Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
PREVIEW
28. ledna 2018

Velká dálka i odpočatý soupeř. Sešívaní míří pro body do Frýdku

Slavia v sobotu urvala triumf proti Trhačům a oslavila pátou výhru v řadě. Tříbodový zisk navíc sešívaným zajistil postup tabulkou – na čtvrtém místě vystřídali Přerov, který přeskočili o skóre. Výhodné postavení teď chtějí svěřenci trenéra Razýma uhájit. Budou se o to snažit hned v pondělí, náročný program WSM ligy totiž nadiktoval na začátek týdne další těžký duel. Slávisty v něm čeká dlouhá cesta. Vyrážejí totiž do dalekého Frýdku.

44. kolo: HC Frýdek-Místek vs. HC Slavia Praha

Porovnání týmů
10. místo (60b.)
Postavení v tabulce
4. místo (77 b.)
109:119
Skóre
121:93
Antonín Pechanec (5+22)
Nejproduktivnější hráč
David Šafránek (9+22)
David Klimša (13 gólů)
Nejlepší střelec
Lukáš Krejčík a Zdeněk Doležal (12 gólů)
Jan Bartko (3+10)
Nejproduktivnější obránce
Jiří Drtina (9+17)
Jan Strmeň 91,58 %
Lukáš Daneček 91,30%
Úspěšnost brankářů
Dominik Frodl 93,41 %
Patrik Polívka 87,62 %
Litoměřice – Frýdek-Místek 3:6
Poslední zápas
Slavia – Kadaň 7:1

Podle papírových předpokladů měli sešívaní zvítězit a to se jim také povedlo. V sobotním odpoledni přivítali na domácím ledě Kadaň a rozcupovali severočeské Trhače v poměru 7:1. I když by se podle výsledku mohlo zdát, že k vítězství dokráčeli jednoduše, na začátku duelu byl opak pravdou. Soupeř na první branku Slavie dokázal reagovat a ochozy na chvíli ztichly.

Ale opravdu jen na chvíli. Červenobílí pak odstartovali kanonádu, které veleli dvougóloví Ondráček a Z. Doležal. „Kadaň má hodně mladých hráčů a i když výsledek vypadá jednoznačně, rozhodně to nebylo nic jednoduchého. Na začátku s náma hráli docela vyrovnaně, nám tam pak napadaly góly a za stavu čtyři/pět jedna už se jen dohrávalo,“ hodnotil duel mladík Šmerha, jenž rovněž zaznamenal jednu z branek.

Jeho slova potvrdil i asistent trenéra Jan Srdínko. „Začátek zápasu byl vyrovnaný. Věděli jsme, že má Kadaň mladý a dravý tým. Byla ale jen otázka času, než dáme gól na 3:1 a odskočíme. Jakmile se nám to povedlo, tak se kluci uklidnili. Vytvořili jsme si hodně šancí a dokázali jsme náš náskok ještě navýšit. Dá se říct, že jsme vyhráli s přehledem,“ chválil své svěřence.“

Pražané i díky němu nastřádali výhru číslo 5. Skalp Kadaně se připojil k vítězstvím s Benátkami, Havířovem, Českými Budějovicemi a Prostějovem. Na velké radovánky však nezbývá čas. Před Slavií stojí další výzva. Tentokrát v podobě Frýdku-Místku. Navíc na ledě protivníka.

Našapaný program neřeší. Musíme to urvat, zní z kabiny

Svěřence trenéra Razýma může těšit fakt, že mají s mužstvem z opačné strany republiky v letošní sezoně pozitivní bilanci 2:1. Na konci září s Frýdkem sice doma prohráli, pak ale vybojovali dvě vítězství – 2:1 a 5:4 po nájezdech. Vytáhnout se budou chtít i tentokrát. Obzvlášť ve chvíli, kdy bojují o čtvrté místo. Po sobotním vítězství se slávisté sice v tabulce vyšplhali nahoru, Přerov však odsunuli jen díky lepšímu skóre.

Frýdek má zcela jiné starosti. Bojuje totiž o to, aby se vůbec dostal do play-off. Na desátém místě ztrácí na osmý Vsetín dva body a každý bodový zisk pro něj má cenu zlata. V zádech má dvě vítězství, jež nastřádal v posledních dvou duelech. Frýdečtí hokejisté v nich porazili Litoměřice a Přerov.

13
Tolik branek letos vsítil frýdecký David Klimša. Ve statistikách na tom je o branku lépe než dvojice Krejčík-Z.Doležal.

V jejich řadách se navíc skrývá velká síla. David Klimša patří v pořadí střelců výš než nejlepší sešívaná dvojice Krejčík-Doležal. Zatímco oba slávisté prozatím vsítili po dvanácti brankách, frýdecký snajpr stihl o jeden přesný zásah víc. Červenobílá obrana se tak bude muset mít na pozoru. Třeba i před Milanem Mikulíkem, jenž jež na začátku loňské sezony působil v Edenu.

Slávisté se musejí vypořádat i s dalekou a cestou a náročným programem. Frýdek si svůj sobotní duel předehrál a k soutěžnímu utkání tak nastoupil naposledy ve středu. Rysi tak měl víc prostoru na regeneraci. Pražský soubor ale udělá vše pro to, aby žádný vedlejší faktor neměl na výsledek vliv. „ Musíme si trochu odpočinout a nabrat sílu. Sice nás čeká dlouhá cesta, ale musíme to tam nějak urvat,“ řekl Šmerha.

Zápas 44. kola mezi Frýdkem a Slavií bude rozehrán v pondělních 18:00. Kdo se nakonec bude radovat? Domácí celek bojující zuby nehty o play-off, nebo hosté z hlavního města?

Autor Martina Kramerová
Nepřehlédněte
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Ukázali jsme naši sílu, deset gólů je jen bonus, ví Polák

Pěti body (3+2) se výrazně podílel na první výhře juniorů v semifinále proti Šumperku. I díky Vojtěchu Polákovi slávisté vyhráli úvodní zápas v Edenu 10:2. „Jsem rád, že jsem to konečně protrhnul a ...

Číst více
ZÁPASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Junioři ovládli první semifinále, Šumperku nastříleli deset gólů

Slávističtí junioři odstartovali v Edenu semifinálovou sérii proti Šumperku jednoznačným vítězstvím 10:2, hattricky se blýskli Vojtěch Polák a Viktor Štípek. Druhý duel je na programu v pátek od ...

Číst více
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více