Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
OHLASY
25. ledna 2018

Další skvělý obrat? Tým ukázal charakter, míní Jankovský

Sešívaní fanoušci museli mít nervy napjaté jako kšandy. Červenobílý soubor s Prostějovem sice dlouho prohrával, nakonec ale v nervydrásajícím dramatu dotáhl duel s Jestřáby až do samostatných nájezdů. V jejich páté sérii se za vyrovnaného stavu rozjel na Neužila Václav Jankovský. A svou "penaltu" k úlevě slávistických příznivců s přehledem proměnil. Fiala svůj pokus naopak promarnil a Slavia tak vybojovala další triumf. "Podali jsme dobrý výkon. Tým ukázal charakter. Na druhou stranu nás takové obraty stojí spoustu sil," přiznal autor vítězného zásahu.

Slávistická série výher pokračuje. Tentokrát jste si poradili s Prostějovem. Jaká pro vás bitva o páté místo byla?
Myslím, že jsme podali dobrý výkon. Bohužel jsme zase jako první inkasovali. To nás naštěstí nesrazilo a nakonec jsme dokázali zápas otočit. Škoda druhé branky soupeře, která byla taková hloupá, ale za dva body jsme rádi.

Mohl vám v utkání po psychické stránce pomoci fakt, že se vám v předchozích kolech už mnohokrát povedlo zvrátit nepříznivý vývoj?
Na jedu stranu to ukazuje charakter týmu. Fakt, že jsme schopní takové zápasy otáčet. Na druhou by nám ale podle mě spíš pomohlo, kdybychom dali první gól. Takhle je to těžké. Každý zápas, který musíme otáčet, nás stojí spoustu sil.

40:25
Slavia vlétla do třetí třetiny jako uragán. V čase 40:25 vyrovnala a o 50 vteřin později dala druhý gól.

Co pro vás bylo v duelu proti Jestřábům nejtěžší. Čím vás soupeř dokázal zatlačit?
Nejtěžší bylo prolomit jejich obranu a proměnit šance. Po dvou třetinách jsme zase byli na nule, nedáváme góly. Pak to na tým padne ještě víc. Největší problém nám tedy dělala obrana, bylo těžké se přes ni prosadit, ale nakonec se nám to povedlo.

Neužil v prostějovské kleci sice dlouho odolával, v závěrečné třetině dvakrát kapituloval. Jestřábi se ale vzápětí trefili taky a vyrovnali. Jak z vašeho pohledu vypadala tahle část hry?
V kabině jsme si řekli, že jsme hráli dobře a chyběl tomu jenom gól. Vstup do třetí třetiny se nám hodně povedl, střídačka žila, všichni jsme byli nadšení a bylo to super. Vyrovnávací trefa nás samozřejmě trochu srazila, ale bylo dobře, že jsme se nesložili úplně a třeba ještě neinkasovali.

Oproti předchozím zápasům se vylepšila i sešívaná disciplína. Jak velký vliv na vítězství tento faktor mohl mít?
Je dobře, že jsme faulovali daleko méně než dříve. Víc jsme bruslili a méně pracovali hokejkami. Navíc jsme protihráče víc zastavovali tělem. Určitý podíl na výhře to určitě mělo.

Nervozita byla. Snažil jsem se na to nemyslet, říká Jankovský

Za vyrovnaného stavu jste v páté sérii vyrazil na důležitý nájezd. Zapracovala nervozita?
Určitě. Nervozita vždycky trochu zapracuje. Ale snažil jsem se na to nemyslet a soustředit se na nájezd. Abych ho provedl tak, jak jsem chtěl. A to se mi povedlo.

Věděl jste dopředu, jakým způsobem zakončíte? Nebo jste se rozhodoval až na poslední chvíli při samotné „penaltě“?
Věděl jsem, co udělám. Měl jsem trošku takový záblesk přímo při rozjezdu, že bych zkusil udělat něco jiného. Ale to by asi úplně dobře nedopadlo. Takže jsem se radši vrátil k tomu, co jsem měl vymyšlené a spadlo to tam.

Slavia se v posledních zápasech slušně rozjela. Oslavili jste už čtvrtou výhru v řadě. Do dalšího průběhu sezony je to pro fanoušky asi velký příslib, že?
Je to super. Náš cíl je ale čtvrté místo, na které ztrácíme bod. Určitě se na něj chceme dostat, takže vyhrávat musíme.

5
V tolikáté sérii nájezdů Jankovský rozhodl o dvoubodovém zisku Slavie.

Utkání proti Prostějovu bylo i přímým soubojem o pátou příčku. Do konce základní části ještě několik kol zbývá. Může v závěrečném účtování hrát tenhle výsledek zásadní roli?
Určitě ano. Pořadí v tabulce je hodně namačkané. Všechno je v rozdílech pár bodů. Teď se počítá každý bod, protože na konci budou hodně rozhodovat a hrát velkou roli.

V sobotu se chystáte na poslední Kadaň. Vám osobně se proti Trhačům hodně střelecky daří. Jak se na zápas těšíte?
Na zápas se těším jako na každý jiný. To, že je to Kadaň, proti které se mi v minulosti střelecky dařilo, nějak moc neřeším. Pro nás bude hlavně důležité to, abych soupeře nepodcenili. Oni taky umějí hrát hokej a dokážou překvapit. Takže jak jsem říkal, nesmíme je podcenit, musíme hrát na sto procent. Pak se nám snad povede zvítězit.

Autor Martina Kramerová
Nepřehlédněte
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Ukázali jsme naši sílu, deset gólů je jen bonus, ví Polák

Pěti body (3+2) se výrazně podílel na první výhře juniorů v semifinále proti Šumperku. I díky Vojtěchu Polákovi slávisté vyhráli úvodní zápas v Edenu 10:2. „Jsem rád, že jsem to konečně protrhnul a ...

Číst více
ZÁPASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Junioři ovládli první semifinále, Šumperku nastříleli deset gólů

Slávističtí junioři odstartovali v Edenu semifinálovou sérii proti Šumperku jednoznačným vítězstvím 10:2, hattricky se blýskli Vojtěch Polák a Viktor Štípek. Druhý duel je na programu v pátek od ...

Číst více
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více