Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
OHLASY
31. ledna 2018

Klíč k parádnímu obratu? Charakter a odhodlání, říká Kadlec

Po měsíci se Martin Kadlec vrátil z hostování v Litoměřicích. Hned byl u tříbodové výhry a především u senzačního obratu sešívaných proti Vsetínu. A co víc, sám se na otočce z 0:4 na 5:4 významně podílel. U třech branek byl na ledě a tu rozhodující sám vstřelil. „Když se něco takového povede, mají z toho radost jak hráči, tak fanoušci. Taková třešnička na dortu.“

Návrat z hostování byl pro vás vcelku povedený. Tak jste si to asi představoval…
Určitě to ale mohlo být o dost sladší. To, co jsme předváděli první půlku zápasu, bylo hodně smutné.

Čím to bylo způsobené?
Těžko říct. Soupeř byl půlku zápasu lepší. K ničemu nás nepustili. Dali z toho ty góly a vedli najednou 4:0. Třeba dodat, že v tu chvíli zaslouženě. Pak soupeř na můj vkus trochu zbytečně přestál hrát a nechal iniciativu na nás. Toho jsem využili a zase po právu to otočili. Tu druhou polovinu jsme byli o dost lepší.

I za stavu 0:4 vypadal tým hodně odhodlaný s výsledkem něco udělat. Kde se rodila ta motivace?
Viděli jsme předchozí výsledky. Kluci tady otočili zápas s Budějovicemi nebo s Frýdkem ještě před mým odchodem. Charakter a odhodlaní se kousnout v tom týmu je. To ty zápasy otáčí. Lepší by ale rozhodně bylo nastoupit do zápasu takhle dobře už od začátku.

V Litoměřicích jste odehrál jedenáct zápasů a zapsal devět bodů (4+5). Jak jste tam byl spokojený?
Super. Nemohu proti nim říct nic špatného. Líbilo se mi tam, hrálo se mi tam dobře. Vedení a trenérům v Litoměřicím musím poděkovat za ten měsíc, co jsem tam trávil.

Třešnička na dortu

Zpět k zápasu v Edenu. Po druhé třetině jste se Zdeňkem Doležal zůstal hodně dlouho na střídačce. Co jste probírali?
Bavili jsme o té hře. Věděli jsme, že budeme hrát třetí třetinu spolu. Něco jsme si k tomu řekli. I k té přesilovce, abychom věděli.

Martin Kadlec strávil poslední měsíc na hostování v Litoměřicích. V jedenácti zápasech si připsal devět bodů (4+5). (foto: hclitomerice.cz)

Na ledě jste byl u branek na 3:4 i 4:4, na 5:4 jste nakonec sám gól dal. Jak jste ty situace prožívali?
Bylo vidět, že i lidé najednou ožili. Tlačili nás k tomu, abychom ten zápas otočili. Tohle je v tom hokeji taková ta třešnička na dortu. Když se něco takového povede, mají z toho radost jak hráči, tak fanoušci.

Brankář Pavel Jekel uváděl v jednom z nedávných rozhovorů, že si ze střetnutí se Slavií vybavuje jen útočníka Kadlece, který mu často dával góly… Pamatujete si, že by se vám proti němu nějak zvlášť dařilo? V tomto zápase jste ho zase symbolicky svou brankou vyhnal na střídačku.
Ten rozhovor jsem nezaznamenal. Ani si přesně nepamatuji, že bych mu dával hodně gólů. Je ale pravda, že on chytal loni v play off proti nám za Třebíč. Tam mi něco napadalo. Nedávno jsem se proti němu postavil ještě v dresu Litoměřic. Tam jsem měl pár šancí, ale naopak on vychytal mě. Jsem rád, že se to otočilo. Doufám už jen, že Kladno prohrálo s Energií…

Vary zápas nad Rytíři vyhrály 4:0.
Takže jsme je bodově dorovnali. To je super. Tabulku teď dost sledujeme.

Body byste jistě rádi získali i v Třebíči. S čím půjdete do dalšího zápasu?
Tam je to pro nás vždycky těžké. Nehraje se nám tam moc dobře. Docela jsme se tam trápili. Víme, že to bude hodně těžký zápas, který ale potřebujeme vyhrát. Jen tam se udržíme mezi nejlepšími. Chceme zůstat v první čtyřce.

Autor David Soumar
Nepřehlédněte
ZPRÁVY Z KLUBU 19.4.2024

Klapka už pálí v NHL! Stihl první trefu i bitku

Slávistický odchovanec Adam Klapka ve svém šestém zápase v dresu Calgary poprvé skóroval. V noci na pátek otevřel skóre zápasu proti San Jose a pomohl svému týmu k výhře 5:1.

Číst více
MLÁDEŽ 18.4.2024

Luboš Jenáček povede juniory i v extralize!

Luboš Jenáček dovedl v právě skončené sezoně juniory jako hlavní trenér do extraligy, teď s nimi bude pokračovat i v nejvyšší soutěži. Slavia se s ním dohodla na pokračování u nejstarší mládežnické ...

Číst více
ROZHOVORY 18.4.2024

Havrdovo volno? Užil si lyžovačku v Itálii, chystá se i do exotiky

Ve Slavii hraje odmalička a v červenobílém dresu si postupně plní hokejové sny. Letos přidal v Edenu další sezónu za A-tým a klub si jeho služby pojistil i pro příští ročník. Jak dvaadvacetiletý ...

Číst více
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více