Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY - MLÁDEŽ
1.2.2018

Nepovedený start nadstavbové části, junioři podlehli Hradci Králové

A1, čtvrtek 1.2.2018, Mountfield HK - Slavia
Mountfield HK
5:1
2:0, 2:0, 1:1
Slavia

Branky a nahrávky: 1. Dvořák (Kynčl), 8. Řepík (Hnik), 22. Havránek (Matějček, Dvořák), 32. Havránek (Chalupa, Matouš D.), 53. Dvořák (Matouš D.) – 44. Furch (Netolický, Šergl). Rozhodčí: Kopeček – Zídek, Polák. Vyloučení: 3:5. Bez využití. Diváci: 111. Střely na branku: 41:28. Průběh utkání: 4:0, 4:1, 5:1.

Sestavy

Mountfield HK

Bartozel – Hroudný, Muška, Pohl, Havránek, Moník, Kynčl – Jirásek, Matouš D., Matouš M., Matějček, Pažourek, Dvořák J., Hnik, Hašek, Mašín, Řepík, Hidveghy, Chalupa

Slavia

Šorf – Duda, Vobořil, Stark, Štibingr, Valík, Steinocher – Furch, Kohút, Matějka, Netolický, Šteiner, Šilhan, Šergl, Marek, Jaša, Nedorost, Martínek

Sešívaní nezačali svoji cestu za play-off zrovna ideálně. Na ledě Mountfieldu poměrně jednoznačně prohráli, a tak budou muset v dalších zápasech zabrat. V šestičlenné skupině totiž do vyřazovacích bojů postoupí jen čtyři nejlepší celky.

Začátek utkání se slávistům vůbec nepovedl, hned v první minutě se totiž do úniku dostal Jaroslav Dvořák, který po perfektně provedené kličce poslal Hradec Králové do vedení. Sešívaní nebyli daleko od vyrovnání, Šteiner dorážel z blízka, Bartozel však natáhl svoji lapačku a spoluhráče podržel.

V 8. minutě to pro domácí bylo ještě veselejší. Na brankovišti se nejrychleji zorientoval Dominik Řepík a pohotově přidal druhou trefu svého celku. Když následně nevyužil slibnou příležitost Stark, jehož ránu z mezikruží zastavil připravený Bartozel, šlo se do kabin za dvoubrankového vedení Mountfieldu.

Východočechům se povedl i vstup do druhé dvacetiminutovky, po pětadevadesáti sekundách totiž využil velkého tlaku Štěpán Havránek, který rychlou ranou nedal Šorfovi šanci. O pár sekundách později měl další příležitost Hašek, tentokrát se ale vyznamenal Šorf.

Postupem času bylo zřejmé, že Hradec Králové své vedení už nepustí. To se navíc potvrdilo další trefou z poloviny utkání. Štěpán Havránek napřáhl na modré čáře k tvrdé ráně, která prolétla bez povšimnutí až do sítě.

Malou naději vybojoval pro červenobílé Aleš Furch. Ten se dostal k puku po nevyužité příležitosti Netolického a ihned poslal volný kotouč za záda bezmocného Bartozela. V 50. minutě slávisté spálili dvě velké možnosti, Steinocherovu ránu zastavoval hradecký brankář až na brankové čáře, Šteinerovu kličku na brankovišti pak dokonale vystihl.

Konečnou podobu výsledku určil Jaroslav Dvořák, který dostal ideální přihrávku před odkrytou klec, kam se také ihned trefil. Poslední šanci si pak připsal Matějka, z prostoru mezi kruhy ale nebyl úspěšný.

Autor David Mencl
Nepřehlédněte
ZPRÁVY Z KLUBU 19.4.2024

Klapka už pálí v NHL! Stihl první trefu i bitku

Slávistický odchovanec Adam Klapka ve svém šestém zápase v dresu Calgary poprvé skóroval. V noci na pátek otevřel skóre zápasu proti San Jose a pomohl svému týmu k výhře 5:1.

Číst více
MLÁDEŽ 18.4.2024

Luboš Jenáček povede juniory i v extralize!

Luboš Jenáček dovedl v právě skončené sezoně juniory jako hlavní trenér do extraligy, teď s nimi bude pokračovat i v nejvyšší soutěži. Slavia se s ním dohodla na pokračování u nejstarší mládežnické ...

Číst více
ROZHOVORY 18.4.2024

Havrdovo volno? Užil si lyžovačku v Itálii, chystá se i do exotiky

Ve Slavii hraje odmalička a v červenobílém dresu si postupně plní hokejové sny. Letos přidal v Edenu další sezónu za A-tým a klub si jeho služby pojistil i pro příští ročník. Jak dvaadvacetiletý ...

Číst více
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více