Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY
5.9.2003

Slávisté v generálce snadno vyhráli

přát, pátek 5.9.2003, Slavia - Ústí nad Labem
Slavia
4:0
1:0, 1:0, 2:0
Ústí nad Labem

Branky: 14.Hruška, 39.Šaffer, 44.Jaroš, 47.Šaffer. Diváků: 30.

Sestavy

Slavia

Hronek - Kučera, Pojkar, Droppa, Horáček, Kuntoš, Graňák (Braniš) - Chrenko, Martinec, Tomica - Hruška, Čermák, Sup - Fadrný, Antoš, Šaffer - Jaroš, Kopecký, Dlouhý

Ústí nad Labem

Již v nových extraligových dresech, bílých bez červeného rukávu, nastoupili slávisté v pátek dopoledne k poslednímu přípravnému zápasu před ostrým startem sezóny. Trenérům Kalousovi a Weissmannovi chyběli kromě marodů i reprezentanti Málek, Novák a Beránek. Hrál se kvalitní ofenzivní hokej, rozdíl extraligového a prvoligového mužstva ale byl znát. V brance zaskočil Lukáš Hronek a podal vynikající výkon. Proti "svým" Ústečákům se vytáhl Adam Šaffer, jemuž byly odměnou za jeho velkou aktivitu dva vstřelené góly. Přípravné období tak slávisté zakončili třemi výhrami v řadě.

Až do poloviny první třetiny nebylo poznat, že si Slavia pozvala k přípravnému utkání před ligou prvoligový celek. Hráči Ústí dobře bruslili a vytvořili si několik šancí, zatímco hostující brankář Sáblík byl bez práce. První vážnější zákrok si připsal až po střele Kuntoše od modré v desáté minutě. Chvíli nato si naše „Mladé pušky“ vytvořily tlak v soupeřově třetině. Ve 14. přišel asi nejhezčí okamžik zápasu: Čermák zatáhl puk po pravé straně, zpětně přihrál na Supa a ten okamžitě našel na levé straně Hrušku, pro nějž již nebylo problém zavěsit. V závěru třetiny ještě sehrála Slavia neúspěšně přesilovou hru.

Začátek druhé třetiny opět přinesl vyrovnanou hru. Slavia si vyzkoušela oslabení, ale soupeř se nedokázal přes pozorně hrající obránce prosadit. Vzápětí to dvakrát zkoušel Sup, ale na Sáblíka nevyzrál. Ve 33. a 34. přišly dvě velké šance Slavie – první promarnil Chrenko, druhou Martinec, který šel sám na brankáře. Na druhé straně se vyznamenal Hronek po střele ústeckého Hodka. Ve 39. tvrdě vystřelil Hruška. Gól však přišel až po individuální akci Šaffera, který prokličkoval až před branku a blafákem přesně zakončil.

Ve třetí třetině předvedl Hronek několik brilantních zákroků. První již ve 42. minutě. Dvě minuty nato usměrnil za Sáblíkova záda přesnou tečí puk Jaroš a Slavia vedla 3:0. Ve 45. byl vyloučen hráč Ústí a ve 46. hráč Slavie. Sotva soupeřův hráč skočil na led z trestné lavice, ujel ve vlastním oslabení Antoš a přesnou přihrávkou připravil druhou branku pro Šaffera. Do konce utkání se již nic zajímavého nestalo až na již zmiňované zákroky Hronka v 48. a 55. minutě, které nadchly publikum.

Ohlasy trenérů
Utkání po jeho konci zhodnotil autor dvou branek Adam Šaffer

V dnešním přípravném zápase jste zvítězili, sám jste vstřelil 2 branky, jak je tým připraven na blížící se Extraligu?
Doufám, že jsme připraveni dobře, letos byla příprava docela náročná a měli jsme hodně zápasů ve kterých jsme si mohli vyzkoušet různé varianty zakládání útoků, napadání… Záleží na nás jak budeme makat. Celkově bych to shrnul, že bychom měli být připraveni dobře.

Z počátku dnešního zápasu to tak ale nevypadalo, přeci jen je Ústí prvoligový tým…
Jenomže Ústí mělo letos super výsledky, 1:2 prohráli s Libercem, porazili Litvínov. V této době už to takový rozdíl není, každý umí bruslit a kluci z Ústí bojovali a makali, hráli do těla a to je hodně nepříjemný. Myslím, že postupem času se rozdíl ukázal, ale jinak bylo vidět, že hráli dobře. Dnes již neplatí, že přijede Ústí nad Labem a dostane deset gólů. Když ti hráči bojují a makají na plno, je to vždy těžké.

Slavii dnes několikrát podržel výborný Hronek…
Hróňa chytal super, on když chce, tak umí zachytat parádně a dneska mu to „sedlo“, takže asi dá nějakou sekanou, protože si to zasloužíme (smích). Ale ne, Lukáš chytal opravdu dobře…

Kolik jste si schoval gólů na Třinec?
Když budu v sestavě tak budu rád. Já tady nad tím nepřemýšlím vůbec, samozřejmě když by nějaké góly přišly, bylo by to super! Ale důležité je abychom vyhráli ten první zápas.

Autor Martin Prokop, Radek Vokál
Nepřehlédněte
ZPRÁVY Z KLUBU 19.4.2024

Klapka už pálí v NHL! Stihl první trefu i bitku

Slávistický odchovanec Adam Klapka ve svém šestém zápase v dresu Calgary poprvé skóroval. V noci na pátek otevřel skóre zápasu proti San Jose a pomohl svému týmu k výhře 5:1.

Číst více
MLÁDEŽ 18.4.2024

Luboš Jenáček povede juniory i v extralize!

Luboš Jenáček dovedl v právě skončené sezoně juniory jako hlavní trenér do extraligy, teď s nimi bude pokračovat i v nejvyšší soutěži. Slavia se s ním dohodla na pokračování u nejstarší mládežnické ...

Číst více
ROZHOVORY 18.4.2024

Havrdovo volno? Užil si lyžovačku v Itálii, chystá se i do exotiky

Ve Slavii hraje odmalička a v červenobílém dresu si postupně plní hokejové sny. Letos přidal v Edenu další sezónu za A-tým a klub si jeho služby pojistil i pro příští ročník. Jak dvaadvacetiletý ...

Číst více
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více