Hlavně v přesilové hře ve 32. minutě několikrát puk nebezpečně poskakoval na brankovišti Východočechů. Poslední velkou šancí byla nenápadná střela Šimona Vlčka z levého kruhu, která zacinkala o břevno Dvořákovy branky.

Hradec začal poprvé třetinu lépe a vysloužil si za to vyrovnání v čase 42:11, kdy se prosadil samostatnou akcí Kryštof Lang. Od té chvíle byl Hradeckých plný led a vypracovali si řadu dobrých příležitostí. Za zmínku stojí například tvrdá rána Petra Poppela nebo průnik Dominika Sklenáře. Oba ale ztroskotali na výborném Pánkovi.

Rozhodnout ale nakonec mohla Slavia, to když dostala možnost početní výhody. V přesilovce si totiž najel do palebné pozice Jaroslav Brož a orazítkoval konstrukci branky. Poté už žádná stoprocentní příležitost nepřišla a spíše se bojovalo o každý kousek ledu. I díky tomu branka nepadla a šlo se do prodloužení.

Prodloužení nabídlo mnoho šancí, mezi ty největší patřily průniky Poppela nebo Pinkase, na druhé straně zase šikovně zavezl puk do brankoviště Havrda. Gól ovšem přišel až v probíhající 64. minutě, to když ujeli Hradečtí do situace tři na jednoho, kterou vyřešili pohlednou kombinací a následnou střelou do prázdné branky. Autorem vítězné trefy se stal Martin Pěnčík, který tak zajistil Lvům bod navíc.

Autor David Mencl
Nepřehlédněte
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Ukázali jsme naši sílu, deset gólů je jen bonus, ví Polák

Pěti body (3+2) se výrazně podílel na první výhře juniorů v semifinále proti Šumperku. I díky Vojtěchu Polákovi slávisté vyhráli úvodní zápas v Edenu 10:2. „Jsem rád, že jsem to konečně protrhnul a ...

Číst více
ZÁPASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Junioři ovládli první semifinále, Šumperku nastříleli deset gólů

Slávističtí junioři odstartovali v Edenu semifinálovou sérii proti Šumperku jednoznačným vítězstvím 10:2, hattricky se blýskli Vojtěch Polák a Viktor Štípek. Druhý duel je na programu v pátek od ...

Číst více
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více