Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
MLÁDEŽ
26. ledna 2018

Na Olympiádě dětí a mládeže se představí sedm slávistů

Už v neděli začne slavnostním ceremoniálem zimní varianta Olympiády dětí mládeže, na které bude mít své zastoupení i Slavia. V hokejovém turnaji krajů se představí hned sedm mladých sešívaných hokejistů. Týmy se skládaly podle místa bydliště hráčů, a tak se červenobílí mladíci představí ve výběru Prahy i Středočeského kraje.

Významné zastoupení měli slávisté i na předcházející olympiádě, která se konala v Ústeckém kraji. Tehdy se v týmu z hlavního města ukázali hráči jako Jakub Janča, Dominik Kučera, Tomáš Klapka, Maxim Havrda nebo Lukáš Křenek. Středočeský kraj pak zastupovali David Kižlin a Jan Srdínko.

Úspěch na turnaji slavil výběr Prahy, který se probojoval až do finále. V něm to vypadalo, že se ke zlatu dostanou reprezentanti Královéhradeckého hokeje, Pražané ale skóre ve třetí třetině otočili a po skončení tak mohli slavit.

Napodobit své starší spoluhráče se budou letos snažit ve výběru Prahy Dominik Palát, Maxim Brummel, Šimon Rulc, Aleš Čech a Šimon Slavíček. Turnaj je letos určen pro hokejisty narozené v roce 2003, což platí o prvních třech. Čech a Slavíček jsou o rok mladší, díky dobrým výkonům se však i oni podívají na olympiádu.

V dresu Středočechů se pak představí Adam Srdínko, který tak po dvou letech naváže na svého bratra, a Jakub Hofmann.

Slávisté proti sobě už v základní skupině

Všechna utkání ve skupinách se budou hrát normálně na třetiny, každá část bude mít ale jen patnáct minut. Turnaj je naplánovaný tak, že každý z týmů zvládne za den dva zápasy. Poprvé se bude hrát v pondělí 29. 1., ve čtvrtek se pak už bude bojovat o medaile ve vyřazovacích bojích.

Týmy reprezentující kraje České republiky byly rozděleny do dvou skupin po sedmi. Výběr Prahy i Středočeského kraje organizátoři zařadili do skupiny B, která se uskuteční na zimním stadionu v Chocni, kde se pak bude hrát i většina vyřazovacích bojů.

Už v úterý čeká všechny slávistické reprezentanty hodně zajímavý souboj. Dosud spoluhráči se totiž postaví proti sobě. Když na stejný souboj došlo před dvěma lety, z výhry 3:0 se radovali zástupci Prahy.

Pražané i Středočeši se v základní skupině ještě utkají s týmy z Vysočiny, Karlovarského, Plzeňského, Ústeckého a Zlínského kraje. Do play-off postupují jen první dva celky, rovnou se tedy bude hrát semifinále a následně finále. Celky na třetích místech si to pak rozdají o 5. příčku.

Průběh turnaje budeme podrobně sledovat, všechny důležité informace a novinky najdete na oficiálním facebooku slávistické mládeže pod tímto odkazem.

Autor David Mencl
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 24.4.2024

Extraliga bude jiný level. Věřím, že se dokážeme kvalitně připravit, říká Luboš Jenáček

Na poháru pro vítěze Ligy juniorů ještě pořádně nezaschlo šampaňské, trenér Luboš Jenáček už ale musí střádat plány na příští sezonu. „Víme, že nás jako nováčka nebude čekat v extralize nic ...

Číst více
ROZHOVORY 22.4.2024

Někdy si připadám jako komparz, směje se svému rodičovství Hrdinka

Nebyla to pro obránce Františka Hrdinku klasická sezóna, velkou její část odehrál kvůli zranění s mřížkou na obličeji. Typicky to u něj nevypadá ani teď, krátce po začátku volna se stal totiž poprvé ...

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zahrajte si proti slávistům na florbalovém turnaji Prague Clash

HC Slavia Praha vás zve na open air florbalový turnaj Prague Clash 2024, který se uskuteční od 10. do 12. května na Tatranu Střešovice. Turnaje pro mužské i ženské týmy ve formátu 3+1 se uskuteční i ...

Číst více