Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
A-TÝM
2. září 2003

Ivan Droppa vtrhl na Slavii jako hurikán

V sobotu 16. srpna se poprvé dozvěděl, že má o něj mistrovská Slavia zájem. Pět dní na to, ve čtvrtek 21. srpna, již za Slavii hrál první zápas proti švýcarskému Zugu. A v neděli 24. srpna už najisto věděl, že ve Slavii zůstane. O další dva dny později, v úterý 26. srpna, podepsal na Slavii jednoletou smlouvu s opcí na další rok. Deset hektických dní, které doslova a do písmene slovenskému obránci Ivanu Droppovi ze dne na den změnily život.

Zatímco v tisku se psalo, že tento pětinásobný účastník mistrovství světa a účastník světového poháru z roku 1996 je ve Slavii pouze na zkoušku, on už takřka na jisto věděl, že za Slavii bude v letošní sezoně hrát. "Na zkoušku?" diví se ještě dnes, "Vždyť já jsem ani nevěděl, že jsem ve Slavii jen na zkoušku," říká sto kilogramů vážící a 189 centimetrů vysoký slovenský obránce, který minulou sezonu odehrál za německý Norimberk.

V Německu strávil Ivan Droppa posledních pět let. V sezoně 1998/99 hrál za Norimberk, pak přišel na řadu Kassel (1999/2000), dvě sezony hrál v Düsseldorfu a nakonec, v sezoně 2002/2003, opět v Norimberku. Jenže Norimberk znovu neprošel prvním kolem play off a tak mužstvo čekal radikální řez - řada hráčů tým opustila a na jejich místo přišli noví hráči. O angažmá přišel i slovenský obránce Ivan Droppa. "I kdyby mně nabídli angažmá, tak bychom se asi museli nějak domluvit. Ale já jsem už v lednu věděl, že to zřejmě takhle budou řešit. Navíc, když jsme znovu vypadli v prvním kole… Vlastně Norimberk vypadl v prvním kole play off už potřetí za sebou, tak si asi řekli, že s tím něco musí udělat," zdůvodňuje svůj odchod z Německa.

Rodák z Liptovského Mikuláše začínal s velkým hokejem v Košicích, a to ještě za dob federální ligy. "V roce 1990 jsem odešel z Liptovského Mikuláše do Košic a dva roky jsem tam hrál federální ligu, takže z toho období znám například pražskou Spartu," říká Ivan Droppa. Pak ale zamířil za moře a odehrál tam několik sezon za klub Chicago Blackhawks, celkem devatenáct utkání za první tým. "V jedné sezoně jsem odehrál sedm a ve druhé dvanáct zápasů. Dá se říct, že první tři roky jsem byl takzvaně nahoře, pak zase dole," popisuje pendlování mezi farmou a prvním týmem Chicaga. Nakonec své zámořské angažmá ukončil v týmu Floridy. "Ale to byly snad jen poslední dva nebo tři měsíce," dodává. Před již zmíněnou německou anabází hrál ještě jednu sezonu za Košice.

Na Slavii by měl Ivan Droppa pomoci zacelit díru po odchodu dvou opor zadních řad - Jana Hejdy a Petra Kadlece. A to je také jeho cílem.

"Nemohu tvrdit, že jsem ve Slavii proto, že chci hrát ve slovenské reprezentaci," říká, "to se takto vůbec nedá říct. Důležitější jsou pro mne výsledky Slavie, takový je už profesionální hokej. Takže mě nepřekvapuje, že jsou na nás kladeny vysoké nároky. Každý z ligy se totiž na nás bude chtít vytáhnout, neboť jsme mistři," tvrdí. Nejvíce zatím v obraně nastupuje s Janem Novákem a spolupráci s ním si chválí. "Protože ale hrajeme na sedm obránců, tak ty sestavy se často mění, ale nejvíc jsem zatím hrál s Honzou Novákem," dodává závěrem slovenský obránce Ivan Droppa, který by měl hrát s číslem 25.
 

Ivan Droppa pózuje pro kamery České televize

Autor Michael Mareš
Nepřehlédněte
ZPRÁVY Z KLUBU 19.4.2024

Klapka už pálí v NHL! Stihl první trefu i bitku

Slávistický odchovanec Adam Klapka ve svém šestém zápase v dresu Calgary poprvé skóroval. V noci na pátek otevřel skóre zápasu proti San Jose a pomohl svému týmu k výhře 5:1.

Číst více
MLÁDEŽ 18.4.2024

Luboš Jenáček povede juniory i v extralize!

Luboš Jenáček dovedl v právě skončené sezoně juniory jako hlavní trenér do extraligy, teď s nimi bude pokračovat i v nejvyšší soutěži. Slavia se s ním dohodla na pokračování u nejstarší mládežnické ...

Číst více
ROZHOVORY 18.4.2024

Havrdovo volno? Užil si lyžovačku v Itálii, chystá se i do exotiky

Ve Slavii hraje odmalička a v červenobílém dresu si postupně plní hokejové sny. Letos přidal v Edenu další sezónu za A-tým a klub si jeho služby pojistil i pro příští ročník. Jak dvaadvacetiletý ...

Číst více
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více